Ако при кмета на Кърджали дойдат инвеститори, той трябва да ги насочи към областния управител, който пък да им покаже терена на бъдещата Индустриална зона. Това е коментарът на областния управител Никола Чанев по повод възстановената дискусия за нова промишлена зона - дали държавата да изгради такава, дали да не се изпълни проекта на Община Кърджали, дали да бъде в района на летището или на друго място.
Индустриалната зона ще е на всички кърджалийци, отбелязва Чанев.
Припомняме, че идната седмица ще бъде обявена процедурата за избор на изпълнител на индустриални зони на територията на цяла България, в това число и в Кърджали. Новината съобщи вчера в Кърджали министърът на икономиката Емил Караниколов. Строителството ще стартира след броени месеци, без да се чака конкретна заявка от инвеститор, уточни министър Караниколов. Обектът ще се изгражда в района на старото летище в кв. „Гледка“ от Националната компания „Индустриални зони“. За целта два имота – частна държавна собственост с обща площ от 95 дка бяха прехвърлени като апортна вноска в капитала на държавното дружество.„Местоположението е изключително удобно. Убеден съм, че индустриалната зона ще задоволи изискванията на потенциалните инвеститори и ще даде силен тласък на икономическото възраждане на Кърджали“, изтъкна Чанев.
Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис постави пред министър Караниколов въпроса за запазване и развиване на летището край кв.“Гледка“. Хасан Азис ще постави това искане пред министъра на транспорта Росен Желязков и премиера Бойко Борисов.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен5/2/19 10:44

    Господин Чанев да ви предложа готов терен за индустриална зона мамира се в Индустриална зона Изток 100 000 кв.м

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен5/2/19 17:10

    Следващото хвърляне на кръста,ще бъде от самолет каран от кмета!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен5/2/19 18:30

    rodopi nai fal6ivata media ne spodelqte na horata komentarite bog da ve nakaje da vi falira saita vesnika i bql den da ne vidite zaplati da ne vi pla6tat kato kazvame istinite ni gi spestqvate

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/2/19 16:23

    Много ми е интересно кои точно терени в района освен самото летище са държавни.
    От разклона за летището до самото летище в ляво всичко е частни земеделски земи. Пътя за летището е общински, терена където са сградите на летището(те са държавна собственост)е също общински.
    Полянките отстрани на сградите са частни и общински.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.