„Живеем като затворници. Страх ни е да излезем от блоковете, децата са винаги с придружител…”.
Това твърдят обитатели на апартаменти в жилищни кооперации в района на пазара в Кърджали. Причината за тревогите им са улични кучета. Глутници тормозят хората на улица „Добруджа” в областния град. 
„Пълно е с кучета, които нападат. Вечер е нетърпимо от техния лай. През деня се спускат озъбени към преминаващите хора. Детската ни площадка не е ремонтирана от 15 години. Има отпадъци около блоковете, но бездомните кучета са най-големият ни проблем. Искаме помощ от институциите”, жалваха се живеещи в района кърджалийци пред репортер на 24rodopi.com.

Докато екипът ни заснемаше материала също бе нападнат от кучета.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

12 comments so far,Add yours

  1. Защо никой нищо не прави по въпроса с бездомните кучета?

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/1/19 16:37

    там сички са кучета даже и лъв и пантери има ядат всичко и общината изядоха а кмета избяга

    ОтговорИзтриване
  3. ТОВА НЕ Е НАПАДЕНИЕ,А ЗАЩИТА НА ТЕРИТОРИЯ!!!!!!!! ДОРИ НЕ СЕ Е ЗАСИЛИЛО КЪМ ВАС,А ВИЕ КАЗВАТЕ,ЧЕ ЛАЯ Е НАПАДЕНИЕ?????? МНОГО СТЕ ПРОСТИ В МЮСЮЛМАНСКОТО КЪРДЖАЛИ!!!!! А ЦИГАНИН КАТО НАПАДА И ПРЕБИВА ПОЛИЦАЙ КАКВО Е ??????

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен10/1/19 22:13

    а защо не се говори за нелегални развъдници на всякъде, след което ненужните си бебета изхвърлят на където им се попадне.. След като им остарее кучето , хоп на пътя.. или пък ако направи някоя беля -хайде в града да яде баница... Защо не се говори за безотговорни стопани, а постоянно се говори глутница та глутница.. А защо не се говори за народа как се държат с тези животни-когато им изхвърлят камъни, като им гонят и викат все едно,че са вещи... Като ги залагат на сигурен и мъчителен смърт.. Защо не се говори за неспазване на точно този закон за ЗЗЖ от страна на институции?? Та глутниците им са виновни ..

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/1/19 23:22

    Само в Кърджали може да видиш толкова бездомни кучета!

    ОтговорИзтриване
  6. Родопи, що не питахте кърджалииските селяндури от къде идват тия кучета - от космоса или от дърветата падат? Те ги изхвърлят по улиците си, после реват!

    ОтговорИзтриване
  7. Къде нападат кучетата аз виждам накрая едно което вижда човек и понеже със сигурност е ритано от хора иска да играе понеже щом си върти опашката лае от радост всеки малко по запознат го знае това оператора колко пъти те ”изядоха”

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен11/1/19 07:51

    Kuchetata se hvashtat za 1.2dena i pak se puskat kmeta da obqsni

    ОтговорИзтриване
  9. Засрамете се бе хора!Кучетата не нападат добри хора!Вместо да ги замеряте и ритате,намерете една хубава дума и се обърнете приятелски към тях..ТЕ не са страшилища!Дайте им малко хлебец и ще ви обожават! Не изхвърляйте храната в контейнера,оставете я до контейнера,за да не гладуват! ТЕ са на улицата,ЗАЩОТО НЯКОЙ БЕЗОТГОВОРЕН "ЗАТВОРНИК" не си е кастрирал кучето и е изхвърлил поколението му на улицата...или просто живата играчка на детето му е омръзнала и хоп...на улицата...ТЕ са на улицата от нашата БЕЗОТГОВОРНОСТ...Ако и Вас господин ЖУРНАЛИСТ(или "затворник") постоянно ви бият,замерят,ритат ...друга песен ще запеете... ОТ ОТНОШЕНИЕТО НИ КЪМ ЖИВОТНИТЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ КУЛТУРАТА НА ЧОВЕКА...

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен11/1/19 14:23

    На калпав спътник,космоса му пречи.Все сте нещо недоволни.Кой от мъж,кой от жена и накрая на кучетата го изкарвате.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен13/1/19 14:28

    Не мога да повярвам колко некадърна статия и като изпълнение и като информация. Във фейсбук има публичност върху случая и много от съседите на това "зло" куче, което със своята агресия направило цяло Кърджали същински Алкатрас, коментираха че реално те (хората с поне малко сиво вещество в мозъчната кухина) никога са нямали проблеми с Хироу... Склонна съм да повярвам повече на тях отколкото на въпросните репортери, които явно са останали без никакви стойностни теми. Ей, до това ли стигна българската медия.... От въпросния материал се вижда, че кучето е стимулирано и това е причината за неговия лай. А ако това е реално нападение защо оператора не бяга или не предприема никакви мерки за да "спре" това куче... Фалшива новина с цел изпълняване на таргет.. Срам за българската журналистика, срам и за човечността, защото едно куче има огромен шанс да не доживее до края на седмицата!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен13/1/19 20:27

    МНОГО СТЕ СМЕШНИ , НАГЛИ И ДОЛНИ , ВИЕ , РЕПОРТЕРИТЕ , ЗАСНЕЛИ ТОВА ВИДЕО .И ПОНЕЖЕ ВЕЧЕ НЯМА ЗА КАКВО ДА ПИШЕТЕ СЕ ЗАЕХТЕ С БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТИНКИ !!! СРАМ И ПОЗОР !БЕЗЛИЧНИ И ПРОСТИ !

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.