От времето на църковните борби, белязали желанието за самоидентичност на нашия народ, извън „гръцката отрова”, манталитетът в България не е мръднал. Тогава гърчеенето е било някаква гадост, присъща на чорбаджийството. В по-късен период все някакви ябанджийски привързаности са точковали със „звярскост” всяко съвремие нашегова. После предците ни са се дърляли дали Дядо Иван е бил баш таквъзин витяз или британският лъв реве по-силно. Дали като станат швабите на „Дойчлянд юбер алес” е добре, пък кат седнат на „Шуми Марица”, е зле. Ама за това последното Димитър Списаревски ги научил като пребил трима германски офицери в софийско кабаре.
След това тотален слугинаж на руснаци, а по-сетне на американци.
Следва: По Родопите си кръщават децата Селин, Ричард, Ерик, Стивън, а пък добитъкът-Мая, Гого, Пешо…
Все чуждото е готино, па нашето-гадно, плебейско!
Що така, бе, братя и сестри? Прасетата и инеците ли са по-важни или …
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.