Стотици родопчани днес пристъпиха прага на народно читалище „Кирил Маджаров" в „Устово", за да се простят с големия родопски певец Младен Койнаров. В това читалище той създаде Детска школа за народно пеене „Китка виена" след като  бе пенсиониран като солист след 40 години в Държавния ансамбъл за народни песни и танци „Родопа" - Смолян.
На поклонението с венци и цветя дойдоха кметът на Смолян Николай Мелемов и ръководният екип на общината, зам.-областните управители Адриан Петров и Владимир Гърбелов, представители на община Баните, ансамбъл „Родопа", Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка, читалищни дейци от града и др. Дойдоха да кажат не „сбогом", а че ще го помнят като самороден талант, като щедър човек и тих колега, като прилежен събирач на над 350 родопски народни песни от едно време. Като любим изпълнител на родопските народни песни и умел педагог на млади дарования. 
Въпреки, че неговият земен път приключи, Младен Койнаров ще продължава да живее в сърцата на своите близки, ученици и всички родопчани, неговите песни ще звънтят вечно, определя  в съболезнователния адрес областният управител Недялко Славов. Преди да потегли траурното шествие  към гробищния парк в „Устово" слово произнесе секретарят Диляна Пачеджиева от името на читалищното ръководство, читалищните работници и самодейци, в което посочи, че благодарение на упорития труд на Койнаров и неговите талантливи деца-изпълнители колекцията от златни, сребърни и бронзови медали, грамоти и други отличия  от фестивали и конкурси е голяма и стойностна, той лично е удостоен със званието „Маестро". Неговата школа се е превърнала в място за откриване, развитие и реализация на талантливи деца.
Росица Примовска


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.