Областният управител Никола Чанев свиква работна среща във връзка с ремонтите на училищната инфраструктура и опасенията на родители, учители и директори, че строителните дейности няма да приключат до 15 септември и това ще застраши нормалния старт на учебната година. Това се посочва в съобщение до медиите на Областна администрация.
В залата 301 в „Белия кораб“ в петък ще се съберат представители на общината, училищата, РУО, РЗИ, „Пожарна безопасност и защита на населението“, посочват от екипа на Чанев.
Както вече 24rodopi.com писа, в средата на месец юли бе даден старт на ремонтните дейности по образователната инфраструктура в Кърджали. Средствата са в размер на 13,8 млн. лева и са за ремонти на сградите на 5 училища и една детска градина.
„Подобна инвестиция не е правена в последните 50 години. Винаги пред мен и ръководството на администрация образованието е било приоритет на приоритетите", обяви кметът на Кърджали Хасан Азис.

3,3 млн.лева ще послужат за енергийна ефективност и оборудване на СУ „П.Р.Славейков", 2,05 млн.лв. са средствата за СУ „Отец Паисий", над 4 млн.лв. за „Христо Ботев" и „Св.св. Кирил и Методий", 1,5 млн.лв.-за „Пейо Яворов". Милион и 600 хиляди лева ще бъдат вложени във възстановяването и оборудването на детска градина „Мир".
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

11 comments so far,Add yours

  1. Анонимен23/8/18 21:17

    To bese qsno ,kakva trevoga?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен24/8/18 07:17

    Умувахте, умувахте как да краднете и ремонтите почнаха Август месец, сега искате за 1 месец да свършат, абе човек за месец една баня не може си оправи, вие цяло училище , градина ще саниране. Да не сте японци или китайци. Сега се събирайте публично, аха да направим нещо свястно и пак се забатачи. Има празни училища, натам се насочете...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/8/18 07:41

    Малко ще се закъснее, но не е беда. Да ги пуснат децата да берат шипки, като едно време. Да се научат на труд. Да видят природа. Таблет поколение, живо магаре не са виждали гражданчетата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен24/8/18 15:14

      Адмирации за Вас, един разумно мислещ сред тълпата - която единствено критикува, но няма алтернатива, която да предложи.

      Изтриване
  4. Анонимен24/8/18 08:23

    Проблем няма. На 15 септември класните стаи ще отворят. Училищата ще бъдат като китки.
    Проблемът е, че строителите ще откраднат много пари от икономии и използването на некачествени материали. Ако на областния му стиска, да предизвика такава проверка. Дали заложените СМР се изпълняват както е на книга или се използват много по-евтини материали, както между другото бяха санирани блоковете във Възрожденци. Примери мога да дам с десетина блока.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен24/8/18 08:32

    Щом областния е толкова притеснен да ангажира всички партийни ясладжии да участват в ремонтните работи.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен24/8/18 10:19

    Качеството какво е проверки да се правят после да няма падащи елементи върху ученици да не дава господ. По добре малко по късно да се приключи но всичко да е на ниво

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен24/8/18 11:48

    Веднага да се направи един Обществен съвет, Милан Миланов да го оглави и нещата се решат на мига :-)

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен24/8/18 15:31

    Случайно да сте чували за санкции. Когато изпълнителят не спазва договора бива санкциониран. Но на вас ви беше пределно ясно че изпълнителят няма да изпълни в дадения срок така нареченото саниране или ремонтиране. Вие възложителите също сте за санкции защото ние е крайния потребител гражданите сме потърпевши отново. На прост език възложителите и изпълнителите ни преебават нас крайния потребител гражданите.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен24/8/18 15:53

    когато родителите ми ме записаха в Славейков през 80-те дясната половина на училището беше гол бетон , нямаше нищо . учихме си и нямаше проблем . бяха поставили заграждения на всеки етаж .

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен24/8/18 17:28

    Кмета каза ще станат..............тва е...........

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.