Кърджали показа, че протест може да се вдигне и без политическа обремененост. Кърджали събра в центъра си хиляди недоволни преди няколко години заради високите сметки за ток. Кърджали скъса с толерантността и показа истинското си лице, извън овчедушното търпение. Градът се наежи срещу правенето на политика в столицата. Десетки шофьори раздраха тишината в неделния ден с клаксоните си из улиците на спокойния град. Свирнята идеше да рече „Няма ги вече овцете, които може да стрижете когато си поискате!”. Звукът им показа недоволство, което се сля с народния гняв из цялата страна. Високи цени на горивата и милионери застрахователи, които как да има стотинка да не плащат заради жертвите по пътищата. Нещата са жестоко по-сложни. Едни милиони за пътищата, част от които биват откраднати на минутата след първа копка (нови участъци от магистрала „Тракия“ се ремонтират, а новият път Кърджали – спирка „Джебел“ е най-яркото доказателство как се крадат пари от пътно строителство в България).

Следва калпаво строителство и неминуемите жертви. Рекет, облечен със закон, и после изплащане на обезщетения. Не на последно място и манталитет, граничещ с чувство за безсмъртие. Много комплицирано битие, диктувано от корупцията, обхващаща всяко ниво на държавата. В един момент тя води до… клаксони. Първата стъпка за вика, изхождащ от неописуемия гняв на последните оцелели в държавата на политическите групировки.
Ако клаксоните замлъкнат, камъните ще се развикат. Това е истинската Гражданска отговорност!
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/11/18 18:03

    Браво с вас сме

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/11/18 18:21

    Браво приятели.Askolsun dostlar

    ОтговорИзтриване
  3. Pravitelstvoto doooluuuuu... Stiga mizeriq v tazi darjava, stigaste pylnili samo svoi djobove, iskame da jiveem kato istinski evropeitsi, pisna ni da jiveem v ryba na otselqvaneto

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/11/18 21:02

    Hahahah....korumpiranoto upravliavasto dps na ekskurzia s darjavni bg pari v ispania, korumpirania prezident na darjavna bg ekskurzia v francia, a tea divi lebedi kriakat na vazduha...

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/11/18 21:05

    Reklama na bg piloti i bg izstrebitelite.... :-)....pone klaksonite im rabotiat....:-)

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен11/11/18 21:58

    Аз от тези стачкуващи нищо не разбрах
    Първо свалиха правителството на ГЕРБ после пак го избраха
    Сигурно пак ще има повторение

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен12/11/18 00:27

    Pravitelstvoto e dolu, aide slagaite mu shalvarite....nerdeeee mustafaaaaaa...i otivaite v iran za eftin safran i eftin petrol....

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/11/18 08:59

    Подобно недоволство зрее и по отношение на тормоза над полицейските служители.Политическия тормоз над тях ги обезкуражава и демотивира.Разни бизнесмени за да безчинстват плащат за преместването им в други райони.Такъв е случая в момонта.Извозват се дърва от чичовския балкан без никакви документи.Това всичко става пред очите на горски служители и полицаи,ако се реагира дават пример с преместените на скоро четирима полицаи от РПУ - Кирково.На всичко това сме свидетели живеещите на изхода от с.Дрангово за Бенковски.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен12/11/18 09:24

    Оставка, това е спасението

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен12/11/18 15:23

    Дранговчаните искаме на входа и изхода на с.Дрангово да се монтират камери за да се пресече незаконната сеч и извоза на дърва.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен12/11/18 15:50

    Streliam na meso protiv kradcite v gorata mi....elate de... :-)

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.