Общинският кръг на конкурсите „Букет”, под мотото „България в усмивките и в културата на етносите и на толерантността”, се проведе в Кирково.
В салона на читалище „Възраждане 1938” в с.Бенковски участниците от различните категории- музикално и танцово изкуство, художествено слово и изобразително изкуство, показаха таланта си.
Конкурсите се осъществяват под патронажа на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган.
Гости на конкурса бяха кметът на Община Кирково Шинаси Сюлейман, зам.,-кметовете Валентина Димитрова и Тасим Хдживейсал, председателят на Общински съвет Сали Рамадан и секретарят на общината Риза Местан.
Домакинът на конкурс- общинският председател на ДПС Ерджан Фърънджъ, поздрави всички участници за смелостта да участват в състезанието и да покажат своите таланти. 
В празника на традициите и толерантността участваха около 130 индивидуални изпълнители и групи. Участниците бяха разделени в категориите музикално и танцово изкуство, художествено слово и изобразително изкуство.
В категория „Изобразително изкуство” първо място във възрастовата група до 10 години спечели Берика Тасим Хадживейсал от с.Фотиново. Победител във възрастовата група от 11 до 18 години е Венеса Бойчева от с. Орлица.
В категория „Танцово изкуство” (групи) първо място спечели танцова група към НЧ ,,Възраждане“ с. Бенковски.
Кюбра Мюмюн Дурали от Бенковски  спечели първото място в категория „Художествено слово”. Тя трогна всички присъстващи в салона с изпълнението на  стихотворението „Уян” (Събуди се).
В подкатегория ,,Театър“ на първо място се класираха Севил Хасан и Гизем Кенан от с. Фотиново в изпълнение на ,,Назлъ ве Киразлъ“ .
Пламена Манолова от Дрангово бе отличена с първо място в раздел „Индивидуални вокални изпълнения“ до 18 години. В подкатегория ,,Вокални изпълнения” /групи/ първо място спечели Фолклорна група към НЧ ,,Пробуда“ с. Тихомир. Бойко Иванов от с. Чакаларово се класира на първо място в подкатегория ,,Инструментални изпълнения“.
За всички призьори председателят на общински съвет на ДПС Ерджан Фърънджъ и кметът на общината Шинаси Сюлейман  връчиха грамоти и парични награди.
Класиралите се на първо място ще участват в областния кръг в Кърджали.
24rodopi.com



Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.