Отлагат подмяната на печките на твърдо гориво за пролетта

Подмяната на печките на твърдо гориво с екологични отоплителни уреди на близо 2 600 домакинства в Смолян се отлага за пролетта, съобщават колегите от 24smolian.com. Това обяви кметът на общината Николай Мелемов. По предварителна информация, това щеше да се случи в началото на този отоплителен период, като домакинствата щяха да получат котли на пелети, газови котли, климатици и др. безплатно.
Припомняме, че процедурата е по Оперативна програма „Околна среда", свързана с промяна на горивна база на домакинствата в Смолян.
„Очакваме актуална информация за програмата по отношение на финални изисквания и срокове за нейното стартиране. По информация на Управляващия орган на ОПОС се изготвят насоки за кандидатстване, като същите следва да бъдат съгласувани с Европейската комисия. С оглед навлизане в третото тримесечие на годината и нужните административни срокове по кандидатстване на общината за финансиране, разглеждане и одобрение на проектите, както и предстоящите процедури по Закона за обществените поръчки, е невъзможно предоставяне на отоплителни уреди на крайните бенефициенти преди започване на предстоящия зимен отоплителен сезон", коментира Мелемов.
Според него, Община Смолян остава в готовност да предоставя актуална информация, както и да подготви нужните документи за кандидатстване, когато процедурата бъде стартирана официално от Министерството на околната среда и водите, което се очаква да стане след есента.
„Това означава, че отоплителните уреди ще бъдат предоставени на смолянчани евентуално от пролетта на 2019 г.", добави кметът на Смолян.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/7/18 08:15

    Чумата не е само в Странджа. Чумата е на всякъде и в всичко в страната- ниските заплати, унищожителните стаж и години и мизерните пенсии, обезлюдяването на цели райони. Сега ни насочват към пелети, утре ще ни казват да се топлим с говежда лайна. Политика- антинародна, античовешка! Само и само за да забогатеят някои мошеници. Пускайте дървата за по 150,00 лева на тон без да се правите на идиоти още сега и днес. Престанете с този геноцид само и само за да ставате богати.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/7/18 09:42

    Пролетта е рано,раздйте ги за лятото!!!!!!В Брюксел палят печки през лятото!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен19/7/18 10:15

    Kak taka bezplatno e v smokqt may obshtinata e mnogo bogata ili bratovchedi te sa mnogo, az imam kamina na peleti no peletite sa mnogo po skapi ot darvata, kubika na chama se prodava za 0.50 ili 1.0 lv ot kakva otrabotka minava posle neznam no cenatz na ton peleti stava 370 lv

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/7/18 10:24

    Какво да правят хората тези котли камини на пелети тона на пелетите стана 400-450 лв 5 тона 2 бона да живее екологията хората да мизеруват

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/7/18 15:24

    Къде са коментарите?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.