Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис се срещна и разговаря с извънредния и пълномощен посланик на Федерална република Германия Н.Пр.Херберт Салбер.
Инж. Азис запозна дипломата с развитието на община Кърджали, разказа за проектите, реализирани в областния град през последните години, за проектната готовност на общината и реализиращите се нови проекти с европейски средства. Той каза, че има кърджалийски фирми с успешен бизнес в Германия, много кърджалийци живеят в Германия, но все още не са установени по-близки приятелски отношения с община от Германия.
Кърджали винаги излъчва знаците на толерантността и единството от гледна точка на етническия и религиозен състав на населението, подчерта кметът. Той каза, че градът е с най-голяма инвестиция в областта на автомобилостроенето през последните години, че до 2 месеца ще отвори врати нов завод за токозахранващи системи.
Н.Пр.Херберт Салбер бе заинтригуван от казаното по отношение на мирното съжителство на християни и мюсюлмани в района, той благодари за подробната информация, свързана с община Кърджали.
Визитата на посланика на Германия в Кърджали е във връзка с провеждащата се национална конференция на преподавателите по немски език.
Н.Пр.Херберт Салбер пое ангажимент да съдейства на община Кърджали за установяване на приятелски отношения и евентуално побратимяване с община от Германия.
Коментирано бе и продължаване на инициативата от 2013 г., когато в рамките на 10 дни с различни прояви в навечерието на Деня на Кърджали – 21 октомври, беше реализирана съвместно с община Кърджали инициативата на посолството на Германия „Германия празнува с Кърджали“.
В края на срещата в общината инж. Хасан Азис и посланик Херберт Салбер си размениха подаръци.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.