Готови сме да съдействаме, но в рамките на разумното, заяви областният управител Никола Чанев на среща с жители на с. Еровете, които от години протестират заради аварийното състояние на моста към селото. Той е строен преди 45 г. и е единствената им връзка с главния път от Кърджали за Златоград. „Допитахме се до специалисти от строителния бранш, по тяхна преценка за основен ремонт на съоръжението са достатъчни 700-800 000 лева. Държавата пое ангажимент да ги осигури, но община Кирково излезе с проект за 3,5 млн. лева за двупосочно движение. Съгласете се, че за МРРБ това е неоправдана инвестиция. За сравнение толкова струва новият мост над р. Върбица, който свързва Момчилград с пътя за Гърция“, обясни Чанев. „На нас ни е достатъчно мостът да се укрепи и обезопаси и по него да преминават пожарни коли и линейки. Сега се налага при болест или смъртен случай да носим хората на ръце отвъд реката“, споделиха местните жители.
В селото има петдесетина къщи, но през лятото се завръщат изселниците от Турция и Западна Европа. „Оставили са ни на доизживяване, замазват ни очите с нескопосани кърпежи и запълване на дупки с долнокачествен бетон“, негодуват в Еровете. В навечерието на зимата община Кирково е извършила частичен ремонт на съоръжението за 30 000 лева, но по него вече зеят пукнатини и стърчат арматури. Други 70 000 са платени за изготвяне на идеен проект за планирания скъпоструващ ремонт. „Съоръжението е компрометирано, надявам се местната власт да се съобрази с потребностите на хората и да предложи изпълним вариант, който държавата да е в състояние да подкрепи. Ремонт на въжен мост за 3,5 млн. определено не е изпълним вариант“, изтъкна областният управител. 
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

5 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/4/19 23:11

    Naduta kato balon za okolosvetsko letene cena...mestni kamani, mestni piasaci, mestni darveta, mestni metali, mestni stakla, mestni metalni vajeta, mestna robotna sila...mesten interes...mesten turizam...mestna ikonomika...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен2/4/19 08:31

    Хидроинжинера ангажира ли се с пусков срок,така както се ангажира със самотека за с.Китна и с.Могиляне?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен2/4/19 09:30

    От всички присъстващи трима са от с.Еровете.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен2/4/19 09:42

    Моста ще се прави от немска фирма с минимална раб. заплата 10 000 евро на човек.

    ОтговорИзтриване
  5. А тоя Ридван да не се прави на селски тарикат
    Прокуратурата да не го подхване за фалшиви телк решения

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.