Трима са арестуваните по време на акцията на Специализираната прокуратура в Кърджали и региона на 6 февруари, за която 24rodopi.com първи съобщи. Това са Златко Каменов – Златето, служителят му В. и друг негов приближен Н. от Момчилград. В операцията участваха екипи на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и части на Жандармерията.
Припомняме, че задържан беше управителят на охранителна фирма и собственик на фитнес клуб Златко Каменов – Златето. Заедно с него нощта срещу четвъртък в ареста в Кърджали прекараха и В. и Н. Тримата ще бъдат конвоирани днес до ареста на улица „Майор Георги Векилски“№2 в София.
Златето и хората му бяха задържани вчера сутринта за 24 часа. Снощи Специализираната прокуратура им наложила 72 часа арест.
В петък в Специализирания съд в София ще се гледа мярката за неотклонение, като се очаква Специализираната прокуратура да поиска постоянно задържане под стража за тримата.
Събраните от обвинението доказателства са за участие в организирана престъпна група, която рекетирала физически и юридически лица да се откажат от определен вид дейност. Дейността на групата, ръководена от Златето, била както в Кърджали, така и в други региони на страната.
Припомняме, че през целия ден в сряда всички входно-изходни точки на Кърджали бяха блокирани заради акцията. Проверяваха се автомобили, извършваха се обиски на адреси в областния град и периферията.
Златето нашумя през май 2010 г., когато го арестуваха в специализираната акция “Мутрите 2” в заведение „Марая“ в Кърджали. Сред задържаните тогава имаше и действащ полицай. Обвиненията също бяха за рекет, но и за разпространение на дрога и склоняване към проституция. Шумната акция не даде резултат и тежките обвинения не издържаха в съда.
Години по-късно задържаният полицай дори успя да осъди държавата за 35 хиляди лева, доказвайки в съда, че в резултат на акцията е претърпял имуществени и неимуществени вреди.
Освен мениджър на охранителна фирма Златко Каменов развива и свой бизнес. Той е и спортен деятел - председател е на голям фитнес клуб в града. Бил е разследван и за укриване на данъци през 2011 г. Той и бизнеспартньорът му Динко Й. не платили 30 хил. лв. налози, дължими от общата им фирма, на която сложили за управител подставено лице. Тези обвинения към Златко Каменов бяха свалени.
Вчерашната акция срещу Златето изненада кърджалийци и смути много хора на властови позиции. 6 часа след публикацията на 24rodopi.com за задържането на Златко Каменов и хората му, съветник на омбудсмана Расим Муса се опита да опровергае новината, внушавайки, че акцията била срещу друг, а Златето само дал обяснения и бил пуснат да си ходи.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/2/19 08:28

    Работиш, трепеш се, създадеш нещо и ти дойдат мутри да ти вземат бизнеса. Тези са спрели времето някъде преди 20 години.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/2/19 08:50

    Ombucmana cql jivot nese naqde i sq pak ot dupese pak sago slojili da krade ai qvno da zashtitaba mutrite v kardjali

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/2/19 08:58

    "Проверяваха се автомобили с регистрация,..."
    Интересно, ако трябваше да се проверяват автомобили без регистрация !!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/2/19 18:05

      Да и на мен това ми направи впечатление.

      Изтриване
  4. Анонимен7/2/19 09:09

    Кой е от Момчилград как се казва

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/2/19 09:53

    Ще рекетират! Кокошкарите им с кокошкари. Аз имам заведение преди язовира, дай дойдат да ме рекетират. Просто ще им пръсна това, дето го нямат в черепа и в ров два метра дълбок. Расим Муса ще си получи заслуженото за дивотиите му по време на смяна на имената!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/2/19 09:59

    Много дългокоси мутри се навъдиха тормозят хората в града

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/2/19 10:05

    На юмиют караманиш жената избягал ония станал буйнузлия

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен7/2/19 10:08

    ЗАЩО ЖАНДАРМЕРИЯ А НЕ ПОЛИЦИЯ?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен7/2/19 10:30

    Златко ти и момчетата сте много готени. Всичко е постановка. Истината ще излезе на яве .

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен7/2/19 11:05

    Къде са бизнесмени/разбойници ,шайки ,бандити / които окрадоха ,общините и държавата..Тия сигурно нито лев не са взели от държавата или ибщините .Те сигурно въвеждат ред за злоупотреба с държавни и общински средства.Другадее заровено кучето

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен7/2/19 11:41

    да видим днеска кой кого ще плюе вчера доста неизвестни имена се наплюха.....

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен7/2/19 11:47

    Много шум за нищо, повторение на сериала от 2010 ще е, надявам се да има скоро време 2-ри "Богомил Бонев"

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен7/2/19 16:54

    Иде ред на ония горе в палатата на Орфей, 2 рият мафиот на град Кърджали, как законно рекетира хората и им взима всичко до последно, няма ли някой да се зяеме и със неговите далавери.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен7/2/19 17:29

    ГДБОП кога ще идва в Момчилград да прибере групата с тутировките начело с ф.Б

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/2/19 20:51

      Когато пуснеш официална жалба от твое собствено име, а не да плюеш криейки се под сянката на анонимността.. Бъди мъж и коментирай от профила си във Фейсбук, чугун!

      Изтриване
  15. Анонимен7/2/19 18:52

    A momcilgradskite psevdo mutri kakvo she gi pravi policiyata? Alooo...!!!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен7/2/19 20:53

    В момчилград не смеят да продават и да тровят благодарение на "татиуровките"

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен7/2/19 23:12

    Прави впечатление, че кърджалийската полиция не е участвала в /не е била уведомена за/ акцията.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен7/2/19 23:41

    Преди години в Момчилград имаше едно ченге което разказа играта на боклуците.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен8/2/19 00:20

    От Дрангово мутрата и той ли е вътре:д

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен9/2/19 12:13

    Нека! Има една мъничка надежда системата да сработи, но първо трябва всички където крадат са си върнат това, което са взели без да са го заслужили! Има измет, която трябва да бъде изгорена и унищожена.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.