Активът на ДПС празнува Курбан Байрам в Ардино

„Курбан Байрамът е празник, който сплотява и ни дава послание за единство“, заяви евродепутатът от Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) Неджми Али в Ардино, където активът на Движението за права и свободи (ДПС) от област Кърджали отбеляза големия мюсюлмански празник Курбан Байрам. Домакин на мероприятието бе Областният съвет на ДПС, начело с председателя му Изет Шабан.
Това е поредната традиционна среща, която се организира в третия ден по време на Рамазан или Курбан Байрама.
„Имаме много кадри, но нямаме присъствие в централната изпълнителна власт. За съжаление през последните години те останаха само в общинските администрации. Това е въпросът, който трябва да си зададем всички“, заяви Неджми Али. Той подчерта, че през годините ДПС е напредвала и е ставала силна с дискусии, за да бъде полезна на обществото политическа сила.
„Виждате, че когато не сме в управлението, нещата стават много по-трудно. Ето защо трябва да бъдем единни и сплотени, за да постигнем една от нашите цели да бъдем в управлението и полезни за нашите избиратели и страната “, каза още евродепутатът от ДПС Неджми Али.
Тържественото отбелязване на свещения празник уважиха членът на ЦОБ на ДПС Ердинч Хайрула, народният представител от кърджалийския многомандатен район Ерол Мехмед, бившите депутати Ремзи Осман, Юнал Тасим, Салиха Емин и Юмер Юмер. Тук бяха още кметове на общини, председателят на Областния съвет на репресираните Халил Расим, бившият зам.-министър на образованието Мукаддес Налбант, бившият омбудсман на Кърджали Хакиф Емин,  председатели на общински структури на ДПС от областта и на общинските съвети, представители на младежката организация и женската структура на Движението, кметове на населени места.
Гостите бяха посрещнати от областния  лидер на ДПС Изет Шабан, кмета на общината Ресми Мурад и председателя на Общинския съвет Сезгин Байрям.
Депутатът Ерол Мехмед поднесе приветствие от името на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателя на партията Мустафа Карадайъ. „Курбан Байрамът обединява всички нас в единение, разбирателство и заедност. Радостно е, че и нашите насила изселени братя и сестри в Турция, в подобни празници се връщат в родния си край при близки и роднини. Това единство ни прави още по-силни“, заяви Ерол Мехмед. Той отбеляза, че свикването на извънредно заседание на Парламента в първия ден на Курбан Байрама е неуважение към мюсюлманите и незачитане на техните празници.
Приветствено слово изнесе и кметът на общината Ресми Мурад. Той изтъкна, че празникът  Байрам е време за даване и искане на прошка. „Нека да бъдем по-учтиви и по-внимателни и добри един към друг. Да не попаднем в ситуации , за да си поискаме прошка. Така ще бъдем още по-силни и сплотени“, заяви Мурад.
На срещата бе отслужена молитва за здраве, берекет и благоденствие от бившият главен мюфтия и специален секретар на главния мюфтия Фикри Сали и представителя на Районното мюфтийство в Кърджали Насуф Насуф.
Гюнер ШЮКРИ

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.