Болшинството от кърджалийци обичат мощните автомобили. 8 118 са превозните средства в общината между 74 и 110 kW. 7684 са автомобилите до 55 kW, а от 55 до 74-7183. Общо 25 533 са регистрираните МПС в община Кърджали, обобщи зам.-кметът Тунджай Шюкрю.
Собствениците на  автомобила ще платят през тази година с 40% по-скъп данък, заради промените в налозите, приети от правителството по схемата „Стар автомобил-повече замърсяване-повече пари”. Това е броят на превозните средства с катализатори в общината, които до този момент са ползвали намаление. В същото време за 2987 автомобила в Кърджали налогът ще бъде намален заради високия клас екологичен стандарт на превозните средства.
„За всички регистрирани МПС в общината ще има корекции на данъка, свързани с новата формула от законодателя-с 2 компонента имуществен и екологичен”, посочи зам.-кметът на Кърджали Тунджай Шюкрю.
От началото на годината в областния град са новорегистрирани 447 леки автомобила и 102 товарни.
Кърджалийци ще могат да плащат данъците си от началото на март. До края на април пък ще ползват 5 процента отстъпка.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/2/19 12:47

    Вдигайте ще ми ядете чотура тогава на изборите.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен7/2/19 13:59

    Ха така! Наказвайте новите коли, а старите дизели нека да цапат. Много "прогресивно" няма що?! Кое тука е екологичния компонент? 30 годишен дизел - 36 лв. данък, 2 годишен незамърсяващ автомобил - 180 лв.!!!!!!!! Защо аз да си махам стария пушещ дизелов таралясник? Дишайте ми дима, тъпаци!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен7/2/19 14:34

    В замяна на това асфалта се топи по бързо от снега ,и сега ще си трошим колите по дупките за сметка на високия данък

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен7/2/19 18:19

    Чанев, къде си. Тея от общината искат да ни вдигат данъците дай ги пак на съд. :Д:Д:Д Или тоя път не може....

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен7/2/19 20:39

    Нали бяха 30%? Защо станах 40? Кажете формулата, както другите общини дават информация на живущите!
    Само в нашата община всичко е скрито -покрито, а говорим за прозрачност!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен7/2/19 22:35

    МАИКАВИ...КОИ НЕ ИЗКА ДА КАРА НОВ АВТОМОБИЛ С ТЕЗИ СМЕШНИ ЗАПЛАТИ..НЯМА КАКВО ДА ЯДЕМ И ЗАТОВА КАРАМЕ ТАРАЛЯСНИЦИТЕ НА ЕВРОПА ..560лв. МИНЕМАЛНА НАПРАВЕТЕ Я 1560лв.ЗА МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ..БОКЛУЦИ..БЕДНИТЕ ЩЕ СА ПО БЕДНИ А БУГАТИТЕ ПО ДОБРЕ...

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен7/2/19 23:23

    ЖАЛКИ СМЕ БЕДНИТЕ А БОГАТИТЕ СЕ КЕФЯТ...ДАИТЕ СЪС СТАРИ АВТОМОБИЛИ ДА СПРЕТНЕМ ЕДИН БУНТ ...СТАЧКА...ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ...ЧЕ МИ ПИСНА ОТ БЪЛГАРИЯ И ОТ СТАНДАРТ НА ЖИВОТ....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.