5-ма от 11-членния Изпълнителен съвет със снето политическо доверие, новите началници ще бъдат ясни след митинга в Могиляне.
Партията ще участва на изборите за Европейски парламент


5-ма от 11-членния Изпълнителен съвет на Демократи за отговорност, свобода и толерантност (ДОСТ) са аут от партията на Лютви Местан. Групата на Шабанали Ахмед повече от година не работи за ДОСТ и другите от ръководството снеха политическо доверие от тях. Това се случи на заседание на Националния съвет (НС) на ДОСТ в комплекс край Пловдив през уикенда.
„Заради декларативния си отказ да изпълнява задълженията си по Устав и за системно нарушаване на Устава на партия ДОСТ, в това число неучастие във Възпоменателни митинги и други политически мероприятия като учредяването на младежката организация например, снема политическото доверие от следните членове на ИС:
Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али, Рашид Куру и Мехмед Хаджи“, гласи решението на НС. Припомняме, че Шабанали Ахмед, Хюсеин Хафъзов и Айдоан Али са зам.-председатели и след снетото доверие се очаква на следващата Национална конференция на партията да бъдат изключени от нея. Шабанали Ахмед беше сочен за „дясна ръка“ на лидера.
„На 26-ти декември, след Възпоменателните митинги, да се проведе заключително заседание на НС на партия ДОСТ за 2018 година, на което ще се извърши ново разпределение на ресорните отговорности на членовете на ИС“, гласи друго решение на НС на ДОСТ.
Партията на Местан ще отбележи годишнината от така нар. „Възродителен процес“ с възмоменателните митинги между 24 и 26 декември, като кулминацията ще бъде пред Тюркян чешма в село Могиляне.
Преди заседанието на НС на ДОСТ бе учредена Национална младежка организация на ДОСТ (ДОСТ М).
„Тази пълна зала с толкова прекрасни, свободни и отговорни млади хора показва, че вашата воля да се включите активно в политическия живот на ДОСТ е по-силна от заплахите, на които бяхте подложени включително и в нощта преди конференцията. Вие бяхте обект на изключително грозни, обидни и злобни квалификации от страна на определени среди, които се страхуват от вашата младежка енергия. Особено недостойно и низко беше внушението, че тук в Пловдив, „ще се съберат 150 платени цигани, които да изберат Танер Алимолла за председател“.
Само че „циганин“ не е обидна дума. „Циганин“ е наименованието на свещената идентичност на определена част от българските граждани, наши членове и симпатизанти. Тяхната идентичност е еднакво ценна и заслужава не по-малко уважение от идентичността на българите, турците, помаците и прочие. Освен това, добре щеше да е авторите на злобните коментари днес да бъдат в тази зала, за да застанат лице в лице с тези прекрасни млади хора, събрали се от всички краища на България, само че въпреки изричната покана не набраха кураж. Над 50% от младите делегати учредители са със завършено висше образование – лекари, юристи, инженери, учители или са студенти в престижни университети. Голяма част от делегатите са тръгнали в 2 часа след полунощ от Добрич, Русе, Разград, Търговище и др., заделили са пари за пътуване от оскъдните си средства в името на политическата кауза на ДОСТ. Те заслужават уважение и подкрепа, а не да бъдат обиждани толкова грозно. Политическите ни опоненти могат да правят това, но не и хора, които ни се пишат за приятели. Хубавото в тази грозна история е, че те вече разкриха истинските си лица и младежите вече са наясно кой кой е в ДОСТ и в българската политика.
ДОСТ винаги е била отворена за младите хора, но днес с тази младежка учредителна конференция окончателно се превръща в партия на младите хора. Ние днес ревизираме максимата, че „бъдещето принадлежало на младите“, защото казваме, че настоящето, днешния ден трябва да принадлежат на младите“, заяви г-н Местан.
По-нататък в словото си председателят на ДОСТ направи анализ на актуалната политическа ситуация и подчерта, че форумът на младите достаджии се провежда в условията на глобалното противоречие между толерантността и омразата към етно-религиозните различия. Това противоречие го наблюдаваме в национален и по-общ геополитически план. Либералният консенсус е разрушен. Сега са „модерни“ национализмът и антиглобализмът. Лесно е да си либерал когато има консенсус по принципите на либералната демокрация. Много по трудно е да бъдеш либерал в днешното политическо време когато езикът на омразата се превръща едва ли не в норма на политическо говорене а национализмът се представя като съвременна форма на консерватизъм. Това е политическа перверзия, с която вие сте призвани да се борите. Ще защитавате смело принципите на либералната демокрация, своята идентичност като част от нея и ще дадете своя младежки принос за развитието на България като модерна евроатлантическа България, преди да е политически, това е наш човешки дълг“, подчерта г-н Местан.
„С новата си младежка организация ДОСТ става още по-силна и жизнена партия. Убеден съм, че млади, свободни и отговорни, както гласи логото на вашия форум, вие ще се превърнете в нов, мощен ресурс за демократичното развитие на България. Не вярвайте на национал-социалистическата пропаганда, която ни обвинява в национално предателство, защото нашият модерен граждански патриотизъм ни прави отговорни да зачитаме светостта и неприкосновеността на всеки метър българска земя, но също така ще се борим за спазването и уважението на нашата етно-религиозна идентичност. За това, за разлика от ДПС, ние няма да подкрепяме решения за издигане на паметници на комунисти –възродители, които подложиха на терор и насилствена асимилация близо милион и половина турци и мюсюлмани в България“, заяви Лютви Местан.
ДОСТ М ще се ръководи от Танер Алимолла и 21-членен ИС на ДОСТ М.
В Изпълнителния съвет влизат високообразовани млади хора от всички области в страната, в които партия ДОСТ е показала силни резултати на последните парламентарни избори, посочва Танер Алимолла.
Лидерът на ДОСТ М потвърди новината на 24rodopi.com, че партията на Местан ще участва на европейските избори през пролетта на 2019-та.
„В тази партия младите хора се чувстват достатъчно свободни да избират без външна намеса своите ръководни органи, но същевременно са готови да поемат своята отговорност в тежките битки по време на изборите за Европарламент, местни власти и Народно събрание“, каза Алимолла.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

