Областният управител Никола Чанев и кметът Хасан Азис обсъдиха три алтернативни локации за изграждане на многофункционална спортна зала в централната градска част  на Кърджали. Домакин на срещата бе областният управител. Двамата се обединиха около схващането, че държавата и местната власт трябва да търсят взаимноприемливи решения, когато става думи за инвестиции от порядъка на 3-4 млн., както е в случая, и да подберат терен с подходящи параметри, разположение и инфраструктура, който да е максимално удобен за гражданите и да не изисква утежняващи административни процедури.
Възможните терени за спортна зала са в района на стадион „Горубсо“, зад открития басейн и в подножието на парк „Арпезос Север“. Областният управител и кметът се договориха да бъде сформирана работна група от експерти на двете администрации, които да разработят конкретни варианти с точни размери, местонахождение и капацитет. Те ще бъдат подложени на дискусия идния понеделник, след което избраният вариант ще бъде представен за съгласуване на вниманието на спортното министерство.
24rodopi.com




Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Стефан Николов4/12/18 18:02

    Правилен подход от страна на градоначалника и областния управител за решаване на казуса ! Най важното е загърбването на партийните пристрастия.Като гражданин на Кърджали адмирирам този подход.А моето мнение за мястото на бъдещата зала е,че трябва да бъде в подножието на парк "Арпезос север " като най лесно място както за строителството,така и за изграждането на комуникации,като не на последно място е и удобството за гражданите.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/12/18 19:14

    а, ние пак ще стоим без заплати, а кмета се прави на умен

    ОтговорИзтриване
  3. Koy ste ide v Bg na fitnes osven dyadki i babi ili samo za Dpsari ste e zalata

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен5/12/18 08:03

    Направете го в Момчилград ,за да го ползват от цялата област Момчилград е близко до всички общини

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен5/12/18 08:07

    А бе хора нали пътувате към Турция .Вижте там какво правят ,първо строят на общински и държавни терени промишлени сгради и ги дават на фирми безплатно само и само да отворят работни места.Това преди време го предложил на една среща на събрание достаджя .Хубав вариант

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен5/12/18 09:08

    с диалог между институциите няма нерешими проблеми.всеки лев инвестиция в региона изпуснат заради боричкания за заслуги е във вреда на населението в региона.приветствам ви.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен5/12/18 09:27

    чух, че залата ще бъде с 1 000 места. Г- н Областен залата трябва да бъде поне с две хиляди места. Защото в тази зала трябва да може да се правят и концерти, а и града е над 70 000 хиляди. Трябва да се мисли с перспектива, че този град ще се развива и разраства.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен5/12/18 09:46

    Aдмирации!
    Фалиралата община търси съдействието на един изключително еродиран човек!
    Браво Чанев, след като двете власти могат да се разберат, това е нещо което града ще адмирира и вижда светлина в тунела, обединени Община и Област е голяма сила!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/12/18 17:23

    ще бъде чудесно ако си размените службите и пак да работите в полза на региона.финансиста осигурява средства,инженера строи.Кърджали има бъдеще,но трябва още усилия нещата да се случат по бързо.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.