„Мога да уверя, че прокуратурата ще приложи еднакъв аршин, както досега е реагирала, по отношение на сходни инциденти, при които по непредпазливост се причинява смърт“, твърди Румяна Арнаудова

До момента сме установили, че по пътя за село Загорско към Т-образното кръстовище се е движил лек автомобил, управляван от Лютви Местан, а по пътя Кърджали-„Маказа“, който е път с предимство, се е движил друг автомобил, в който е имало семейство- мъж, жена и две деца. Това съобщава говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с тежкия пътен инцидент на пътя за пункта „Маказа“, при който загина 6-месечно бебе.
Както първи 24rodopi.com писа, Местан е бил на гости в риболовната база в джебелското село Слънчоглед, която е собственост на негов приятел строителен предприемач. Сам е подкарал пловдивския „Фолксваген“, който управлява от известно време. На кръстовището се опитал да се включи в движението на главния път с ляв завой, когато последвал зверския сблъсък.
„Сигналът за възникналото ПТП е постъпил в 13.40 часа. ПТП е станало на Т-образно кръстовище от пътя Кърджали-„Маказа“, който е път с предимство, и пътя за село Загорско“, обясни Арнаудова.
„На мястото работят полицейски разследващи органи, под личното ръководство на окръжния прокурор на Кърджали Желязко Стефанов. Извършва се оглед на местопроизшествието и се разпитват свидетели“, заяви Румяна Арнаудова.
„Едното дете в автомобила е на 10 годинки, а другото е 6- месечно бебе. След инцидента бебето е починало“, посочи тя. „Тримата останали в автомобила са отведени за лечение в МБАЛ „Атанас Дафовски“ в Кърджали. Там им се оказва медицинска помощ“, каза още Румяна Арнаудова.

На мястото на инцидента е извършено тестване за употреба на алкохол и наркотични вещества, и на Лютви Местан и на водача на другия автомобил. И четирите теста са отрицателни. „Лютви Местан е отведен за даване на кръвна проба в болницата в Кърджали. Там ще се вземе кръвна проба и от другия водач“, заяви тя.
„Продължават следствените действия и тези по оглед на местопроизшествието. Първоначалните следствени действия са изключително важни, за да се вземе решение“, обясни говорителят на главния прокурор.
„В следващите часове, след като приключат първоначалните следствени действия, огледа и разпитите на свидетели, прокуратурата ще вземе решение за следващите си действия“, обяви Румяна Арнаудова. „Мога да уверя, че прокуратурата ще приложи еднакъв аршин, както досега е реагирала, по отношение на сходни инциденти, при които по непредпазливост се причинява смърт“, подчерта тя.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

19 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/4/19 18:50

    Моите съболезнования ,нека почива в мир малкото детенце.Но къде е бързал с 180км бащата

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. чекича14/4/19 19:49

      Тъпунгер в колата ли беше,че видя километража или си поредния ибрикчия адвокат на Местан . Къде там може да развиеш такава скорост .Жалко за детенцето ,лека му пръст .

      Изтриване
    2. Анонимен14/4/19 20:25

      Браво! Веднага започнахте да оправдавате турското мекере. Родоотстъпници, ненавиждам ви.

      Изтриване
    3. Анонимен14/4/19 20:27

      Вие там ли бяхте?

      Изтриване
  2. Анонимен14/4/19 19:32

    Shtom e karal s 180 km znachi bashtata e vinovniya

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/4/19 19:32

    Кой е одобрил пътя .Пътя се качва на височина ,идва завой и път от и за общински център .Това е международен път .Това майе 6тата катастрофа в този участък.Защо не се слага лежащ полицай какво като е муждународен път.Винаги жертви ли трябва да има за да се направи нещо .

    ОтговорИзтриване
  4. zafer ertürk14/4/19 19:40

    НЕЩАСТЕН СЛУЧАЙ.
    БАШЪНЪЗ СА ОЛСУН.
    Най вече на майката на бебенцето, Башън Са Олсун, Аххлах да ти даде безкрайно търпение и сили за да се възтановиш.
    Гечмиш олсун Местан АГО.
    Писано е било, няма как да се избегне.
    Знам че си чувствителен и няма да забравиш нещастния случай, но АЛЛАХ да ни пази от по лошото.
    ЗА КАТАСТРОФАТА.
    Пътят Маказа е бомба с закъснител.
    Няма подлези няма надлези.
    Няма огради за ограничаването на животните до пътя, често сме свидетели на това как Полицай гонят животните и чужденците снимат.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/4/19 19:42

    Моля ,да не политизираме нещата .

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен14/4/19 19:42

    A drugiya vodach s kakva skorost se dvijel govori se za 180 km v chas

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен14/4/19 19:53

    Noviya put za Makaza Gurcia ,ako iskash da zaviesh prez mosta za Momchilgrad vidimostta otkum idvashtite ot Gurcia e mnogo malka taya ograda deto sa postroili pokray putq zatvarq vidimostta i tam shte ima katastrofi

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен14/4/19 20:25

    Ако другата кола се е движила с 180 км.ч. едва ли ще има оцелели в нея. А прави ли ви впечатление, че колата, която навлиза в главен път се е престроила неправилно - навлиза в лентата на участниците на движението, които ще завият към с. Загорско от посока Маказа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен14/4/19 23:40

      Да, направи ми впечатление, но дали ще обърнат внимание на това и разследващите?!

      Изтриване
    2. Анонимен15/4/19 01:29

      TAPUNGER SI I STE SI OSTANESH TAPUNGER DORI I V TANK DA SI AKO TE BLASNE NESHTO LETYASHTO S 160 KILOMETRA V CHAS NQMA KAK DA NE TI SE RAZMESTI TANKA Анонимен14/4/19 20:25

      Изтриване
  9. Анонимен14/4/19 21:36

    По непотвърдена информация съм чувал че по този път са развивали 220км/ч

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен14/4/19 22:04

    Ако в катастрофата не беше с участието на Местан,сега щяхте както пишехте в предишни катастрофи следното поредния селянин с бмв и т.н

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен14/4/19 22:26

    Политиците ни съсипват живота...това - да загубиш бебенцето си е направо зашеметяващ случай...язък за родителите...това остава рана за цял живот...Местан - кучета го яли...ще забрави, но тая майчица - никога...много има да плаща на оня свят тая турска подлога...по-точно - Ердоганска

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен15/4/19 04:31

    Na tozi pit nyama ogranicitelni znazi za skorosta

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен15/4/19 14:07

    МЕСТАН Е ВИНОВЕН.СЛУЧВА СЕ. ТРЯБВА ДА ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА А НЕ ДА СЕ ИМУНИЗИРА.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен15/4/19 14:08

    КАТО КУЧЕТО В БЕНКОВСКИ.ТОИ Е НА ПОЛИЦАИ ЗАТОВА СЕ ПРИКРИВА.НЕЗАКОНО КУЧЕ.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.