Кметът на Ардино Ресми Мурад проведе последната за годината работна среща с колегите си кметове на населени места на територията на общината. На нея присъстваха областният лидер на ДПС Изет Шабан, председателят на общинския съвет Сезгин Байрям.
Ресми Мурад уведоми колегите си за оставащите мероприятия до края на година, предимно празнични. Той обърна специално внимание на предстоящото мероприятие на 24 декември в Млечино, където ще се проведе традиционният възпоменателен митинг-мевлид в памет на жертвите от Възродителния процес.
Една от обсъжданите теми по време на работната среща беше проектът на Програмата за управление на отпадъците (ПУО) на община Ардино за периода 2018-2020 г. Кметът Ресми Мурад запозна колегите си с проекта на програмата, която е качена и в сайта на общината. Той отбеляза, че Програмата е в процедура на съгласуване с РИОСВ-Смолян и е в съответствие с методическите указания на Министерството на околната среда и водите.
Ресми Мурад посочи, че един от основните принципи  в Програмата е принципът „Замърсителят плаща“, който е включен в Договора за създаване на Европейската общност. Този принцип изисква причинителят и притежателят на отпадъци да ги управляват по начин, който да гарантира висока степен на защита за околната среда и човешкото здраве.
Директорът на „Социално подпомагане“ в Ардино Зюлфие Ибрямова уведоми кметовете за еднократната финансова подкрепа в размер на 100 лв., която ще получат 1101 лица на територията на общината. Тя уточни, че това са лицата, които вече са получили целева помощ за отопление за настоящия сезон.
Председателят на общинската организация на БЧК в Ардино Мехмед Алиев съобщи на кметовете за стартирането на програмата за храни и основно материално подпомагане, а по-конкретно предоставянето на индивидуални пакети от хранителни продукти на 1129 нуждаещи се лица от територията на общината. Раздаването им ще започне на 10 декември. Той изказа предварителните си благодарности към селските управници за съдействието, което оказват при раздаването им.
Гюнер ШЮКРИ
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/12/18 15:42

    Сттига с тезк помощи.Станахте законни просяци.Мързела е в община Ардино.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.