Липсата на Околовръстен път, недостатъчното финансиране на общински проекти от страна на централната власт и дори разпределението на дървата за огрев в региона ще влязат в папката „Кърджали” на Британското посолство.
Тези проблеми бяха начертани от страна на зам.-председателя на ДПС и кмет на Кърджали Хасан Азис по време на срещата му с ръководителя на политическата секция на посолството на Великобритания у нас Том Хайнс. Представители на политическия отсел на посолството участваха в заседанието на Областния съвет на ДПС.
„В Кърджали има интересна политическа особеност. Като партия ДПС е в опозиция на централно ниво, но на местно - в региона, печели през годините висока степен на доверие. ДПС е управляващата партия на местно ниво с мнозинство във всички Общински съвети”, посочи Хасан Азис. Той не пропусна да акцентира върху темата за отношението на управляващите на централно ниво спрямо местната власт в региона. По думите му, много проекти на общините не получават достатъчно финансиране от централната власт. Зам.-председателят на ДПС говори и за липсата на диалог и добра комуникация с държавните институции. Като пример той даде доставките за населението на дърва за огрев. „Кметове на кметства са изолирани от тази дейност. Разпределението става избирателно, с политически привкус”, посочи Хасан Азис. Той използва за пример и околовръстния път на Кърджали, който през последните години не е сред приоритетите на централната власт.

Какво вече 24rodopi.com писа, политическият отдел на Британското посолство у нас ще проведе срещи още с ръководствата на ГЕРБ и БСП в Кърджали.
Том Хайнс ще гостува на кмета на Кърджали инж. Хасан Азис във вторник сутринта.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

17 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/12/18 15:50

    Да напишат ,ако искат самата истина. Колко хора от други политически партии работят в общинСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ОТГОВОРА Е 0 НУЛА

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Когато напишете колко в Обл. Администрация и държавни сектори работят от други партии

      Изтриване
  2. Анонимен3/12/18 15:51

    Във общините живеят хора с различни политически мисления .Хората гласуват различно .И ако за всичко искат както трябва да е ,в общините половината зам общински кметове трябва да са от всички политически партии .

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/12/18 18:49

    Bulgarite ot bursa i ankara nemat doverie na istambulskite diplomati li?! Hahahahahahhaaa....

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен3/12/18 19:04

    Ha ha ha ha ha durva v papkata za britanskiya konsul ,onq shte se spuka ot smqh,vie davate durvata nenarqzani 75 lv kubik a chastnicite v Rani list prodavat narqzani durva za 80 lv kubika i za kakvo e tazi isteriya

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/12/18 20:39

    Само , ако е областен Желязната лейди ще вкара ред в ДПС .Иначе с тези сегашни ще ставате за смях.Чакаме да я издигнете кандидат за Евро депутат

    ОтговорИзтриване
  6. No i tiya dırva idvat v Rani list pak sıs pomoşta na Obştinskoto rıkovodstvo,i na sıglasieto za po malka peçalba ot sobstvenika.V Haskovo i Plovdiv sa na tsena 85 leva.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/12/18 20:59

    Г-н Том, ще залеем Острова догодина, докато не се затворили границите.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен3/12/18 21:00

    А защо не вкара въпроса с осветлението на гр. Кърджали, защото ни омръзна да ни лъже вече

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен3/12/18 21:09

    Gorkoto dps....na darvoto sa pokaterilo...shubeto e golem strah.... hahaha....zasto nemate dps darva na pazara na bg proizvoditelite ve hasancho?! Hahahaha....

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен3/12/18 21:13

    що не публикувате бе боклуци

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен3/12/18 21:47

    Интересно на БГ ли служат тези кметове или на британското посолство . Кой им плаща заплатите нещо се позабравихте май

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен3/12/18 21:48

    Eh tarih Suleyman pasa satmis simdi hasan pasa ve dierleri satiyorlar halkimizi ne olacak halimiz ALLAHIM

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен3/12/18 21:58

    Вместо да се оплаквате ,ако бяхте изкарали удостоверение за сеч на общински терени и сами с общинските си работници бяхте отишли, сега хората по селата щяха да са на топло .Но сит на гладен не вярва нали .Вие сте си с КЛИМАТИЦИ скъпи общински кметове

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен3/12/18 22:00

    Предложение до вестник Родопи
    Предлагаме да направите състезание между общинските кметове и техните заместници ,кой или коя ще може да цепи дърва най много кубика за 1 час

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен4/12/18 09:17

    Абсолютно съм съгласен,че дървата за населението не се разпределят от кметовете.Никой не взима под внимание списъците направени от тях.Например в ГУ - Бенковски дървата се разпределят от Юсенката,който по този начин вреди на ГЕРБ,печелейки омразата на хората.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен4/12/18 10:13

    Като истински мюслюмани, ако бяхте си дали десятъка от спечеленото през годината .Щяхте да платите дървата на всички ваши граждани и селяни от вашата община

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.