ДПС не е Данчо Цонев – Ментата, ДПС е Кърджали част 1


Мустафа Карадайъ има съзидателен стил за долавяне болките на избирателите на ДПС. Съзидателен за партията, а тревожно-разрушителен за тези, които са на хранилка в нея.
Та, пали колата Карадайъ и от столицата право в най-забутаното село в България. При тези, които преди години са гласували 99 на сто за ДПС, после са паднали до 70 %, по някое време се свили до 40 %. Сега подкрепата за Движението се свежда до 25 процента, другите партии взимат около 10 пункта, а останалите от избирателния списък просто вече ги няма в селото, че и в България.
И стига Карадайъ до селото, в което животът е истински, а не този, който го описват чиновнически по партийни централи, агенции, министерства. Карадайъ е без партийна свита, без клакьори, без предварителна програма, без подготвени посрещачи, дори чеверме няма. Влиза изненадващо в кафенето, черпи по едно кафе или лимонада и става слушател.
На една такава среща преди два месеца и половина етнически турчин, който е видял и Истанбул, и Хага, и Лондон (сиреч, не е от останалите малцина, на които лесно можеш да пробуташ мантрата „Дръж се за ДПС-то, че ще стане страшно за теб, ако го няма ДПС-то!) поздравил председателя, седнал на масата, а в очите му се появила старата надежда. Никога не е късно нашите да се върнат при нас, това си казал патилият и препатил етнически турчин и плахо попитал:
-Аз искам да дойда при теб в централата. В твоя кабинет да разкажа какво се случва в района. Може ли да стане?
-Винаги! Заповядай! - реагирал мигновено Карадайъ.
-Много неща имам да казвам. За партията, за това село, за целия регион… - занареждал човекът от електората.
-А защо не го споделиш с депутата от региона?Той е твой депутат, той е силен с теб, ти си силен с него, заедно трябва да сте -  прекъснал го председателят на партията.
- Моят депутат? Че аз не го познавам, не съм го виждал. Затова искам при теб да дойда. И документи да ти донеса. Депутатът ще дойде тук чак на следващите избори. Настина ти казвам, тук жив депутат не сме виждали. Кандидат – да, но депутат – не. Ти си първият. Ей тука, тези в кафенето питай, никой не ги познава нашите депутати. А сме уж най-голямото село в района… Хората си тръгват, г-н Карадайъ! Искам да ти кажа не само защо си тръгват, но и…
Този разговор е бил толкова интересен и полезен за Карадайъ, че той се свързал с депутата, дал му телефона на избирателя. Въобще, наредил така нещата, че след 20 дни в централата на ДПС да се съберат председателят, депутатът и кахърният за роден край и за партия избирател.
*
Неджо ага - и млади, и стари така наричат избирателя, който поизпотил Карадайъ в оная селска кръчма. Никога не е следвал в университет, но е по-начетен от днешните с по две дипломи. Роден е в село, в онези години е бил беден, като всички тогава. Буден, но беден, за да продължи да учи. Но изчел всички книги в библиотеката на местното читалище. След години си купувал и от града. Още на млади години Неджо ага е прочел много повече книги от сегашните "магистри на килограм", но това е друга тема.
Вероятно ви интересува дали в кабинета на Карадайъ са се събрали депутатът кръшкач и мъдрият избирател? Имайте търпение, ще научите интересни неща. Но нека преди това, след като сме разкрили болката на избирателя, да фиксираме и болката на народния представител.
*
Информационните сайтове съобщиха, че вчера сутринта по телевизора пак давали Йордан Цонев - Ментата, който е медийното лице на Движението на права и свободи.
Догодина ще има избори 3 пъти. Предсрочният парламентарен вот е неизбежен, а изборите са нещо добро. Това заявил Данчо Цонев - представителят на Неджо ага в Народното събрание.
Не е новина, не е нещо ново, не е интересно. Прогноза, от която по-стари са само ясновидствата на баба Ванга.
Но от ръководството на ДПС са изпроводили Йордан Цонев в телевизора, за да прати хабер на електората да се готви за избори след избори през 2019-та.
Другото съобщение на медийното лице на ДПС гласи, че партията му била против депутатските заплати да бъдат замразени. „Ние смятаме, че работим, избирателите също могат да кажат, че събота и неделя нашите депутати не почиват, правят срещи, обикалят районите”, подчертава народният представител на Неджо ага.
Между 10.00 и 17.00 часа вчера сътрудниците на 24rodopi.com разговаряха с около 40 души от твърдия електорат на ДПС в област Хасково, избирателния район на Йордан Цонев. 28 от тях не знаеха името на народния си представител. 12 знаят, ама това са предимно хора на служба в ДПС. Остава и кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер да не знае, че неговият човек е Йордан Цонев – Ментата. Но пък тези 12 активисти на ДПС не можаха точно да кажат колко пъти Йордан Цонев – Ментето, е идвал при тях. Лутаха се между един и два пъти, но бяха категорични, че три пъти човекът на ДПС от телевизора не е стъпвал в Хасково от изборите насам.
*
Ако Неджо ага в момента беше в България, щеше да дойде в редакцията и да развърти брадвата досущ като колоритния бат`Юсуф на фестивала с биковете в Памплона. И ни мебели да остави, ни телевизор, ни компютри.
Да кажеш на Неджо ага, че Йордан Цонев – Ментата, е негов депутат, това е непростима обида. Обидени са чувстват и стотици, хиляди, десетки хиляди избиратели на ДПС. И това мнозинството членове на ПГ, ЦОБ и ЦС на ДПС много добре го знаят.
Колкото повече телевизорът показва Йордан Цонев - Ментата, като медийното лице на избирателите на Движението за права и свободи, толкова повече на партията в момента й приляга цитирането и интерпретирането на класика: Колко много мъка има в ПГ на ДПС!

