Възпитаниците на Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене представиха достойно своето школо в заключителната конференция на Националния исторически конкурс „170 години от рождението на Христо Ботев – 170 години път към свободата, път към безсмъртието”, която се проведе в град Варна.
В съревнование с над 250 творби от 55 училища от 49 града нашите ученици се представиха повече от отлично. В категория „Доклад” Севилай Салим, Айсун Али и Туче Муса от 8 клас със своя труд „Памет за Ботев” спечелиха първо място.
Есето на Джансел Мюмюн от 12 клас бе класирано на трето място в категорията, а творбата на Сезен Мехмед от 10 клас получи поощрителна награда.
Презентацията на Емир Сали и Мерлин Емурла от 12 клас бе оценена с поощрение.
Научен ръководител е преподавателката по история Юлия Чортленева.
Участниците бяха наградени с книги, грамоти и плакет от д-р Милен Врабевски, председател на Фондация „Българска памет”.
СУ „Христо Смирненски“ получи колективна грамота като едно от шестте училища с най-много участници.
„Най-голямото признание за труда ни бе награждаването ни със специалната награда на спонсора на събитието – Фондация „Българска памет”, казаха от ръководството на чернооченското школо.
Исмет ИСМАИЛ
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/12/18 19:08

    Za Botev sa vi uchili no za vazroditelniya procces znaete li neshto,kak vashite roditeli i babi bqha unizeni

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.