26 comments so far,Add yours

  1. Анонимен3/12/18 18:57

    Yolunuz acik olsun kardeslerim

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен3/12/18 19:13

    Lütfiye sarayda aç karnını doyurutken
    sarayda yediğin ekmeğe ihanet etin
    Seni gidi şarlatan

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен3/12/18 19:29

    Каде големия стратег Бари аби ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен5/12/18 18:10

      Гоуемия страТЕК от яд за дост пак ударил служебната кола на оштината и сега са останали на колата на заместника.

      Изтриване
  4. Анонимен3/12/18 20:21

    браво ,който не работи не трябва да е на ръководни позиции.а бе момчета защо се излагате така поне сами да бяхте си подали оставките. като не ви се работи останете поне мъже и си подайте оставките да ви помнят като мъже с топки ,а не да ви помнят като предатели

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен3/12/18 20:23

    Ако съм на мястото на тези 5ма , още утре бихме свикали извънредно заседание на изпълнителния съвет и бихме си подали оставките като истински мъже !

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен3/12/18 20:25

    Бравос ,така трябва да се постъпи с всеки който не работи за някоя партия ,дружество или футболен отбор.Кога Арда ще изгони старите си муцуни .Вземете пример от Дост

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен3/12/18 20:36

    Старите ръководни кадри да дават път на младите !

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен3/12/18 21:10

    Yani DOST Partisi çingene ile doldurulur... Uygun türk kalmadı...Rezalet!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен3/12/18 21:34

    Абе другите работяги к'во са работили освен клюки. ДОСТ вече е минало свършено време.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен3/12/18 21:44

    po dobre kisno otkolkoto nikoga

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен3/12/18 21:44

    Почна листопада

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен3/12/18 21:50

    neden yoklar kimileri- bu sarkiyi dinleyin para biti ask biti

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен3/12/18 21:53

    Май най - достойния между тези петимата е Шабанали, поне си е казал , че е напуснал политиката отдавна !Ако иска да остава велик политик в историята , остава само да си подава писмено молбата за оставка !