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/11/18 09:35

    Много мъка има. От измъчените хорица гласовете, а от бандягите мъката как да се похарчат парите. Заплати не им трябват, даже не си ги пипат от картите. Какво общо има този изхвърлен от всички парти бургазлия с Хасково? Родопи, я вижте колко гласа спечели ДПС в Хасково на последните, след като преди това имаше два спечелени мандата.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен29/11/18 09:47

    Преди години Доган е казал - аз ще направя ДПС и сам ще я разтуря докато съм жив. Създаде и сега почна да го разтуря .
    Изводите са за вас .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/11/18 11:29

      Той не създаде ДПС, а беше вкаран от страна на ДС! Иначе за ликвидирането може да е прав негодникът!

      Изтриване
  3. Анонимен29/11/18 09:58

    Всички в РБългария трябва да благодарят на Лютви Местан и ПП ДОСТ .Заради тях всички депутати трябваше да видят истината и да слезнат при народа .Може ДОСТ да не е в парламента ,но помогна Политиците да разберат ,че овцете както ги смятаха по изборите да се нареждат на изборите поумняха и вече имат към кой да се обърнат.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/11/18 17:29

      Бостан е просто поредният агент продажник. Нищо не са видели. Всички партии в БГ са едни и същи. Вижте как само ги е страх от машинното гласуване. Всички са боклуци свински.

      Изтриване
    2. Трудно е бате да се усетиш колко си зле. Владимир Зидаров, известен още като Местан, си беше на хранилка на чуждо разузнаване, боклук и предател, подлога, която е за разстрел! Той е гледал своите си интереси, а че има балъци да се вържат на фокусите му, той се радва на такива тъпчовци

      Изтриване
  4. Анонимен29/11/18 09:58

    Този вестник само на ДПС ли е.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/11/18 10:00

    Защо всички политици прекопирват Лютви Местан? Той първи слезна при народа по села и паланки ,почна да ходи на Джамията. И СЕГА всички политици и общински кметове го копират и са по селата и джамиите.Ако поиска да лети в космоса сигурно и там ще го последват

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен29/11/18 17:31

      Защото той е образец за долно и продажно политиканстване. Той се циливаше с онзи серГей за да му прости за смяната на имената. И сигурно му е долетял и на оная работа вместо в космоса.

