Възмутен съм, но съм убеден, че това не е дело на вандали, а е следствие от „скъпоструващия“ ремонт. Тази позиция изразява Владин Иванов, капитан на мъжкия баскетболен отбор „Фаворит“ в Кърджали, по повод публикацията ни „Хилави в мозъка, хилави в ръцете – счупиха 3 коша, за четвъртия сили не останали!“.
Публикуваме пълния текст на писмото на Владин Иванов до 24rodopi.com:

"Здравейте! Четох ваша статия относно вандалските прояви в училищния двор на новоотремонтираното училище "Отец Паисий". Естествено, че съм възмутен и не е приятно да се виждат подобни гледки, но в случая съм убеден, че децата, които са сторили това, нямат вина. А това, което е последвало от действията им, само ни показва за пореден път как се извършват "скъпоструващите" ремонти в цялата държава!
Повярвайте ми, ще лъснат и други проблеми след извършените ремонти и то в най-скоро време. За съжаление, ще падат огради, ще се чупят пейки, пързалки, ще текат покриви, ще се отлепят мазилки......, дано не стане и пожар в по-голямо училище, защото, мисля си, не вярвам, убеден съм, не се спазват и противопожарните изисквания за положената изолация.

Вчера видяхме как при евакуация на 60 човека, без малки деца, от горящо училище, пострадаха 6 човека. Представям си, недай си боже, да се налага да евакуират хиляда малки деца от ремонтирано голямо кърджалийско школо. Направо настръхвам, когато си го помислям!
Та пращам ми малко материал само за ринговете, които могат да се видят в интернет, относно видове баскетболни кошове, които се предлагат за продажба. Предполагам, че по спецификация трябва да бъдат закупени такива, които отговарят на условия за ползване, натоварване и безопасност. Видна е и разлика в цените на различните продукти, спрямо качеството на изделието. Е, сигурно по фактура е изписано най-скъпото от фирмата-изпълнител на проекта, но това вие, журналистите, можете да проверите!
И нека се радваме, че няма пострадал ученик след игра на баскетбол, защото съм убеден, че в този си вид, в който е изградена площадката за игра, не отговаря ни най-малко на изискванията за безопасност. Дано не става сакатлък за в бъдеще, макар, че съм скептик!
Тогава пак ще се пишат сензации, пак ще се търси виновник и отново няма да има наказани,защото, както футболни врати падаха върху главите на деца в различни градове (има няколко случая в последно време), така може да падне дете, висящо на баскетболния ринг,което просто е искало да прилича на звезда от Американския баскетбол!".

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен12/1/19 08:57

    Точната истина! Нека журналистите да продължат с разследването, тогава ще установят това: кошовете са най-некачествените, но най-скъпите. Както и всичко останало при ремонтите на училищата.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен12/1/19 15:04

    Браво! Това е истината, но институциите мълчат. Така е с всички ремонти не само в училищата-на закрития басейн, на залата над него. Няма и два месеца експлоатация и всичко се руши, но парите се усвоиха. Някой ще поеме ли отговорност за тези "качествени ремонти" или на предстоящите избори ще се похвалим с реализираните мащабни проекти.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен13/1/19 14:47

    A v maystora.koga shte ima koshove ucilishtniq dvor e po beter ot parkingi?-moyto dete kato porasne kide shte igrae fizkultura.na trevata pred.muzikalnoto ucilishte li.alo gn.Azis gledam samo.v maystora nqma investisii.i remonti vsicko e ot jivkovo vreme.molq za remonti i tam.moyto dete jivee dnes a ne v bideshte!.((((

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/12/19 10:05

    Стълбището не е ремонтирано, такова си е от строежа на училището. Не смесвайте нещата.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.