„Когато в един неголям град се предлагат 1500-2000 жилища, а реално семействата с пари и сериозен интерес към имотите са едва около 300-400, няма как да няма сътресения. Потенциалните купувачи не са толкова много, това са предимно гурбетчии и хора със спестявания, които влагат в имоти, за да ги дават под наем. Добрата новина е, че читавият инвеститор ще заложи на по-ниска печалба и ще предлага апартаментите на по-нормални, за купувача, цени“, прогнозата за имотните Лято` 2018 и Есен`2018 пред 24rodopi.com прави Иван Генев, брокер от „Коч агенция“, която в момента се установява в Кърджали. Според експертите на агенцията срив като преди 10 години няма да се случи, но ще има трусове при играчите на жилищно строителство, а много новодомци ще бъдат прецакани от притиснати от ситуацията инвеститори и строители.

„Сътресенията ще се усетят в следващите година и половина - две.

Разбира се, няма да се случи онова спукване на балона като през 2008-2009 г. Строителни компании, които работят основно с банкови заеми, ще ревнат, както и гурбетчии, които са си купили апартаменти в Кърджали "на зелено", заминали са на работа в Холандия или Белгия и тук няма кой да гледа как се строи, какъв бетон се използва, какви материали използва строителят, какъв статут има сградата“, пояснява брокерът.

„Запомнете: Реалните сделки във „Възрожденци“ са за 300-320 евро, в центъра – за 450-480 евро,

може да ви свалят звезди за качество, локация, прогнози за скок на цените, но ако за ново строителство във „Възрожденци“ сте платили повече от 350 евро, а в центъра сте подписали контракт за повече от 500 евро, значи сте в графата „скъпо платили“. Разпитвайте за инвеститора, за строителя, а и за агенцията-посредник. Знайте, че конкуренцията в Кърджали става все по-голяма и е логично това да окаже въздействие върху цените. Цените тук са завишени, особено на строителството „на зелено“,  а тепърва започва голямото строителство в централната част“, предупреждава опитният брокер на недвижими имоти.

„Голямото строителство вече не е във „Възрожденци“, а в центъра на Кърджали.

В следващите две години това ще е строителната площадка на града. В квартала ще никнат малки кооперации, но най-атрактивните имоти ще са в центъра“, отбелязват всички агенции за недвижими имоти в града край Арда.
Някои от експертите са на мнение, че който е купил апартамент в квартал „Възрожденци“ в последната година, особено на цени около и над 400 евро на кв. метър, "се е минал".
„Това лято много гурбетчии също ще инвестират в имоти в Кърджали, недалновидно е да се залага вече на „Възрожденци“, където се пробват цени като за центъра, а до имотите няма път, а и качеството вече е занижено“, коментира дългогодишен кърджалийски брокер.

Междувременно край Новия мост започна строителството на един от големите жилищни комплекси. В момента строи „ГЕРТ груп“, очаква се след време градежи на сгради да започнат „Саба“, „Ариете“ и „Хайко“.
(следва)
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/7/18 10:17

    Цените са бая завишени в Кърджали, защото купувачите гурбетчии са бая простички по темата за имотите. Казват Да имаме нещо в Кърджали и плащат ли плащат, а блоковете празни. Вижте само по Ангел Кънчев така нар. новото строителство колко празни апартаменти има, а мазилката вече пада.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/7/18 12:19

    Danak sgradi ste ima skok s 2500 procenta.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/7/18 16:02

    Скрита рекламааа !!!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/7/18 18:01

    По скоро даньк земя , солено да е ха да видим тогава пустеещите земи.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/7/18 20:08

    Платена статия!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/7/18 03:01

    Ako nyama industria v Dadenia Grad za kavo mi e Apartament, na 35 min ot grada si imam domati i vino i meso i cist vizduh ,Evallah Köyumuze

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен9/7/18 10:23

    100 евро да стане квадрата

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.