      Изтриване
  6. Анонимен29/11/18 10:21

    По-добре късно, отколкото никога. Тази статия я чакаме бая време господа от 24 родопи, да ви напомним ли колко пъти ни триехте коментарите като се опитвахме да кажем нещо важно за хората, а и за ДПС ? Така,че Данчо Ментата е и вашият депутат. Иначе е хубаво,че се появиха такива статии, но има мнооого още какво да се каже , особено за местните дерибеи облечени с власт и пари, несменяеми от години и женени за властта. Искаме нови лица и то не децата на ояли се депесарари, а честни и почтени хора. А дано се промени нещо, само дано не е щото пак наближават избори...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен29/11/18 10:24

    Вече 80% от електората на ДПС мислят като Неджо ага ,но не само за данчо ментата , а за всички които са на яслата на партията,като започнеш от местния партиен секретар чак до председателя на партията ,който само обикаля като ......без електората да има полза.Ще им се види на горнище заради лъжи и измами за да са на яслата винаги

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен29/11/18 10:31

    В ДПС има 4 българи, които си ги гледат като писани яйца. Единствено Делян Пеевски харчи пари и печели избори в Пазарджик и Враца. Другите са скръбна история. Искра Михайлова е евродепутат. Гарантират й още един мандат. Не знам какво правят в Европарламента и дано поне за една заплата да е свършила нещо полезно за електората на ДПС. Има един май Станислав се казва, ако някога ДПС влезе във властта вероятно ще стане министър, не знам дали има потенциал. Йордан Цонев е минус за ДПС. Иван Костов го изхвърли от СДС заради далавери, в ДПС му дали кацата с меда. Колко станаха? Четирима ли. Това са. Има и роми, които също ги държат за представителност.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен29/11/18 10:33

    само дпс защо не ми го публикуваш коментара бе май си против дпс

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен29/11/18 10:38

    24родопи наистина само само за ДПС и ГЕРБ пишете само, и чат-пат за депутата от БСП. Къде са ДОСТ, Обединена България, ДПС, СДС, Патриотите, Марешки???

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен29/11/18 11:22

    родопи ще спечелите повече ,ако пускате всички коментари директно на секундата вместо да ги актуализира модеатора ви

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен29/11/18 11:30

    братчед, Местан се кланя само на парите и дявола

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен29/11/18 11:49

    Искаме Карадайъ да посети селата Китна и Могиляне и там има какво да чуе за партийните велможи,за бившия кмет на общината ,сега председател на ОС- Кирково.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен29/11/18 11:59

    До Анонимен 29/11/18 10:00 Лютви Местан по-добре въобще да не беше стъпвал в Джамия....Язък за святото място....

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен29/11/18 14:46

    Ами умните избягаха в ДОСТ

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен29/11/18 14:54

    Lütvi Mestan e nay golemiya hırsız i şarapçı şerefsiz çok çaldın

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен29/11/18 16:06

    Само Доган може да разпертуши дерибейската депесарска паплач,която върлува безнаказано и ударно в грабеж за лична изгода благата на държавата.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен29/11/18 16:59

    Мъката е голяма за обикновените хора, които за 30 години не почустваха по никакъв начин нещо да им се е променило в добра посока, освен на парийните секретари и гъзоблизачите и лицемерите, които обикалят от една партия в друга.За съжаление забравиха ни и се сещат само на изборите, но и нашето търпение се изчерпи.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен29/11/18 20:40

    Нека Господин Председателя дойде и в Момчилградските села!Да кажем и ние за нашите депутати колко идват.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен29/11/18 23:56

    Аз съм за ДОСТ с или без Местан, ...

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен30/11/18 09:35

    Всяко едно +медийно лице" на дадена партия,движение и т.н.трябва преди всичко правилно да говари и владее езика на държавата /т.е. българският/.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.