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен3/12/18 23:59

    кой е танер али молла бе хора

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен4/12/18 08:08

    По добре късно ,отколкото никога - е казал великия Сократ преди хилядолетия

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен4/12/18 08:20

    Без да взимаме страна ето самата истина:
    Ако в една фирма в селкоопа ,не идват на работа -главния счетоводител и касиера на фирмата какво би станало с тази фирма .И тука е същото г-н Шабанали е бил организационен секретар т.е главен счетоводител , г-н Айдоан Али е бил по финансовите въпроси във фирмите се води касиер Те като не работят ,какво би станало с тази партия или фирма.Интересно ни е г-н Айдоан Али си имал фирма за превози ,дали без да плаща му дават гориво и части за колите му.Без да идват неговите шофьори фирмата може ли да му работи и т.н Ако му дават гориво и части дайте и ние да си отвориме по една фирма за превоз на товари . Успех в живота им .Всеки си има глава на раменете си и всеки мисли по различен начин .

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен4/12/18 09:30

    Това ,че циганите отиват в ДОСТ е добре . Означава ,че редиците на ГЕРБ оредеят чувствително . Браво на ДОСТ ! Продължавайте така !

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен4/12/18 09:32

    С това решение, май тези 5 мата ще тръгнат да работят .Ха дано ,ама дали ще видим

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен4/12/18 09:36

    ДОСТ е една кауза .Ние сме дошли в партията за едно добро бъдеще .Работете бе хора ,оставете личностните си отношения и бачкайте .Нали затова ви избрахме на конференцията в София

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен4/12/18 13:04

    Докарали пазарджишките цигански имами и ми правят младежка организация. 80% от тях не знаят български. Младежи от Турция и платени цигани. Да ви имам и младежката организация. Ах Лютви Лютви колко лесно се пада от високо. И помни веднъж продал пак ще продаде. Ти си предател и такъв ще си останеш. Резалет!!!

    ОтговорИзтриване
  21. zaferiyus4/12/18 17:07


    Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol .

    Повече от 17 месеца се лутаме между неизвестните въпроси и отговори.
    В партията първоначално се появиха признаци на шикалкавиания от страна на няколко души.
    Тази карта на масата беше подхвърлена от Председателя на партията в Кърджали Рашит.
    С течение на времето почнахме да търсим отговорите на неизвестните за нас отговори и въпроси които хаотично се движеха в пространството.
    Бях един от първите които се свърза с ръчната спирачка в партията, беше откровен при нашите беседи, обаче с течение на времето имаше няколко преиначавания за които мисля че е нормално.
    Партията искаме или не искаме ще продължи да съществува, има комбинативни добре организирани атаки на пръв поглед от сараите, човечето в Анкарския парламент и тройката, понякога и ние недовиждайки техните злонамерени планове се съгласяваме с тях.
    Но след броени дни си правим аритметиката и разбираме че сме подведени.
    Защо ли е тази жестока атака срещу Партията и дали щe успее.
    Първо партията е желана от Турското-Мюсюлманското малцинство.
    Второ партията въпреки неодобрението на Човечето и сараите е изразител на Турските ценности в нас.
    Трето Лидерът е опитен политик и малко инат като мен, няма да се откаже от тази ценностна система и е изразител на идентичността ни.
    Четвърто Вътре в партията шикалкавачите се опитват да създадат дезорганизация и хаос, обаче не успяват.

    Въпреки всичко партията вместо да клекне направи контра атака, има младежка организация която е решаваща за бъдещето, всички нови кадри са под 35 годишна възраст и не се подават на манипулации.
    Аз лично съм добронамерен към всеки които играе открито, без заплахи по телефона от името на някави си служби било то в БГ или ТC.
    Предстои национална конференция която ще почисти Авгиевите обори/ думи на Фикри Гюлестан през 1997 год/.
    Ще се почне на чисто след което ще има спокойствие и ред.
    ДА АМА НЕ Е КАЗАЛ древният зафериюс.
    Партията ще продължава като палетите на руски танк към берлин да мачка и напредва.
    Въпрос на избор, които иска може да остане под палетите и да бъде мачкано.
    Ние продължаваме с избистрено съзнание напред към парламента и местното ръководство осъзнаваики че така ще си вземем изконните права и ще се освободим от доганчетата.
    За последно ПОЖЕЛАВАМ НА МЛАДЕЖКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ПИРАМИДА ОТ УСПЕХИ.

    ОтговорИзтриване
  22. Nestata se podrejdat nasila hubost ne stava...stiga laji...neka da ne zaradvame dupese

    ОтговорИзтриване
  23. zaferiyus5/12/18 12:56

    Благодарности на Г-н Андай за публикацията в която е отразил безпристрастно реалноста в партията.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.