3 663 000 лева ще бъдат отпуснати за изграждането на новата спортна зала в Кърджали.
Това стана ясно след като Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на младежта и спорта за тази година.
Със средствата ще бъде финансирано изграждането на многофункционална спортна зала в Кърджали по проект, представен от областния управител Никола Чанев по реда на Наредбата за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения.
В проекта се предвижда изграждане на многофункционална спортна зала, която да се използва основно, но не само, за тренировъчна и състезателна дейност по волейбол, баскетбол и футзал. Реализацията на проекта ще доведе до устойчиво развитие и популяризиране на физическото възпитание и спорта сред подрастващите и активно занимаващите се със спорт в област Кърджали. Ще се създадат условия за създаване и изпълнение на тренировъчни и състезателни програми и възстановителни режими, както и за организиране и провеждане на състезания, посочиха от правителствената информационна служба.

Припомняме, че новата спортна зала предстои да бъде изградена на държавните терени на бившия селскостопански техникум.  „От доста време работим по тази идея и тя ще бъде реализирана. До края на тази или в началото на следващата година строежът ще стартира. Очакванията са спортният комплекс да бъде готов в рамките на седем месеца”, посочи през месец май областният управител Никола Чанев. По думите му, това ще бъде първият етап. Предстои и изграждане на игрища за футбол и баскетбол, както и тенис кортове.
Сградата на бившия техникум разполага с площ от 56 декара и е държавна собственост.
На снимките:
Проектът и мястото;
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и областният управител показват проекта
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

9 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/10/18 14:37

    Чии пари раздавате господа?.Хората умират по болниците от липса на животоспасяващи лекарства вие се надпреварвате да раздавате парите на данъкоплатците.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/10/18 17:00

    Имали избрана фирма за изпълнител?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/10/18 17:08

    Слава на партия ГЕРБ!!!Ако не е тя ,България отдавна да е загинала!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/10/18 06:05

      ЧЕ БУЛГАРИСТАНА Е ЗАГИНАЛА ОТДАВНА

      Изтриване
  4. Анонимен17/10/18 20:27

    zala blizo do ocz do komina bravo

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен17/10/18 21:11

    Този терен е замърсен бе хора

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен18/10/18 10:21

    Всичко друго е наред, само залата липсваше.....освен това има една рушаща се зала, дето няма кой да я поддържа, сега ше има още една...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен21/10/18 17:52

    Оставка !

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен21/10/18 17:52

    Оправете пътя първо ...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.