„Те считат, че нищо не са ни засегнали. Че било извадено от контекста това, което в България се раздухва. Не считат за нужно повече едно и също да говорим“, заяви пред медиите българският премиер Бойко Борисов (на снимката) след близо 5-часови разговори с вицепрезидента на Турция Фуат Октай в Румъния. Двамата се разделиха без да се разберат.
Борисов поиска извинение от Турция за изказване на турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който заяви, че Анкара се е намесила, за да мине Законът за вероизповеданията у нас.
Премиерът Бойко Борисов се срещна с вицепрезидента на Турция Фуат Октай в Букурещ. След дълги разговори се стигна до телефонно обаждане до Анкара, за да се чуе какво мисли самият външен министър Мевлют Чавушоглу за изказването си в сряда в град Текирдаг, което 48 часа по-късно предизвика политическа буря в София.
Преди това Борисов поиска публично извинение. Според министър-председателя думите на Чавушоглу са "лош сигнал" и проява на "лошо възпитание".
„Надявам се те да поднесат своите извинения за това, което са казали”, заяви Борисов.
Срещата между двамата продължи повече от пет часа.Тя започна в 19:30 ч. и завърши към 1 ч. Фуат Октай е поискал и да изгледа изказването на Чавушоглу. След това е разговарял и с президента Ердоган. До съгласие обаче не се е стигнало.
Премиерът Борисов излезе при чакащите го журналисти и изрази съжаление, че не са постигнали съгласие. Той увери всички, че никой не е оказвал натиск за закона за вероизповеданията, никой не му се е обаждал даже.
Както първи 24rodopi.com писа, за 8 април е планувано посещение на външния министър Чавушоглу в България.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/3/19 07:14

    Това да е за урок на Борисов.Хората като кажат нещо означава това което са казали.Казана дума хвърлен камък.Нека и Бойко като каже нещо да е като мъж и да не се отмята сутринта едно след обяд друго.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/3/19 09:40

    Tova e samo nachaloto,vie produljavayte da globqvate Mestan che govori na turski i nedeyte priznava turcite

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/3/19 10:55

    Да си върнат Константинопол!

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/3/19 11:22

    Закона мина в парламента Тикво ! За какво да ти се обаждат на теб ?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/3/19 14:00

    Да сърди на партньорите си. Продължават да вредят на ГЕРБ. Щом уйдисва на акъла им и се налага да подсказват вече подписани спогодби и му внушават че е намеса, значи продължава да е заблуден.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/3/19 14:35

    Ne pey mi se ,ne smey mi se ....Virtuozite na lazata i izmamata ,iljuzionistite izigrali vsicki narodi ,izgradili shtastieto si varhu neshtastieto na milioni grazdani na Europa ,zalicili ponjatijata za dobro i zlo ,no prekrasno znaeshti barzi nacini za zabogatjavane ,te vsickite sa za zadovojavane na nuzdite,tehnite razumjava se,a ne na naroda....

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен30/3/19 15:09

    Хората като кажат нещо не се извиняват и не променят мнението и решението си през три дена! Това е разликата между тиква и везир на султана!

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/3/19 19:43

    Кой те е... Боко?

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен31/3/19 01:25

    Крадливо племе ви е эа какви се мислите да не стане по лошо

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен31/3/19 12:59

    Бойко и Карадайъ си направиха заедно едно хубаво .

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.