Ако изборите се проведат днес, в Народното събрание ще има различна конфигурация от настоящата. Нагласите в обществото дават преднина на ГЕРБ пред БСП с 16,9 % срещу 15,8 %. ДПС си гарантира влизането и в следващия парламент с 4,6 на сто от гласовете, извънпарламентарната „Демократична България“  пък настигна „Обединени патриоти“. Партия „Воля“ на Веселин Маришки със сигурност ще бъде аут от парламента.
3/4 от българите не са доволни от състоянието на държавата в момента. Това показват данните от проучване на „Маркет Линкс”, представено в студиото на „Тази сутрин” по БТВ от Добромир Живков.
 „Прогнозите са, че българските граждани в момента са в ситуация да очакват предсрочни избори, защото недоволството и неудовлетвореността от това как се развива държавата вече е много високо”, изтъкна Живков. За сравнение, през май месец тази година недоволството е било 55%, а през ноември се покачва до 74%.
Близо 80% са на мнение, че има основание за протести. „Голяма част подкрепят протестите, макар и да не участват активно в тях”, отбелязва Живков.
Според данните цените на горивата, които се изтъкват като основна причина за протестите, не се оказват този главен мотив, който кара хората да излязат на улицата.
„Цените на горивата могат да отключат протестна вълна. Въпросът е, че хората като цяло са неудовлетворени от жизнения си стандарт. Според данни на Евростат всеки трети българин е на границата на социалното изключване”, припомни Добромир Живков.
През последните два месеца се наблюдава отново тенденцията на загуба на електорална подкрепа сред двете основни политически сили – ГЕРБ и БСП. 
„От БСП към момента не успяват да извлекат осезаеми дивиденти от кризата, в която се намира българското общество. Дори виждаме, че през този месец има известна мобилизация на електората на ГЕРБ. Миналия месец имаме почти изравнени резултати  по отношение на база гласуващи, докато сега виждаме, че ГЕРБ отново би била първа политическа сила при евентуален вот”, коментира Добромир Живков.
„Обединени патриоти” имат осезаем спад в електоралната подкрепа, което подсказва, че в някаква степен можем да очакваме различен парламент, ако изборите са сега, отбеляза Живков.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/12/18 11:33

    ГЕРБ отиват в небитието ,ако не изсипат ограбените ,окрадените пари и ако не активизират мафията ,престъпниците ,бандитите ,шайката и силовите институциите за купуване на изборите.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/12/18 11:39

    Желязната лейди ще е кандидат на ДПС за ЕС

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/12/18 11:41

    ГЕРБ 16,9 +БСП 15,8+Д/П/С 4,6 % ПРАВЯТ ОБЩО 37,3% Къде са другите 62,35 това мъртвите ли са в списъците?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/12/18 13:07

    1 ДОСТ,2 АТАКА , 3 ВОЛЯ, 4 БСП, 5

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/12/18 13:09

    GERB,BSP I DPS da otivat v nebitieto stiga veche 30 godini sa se smenqli stani da sedna az i budalkali naroda ,tezi tri partii van ot politikata

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен4/12/18 11:36

    няма лейди няма мейди има една песен на мюслюм баба да я слуша...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.