Елин Топузаков повече няма да бъде треньор на „Арда 1924“ (Кърджали).
Новината потвърди за 24rodopi.com президентът на "Арда 1924" Петър Пешев. Решението е взето снощи, след загубата на кърджалийския тим в Несебър с 1:2 от едноименния местен отбор.
Новакът във Втора лига направи гръмка селекция за това ниво на българския футбол и афишира сериозни цели преди началото на сезона, но към момента заема едва 7-о място във временното класиране.
Досега "сините" имат две победи, равенство и две загуби от началото на сезона. 
Негов заместник ще бъде 55-годишният Стойчо Стоев, който е бивш наставник на „Левски“ и „Лудогорец“. Специалистът за последно бе начело на "сините", откъдето бе уволнен в края на сезон 2015/2016.
Кой е новият треньор на "Арда 1924"
Роденият на 15 август 1962 година в Лозница, Разградско,  Стойчо Стоев е играл за „Локомотив“ София (1980-1989) и „Пансерайкос“ (Сяр, Гърция) (1989–1992). Има 196 мача и 59 гола в "А" група. Носител на купата на страната през 1982 г. Има 2 мача за "А" националния отбор.
За „железничарите“ има 8 мача и 1 гол в евротурнирите (2 мача за КНК и 6 мача с 1 гол за купата на УЕФА). През 1992 г. се контузва тежко в кръста и се оказва, че трябва да спре с кариерата си на футболист.
През 1993 г. се обучава в частен колеж в Банкя. Година по-късно води юношеският тим на "Локомотив", а през 1998 помага на Христо Бонев в работата му на стадиона в "Надежда".
През 2000 г. е треньор на юношеският национален отбор на България. Водил е и отборите на „Академик“ Свищов, „Хасково“, „Чавдар“ Етрополе, „Спортист“ Своге, „Миньор“ Перник и „Монтана“.
От юли 2013 до юли 2014 година е старши-треньор на „Лудогорец“ Разград. В този период печели шампионска титла и купа на България. Също така достига исторически за клуба 1/8 финал в Лига Европа, отстранявайки отборите на „Слован“ Братислава, „Партизан“ Белград, „ПСВ Айндховен“, „Динамо“ Загреб, „Черноморец“ Одеса и „Лацио“. Въпреки успехите по неясни причини е освободен от поста си и на 22 декември 2014 година е назначен на поста старши-треньор на „Левски“ София.
Когато напусна „сините“ той каза: „Проблемът на „Герена" е свързан с постоянното бързане. По-важно е „Левски“ да изградят добър клуб, а едва след това отбор, но се прави обратното“.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен26/8/18 19:13

    Възможно наи добрия избор....Браво на ръководството ..

    ОтговорИзтриване
  2. Чоко Роко26/8/18 19:29

    Стоев е слаб треньор и няма манталитета и качествата да мотивира отбора .По скоро е теоретик и да ходи да става преподавател някъде .Треньорът освен добър стратег ,трябва да е добър психолог и заразителен мотиватор . Стоев е бил двойкаджия по физическо тъй че големи очаквания не трябва да имаме.Арда също има огромен проблем с президента ,това момче си няма и понятие от футбол и мениджмънт .Понякога не става само с пари дори и да са на Кумчо Вълчо .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен27/8/18 11:33

    До Чоко роко Вместо да бръщолевиш глупости ,вземи малко да се образоваш по темата...Стоев беше титуляр в Локо София дълги години в наи силния период на отбора ,няма как да е бил двоикаджия по физическо ,като теб.Освен това в Лудогорец,като тренъор отбора играеше наи красивия футбол и стигна наи далече в Европа..Левски при него също играеше много приличен футбол ама ти маи предпочиташ някои оранжево-червен боклук..

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.