Критериите за евролистата: Владеене на чужд език, съпричастност към либерализма, работа в екип…

ДПС запретва ръкави за изборите. Движението за права и свободи започва работа по сформиране на Централен изборен щаб. В едноседмичен срок пък областните съвети трябва да съставят областните изборни щабове и в двуседмичен срок общинските да съставят общинските изборни щабове.
Тези решения бяха взети от Централния съвет на партията и обявени на брифинг от председателя Мустафа Карадайъ.
Едно от тях е приемане на критерии за номиниране на кандидати за членове на ЕП, издигнати от ДПС.
„Критериите са задълбочено познаване на европейските институции, съпричастност към ценностите на либерализма, владеене на английски, френски или немски и умения за работа в екип”, каза още Карадайъ, цитиран от novini.bg. „Процедурите ще бъдат кратки. Следва на разширени заседания се нормират кандидатите отговарящи на критерии до 30 март. Номинациите могат да бъдат предложени от областните централи на ДПС, председателя на партията и от младежките групи на ДПС. Ще участваме самостоятелно в евроизборите", заяви още председателят на ДПС. 
„ГЕРБ генерира напрежение, несигурност и нестабилност. Два месеца преди евроизборите се намираме в политическа криза и основната отговорност носи ГЕРБ. Има липса на реформи и управленски стратегии. Сериозното погазване на политиката и българските граждани крие опасни рискове за демокрацията”, коментира Мустафа Карадайъ. „От ДПС ще продължаваме да отстояваме правата на гражданите, това е пътят за противопоставяне на популизма. Ще се противопоставим на всяка форма на национализъм. Споделените ценности изискват не само декларации, но и дела и решимост. Не се заканваме за предсрочни избори. Управляващите са едни европейци в Брюксел и други страната. При този двоен аршин - как ще развиваме страната”, завърши Мустафа Карадайъ.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен22/2/19 15:49

    Владеенето на чужд език - добре. А българския не е ли добре и той да се владее.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен22/2/19 20:52

    Йок сизе ой мой господине.....пак ще си ревете за един глас амааа немаааа

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен23/2/19 00:36

    то и българският се брои за чужд

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен23/2/19 06:56

    То за вас всички са чужди,защото не знаете нито един език😅

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен23/2/19 11:52

    Цитирам: ще продължаваме да отстояваме правата на гражданите.
    Тъй като всички партии отстояват правата на гражданите,населението на България и в частност Кърджали намалява.
    Кокво отстояване на правата на гражданите само - хората масово търсят препитание в чужди страни.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен23/2/19 14:01

    А турския е забранен.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен23/2/19 20:09

    Ulan Türkçe konuşamıyorsunuz
    Dps ye oy moy yok
    Kendilerini savunamıyolar daha
    Halkı nasıl savunacaklar

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.