Партия ДОСТ стартира подписка с искане за признаване на турско етническо малцинство в България. Новината на 24rodopi.com потвърди един от лидерите на политическата сила – Зюрфедин Али, член на Изпълнителния съвет (ИС) на партията. Припомняме, че решението за кампанията „Признаване на малцинствен статут“ бе прието на заседание на ИС и Националния съвет на ДОСТ на 17 март в Пловдив. Все още не е решено дали Лютви Местан ще води евролистата на ДОСТ или младежкият лидер Танер Алимолла.
Изпълнителният съвет на партия ДОСТ взе историческо решение: „Да се предостави конституционен статут на малцинства на турци, роми, помаци и др. малцинствени групи”, отбеляза на стената си във фейсбук Зюрфедин Али. В представеното „важно съобщение“ той пише:
Това историческо решение на партията ДОСТ обаче явно е обезпокоило някого, защото някой е хакнал официалната страница на нашата партия и публикува новини, които нямат нищо общо с партия ни. Молбата ми от нашите приятели е да не вярват на последно публикуваната новина в уеб страницата ни и да разпространят това съобщение по своите профили.
Благодаря предварително за проявения интерес и чувствителност.
Партия ДОСТ прави необходимите официални постъпления в Главна прокуратура на България. Ще спечелим, защото изискваме приемането на основното ни човешко право, признаването на етническата и религиозна принадлежност.
Попътен вятър, братя и сестри.
Щастлив е онзи, който може да се нарече турчин“.
Припомняме, че вчера около 18 часа е била хакната страница на ДОСТ и на нея се появило съобщение на председателя Лютви Местан, че партията се закрива.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

25 comments so far,Add yours

  1. Анонимен19/3/19 12:21

    Истински турчин

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен19/3/19 13:41

    Като етнически турчин,роден и живеещ в Р.България,която ми е единствената РОДИНА,моля ако има държавни мъже които управляват тази държава да спрат подобни мераци на тези нехранимайковци.Нека ТЕЗИ КОИТО ПОМОГНАХА НА ДОСТ да бъде регистрирана КАТО партия да си вземат поука.Огромна грешка на Борисов,че повярва на този машибозук - Лютви Местан за да си посигури премиерския стол.Това ако продължава така ще ни струва много скъпо.Това вече наистина представлява опасност за националната ни сигурност и етническия мир.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен19/3/19 16:42

      Ti ne si etniçeski turçin başıbozuk

      Изтриване
    2. Анонимен19/3/19 16:45

      Не мога да разбера какъв ти е проблема. Какво лошо има в това една демократична държава да признае официално съществуването на етнос! Албания като призна наличието на български етнос, да не смяташ, че там възникна етническо напрежение! Сени амъна койдумун ялакасъ сени!

      Изтриване
    3. Анонимен19/3/19 19:51

      Всъщност в Албания възникна етническо напрежение,но не защото призна българско малцинство,а защото не го призна.Албания прие,че на нейна територия и нейни граждани ,разбира се, са и етнически българи.Както е в Македония-на нейна територия и нейни граждани са и етнически албанци.Българите в Албания впрочем не смятат България за своя родина,въпреки че я подкрепят в много отношения.Албания е родната им страна и си държат на нея.Казвам от лично наблюдение.А как е с турците в БГ?От това,което чета тук и от тези,които познавам,дали ще са признати за малцинство или не,няма значение.Вие мразите България и само я плюете.Затова и се настройват българите срещу вас.

      Изтриване
  3. Анонимен19/3/19 13:54

    BRAVO .БРАВО

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен19/3/19 14:02

    Тези малоумници плачат за тотална забрана! Владимире, Владимире Зидаров, вземи се гръмни някъде из кърджалийските чукари и отърви околните от себе си и нещастното си съществуване !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен19/3/19 14:39

    Tova e mn zakısnelo reshenie no po dobre kısno ot kolkoto mikoga stom edna shepa bılgari v ALBANİA polu4avat tozi status to blizo milion turci v Bulgaristan otdavna go zaslujavat...

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен19/3/19 15:34

    До 13:41
    Ти ли си турчин бе комунист такъв,комуниста за пари може да си продаде и държава и етнос и жена ,заради такива като вас теглиха турците и теглят,хаймани

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен19/3/19 15:45

    вместо да обединяват - тези идиоти - ща разеденят - на никои не му трябв

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен19/3/19 16:15

    Ако през зората на Демокрацията ,както го бяха направили другите страни от СИВ .Които приеха законите права на всички малцинства ,сега майка България щеше да е Швейцария на Балканите
    Вижте в интерент в последните 30г какво говорят на митингите и телевизионите предавания политиците предизборно , само етнически проблеми.Сега във властта са ДПС и ПФ точно заради етническите борби .Ако бяха приели правата на Малцинствата 30г щяхме да имаме партии не на етническа основа , а на икономическа основа .Сега вместо да имаме износ на кадри ,щяхме да имаме внос на кадри от други държави и минимална заплата от 2000евра.Опомнете се всички етноси живеем и дишаме в МАЙКА БЪЛГАРИЯ.Дано се съберат заедно с Местан всички етноси и веднъж завинаги да свърши това нещо и да тръгне майка България с пълна газ за една стабилна и киномическа силна България

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен19/3/19 18:17

    AKP yasasin ERDOGAN

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен20/3/19 08:53

      Ne mutlu türküm diyemiyen Erdoğan bizim davamaza sahip çıkamaz bunu kafanızdan silin

      Изтриване
  10. Анонимен19/3/19 18:17

    AKP yasasin ERDOGAN

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен19/3/19 19:16

    Eyvalah mestana

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен19/3/19 20:22

    Къде беше (бяхте)толкова години бе гь.тверен Зидаров?!?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен19/3/19 20:51

    19/3/19 16:15
    Така е, но как ще замитат кражбите.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен19/3/19 21:08

    nay vernite kuceta dovcera na DPS i dogan agata

    ОтговорИзтриване
  15. Късно е булка за китка. Цял живот беше в управлението, като му взеха канчето започна да реве.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен19/3/19 23:04

    teroristiiii, dosega kakvo sa pravili?!

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен20/3/19 08:07

    Николай Андонов Българите в в Словакия сме много по-малко от споменатото (около 1100), но въпреки това имаме статут на малцинство. Получаваме дотации за поддържане и развитие на културата. Има и училище на издръжка 50% от словашкото правителство.
    В районите с компактно малцинство (над 15%) за официален език се използва и неговото.
    Всяка вечер по втори канал има новини на език на малцинствата, разбира се пропорционално на броя им.
    П.С. Управляващата партия не е СМЕИЧ, а СМЕР. Въпреки, че е бая червена, не е така просъвеЦка, като повечето партии в България.
    П.С. 2 И не се чудете, че в Словакия стандарта на живот е почти два пъти по-висок от тоя в България!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен20/3/19 14:15

    Започна обратното броене за ДПС

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен20/3/19 14:41

    А кога ще вземат историческо решение да спрат да пият и да ядът свинско ????

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен21/3/19 11:55

    Слабостта на зам.-председателя на ГЕРБ Цветанов към недвижимите имоти е пословична. Но какъвто и да е скандалът, силните на деня излизат сухи от водата. Това явно ще се случи и сега. Кучетата си лаят, Цветанов си строи.
    Не държава, а Булгаристан...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.