Един град, един отбор, една мечта и пълен стадион…

Най-важният ден през месец май 2019 година за кърджалийци не е 26-ият, когато ще могат да гласуват за евродепутати. И не защото партиите показаха среден пръст на Кърджали и нито един от десетките мераклии не попадна в евролистите на основните политически играчи (всъщност, трима-четирима бяха записани в листи без шансове дори за един мандат, а и техните имена са на позиции „Брюксел – през крив макарон), а защото през май има две по-важни дати – 1-ви и 19-ти.
Колко голям ще е средният пръст, който логично кърджалийци ще покажат на партиите на 26 май, няма никакво значение, защото градът край Арда е на крачка от влизане в първата листа на нещото, което е по-харесвано от политиката, ФУТБОЛЪТ!
Май край Арда - това не е месецът на евроизборите, това е месецът на футбола!

Кърджали пише футболна история. В 94-годишната си история „Арда“ прави втори опит да влезе във футболния елит на България.
Онзи кърджалийски тим, от онзи сезон в края на 80-те, беше по-силен, но тогава БКП не позволи момчетата да вкарат още само един гол във вратата на „Дунав“ и да се наредят до грандовете „Левски“ и „ЦСКА“.
Сегашният тим не е толкова кърджалийски, ама пък носи гордо цветовете на „Арда 1924“ и, разбира се, радост за хилядите футболни фенове. Днес е по-лесно да се влезе в А група, отколкото преди 31 години. Но без подкрепа няма да стане.
Борим се до последния кръг да останем на едно от двете баражни места – второ или трето. Няма никакво значение дали сме втори или трети, единственото важно е да не сме четвърти, защото то е равносилно на 14-то място.
Като втори или трети отиваме на баражи. Историческият мач с някой от слабаците в Първа лига и..., който победи - във футболния елит.
Дано ни се падне "Септември", а не "премиерският" "Витоша". Съдбата може да се пошегува и да ни изправи срещу "Дунав" (Русе)...

Предстоят двата най-важни мача за „Арда 1924“. Днес, на 1 май, „Сините от Кърджали“ гостуват на „Царско село“ – отбор, осигурил си директна промоция в Първа лига отдавна, доста по-добър от останалите участници в лигата. „Царете“ няма за какво да се напъват, могат да излязат срещу нас и с резервите. Техният голям дразнител в това първенство беше „Монтана“, който след оттеглянето на Ферарио Спасов върви надолу и по всичко личи, че вече няма за цел завръщане в Първа лига.
Само една издънка има „Арда 1924“ по отношение на лидерите. Недалновидно миналата есен ръководството на кърджалийския тим затръбя, че „Царско село“ е „съдийски отбор“. Беше глупаво поведение, така не се прави в големия футбол. Дано "Царете" са ни простили, защото заради едната чест могат да ни треснат... за радост на „Монтана“ и „ЦСКА 1948“.
Реми днес в столицата - това ще е голям успех за "Арда 1924". Ако "Сините от Кърджали" пък спечелят трите точки, това ще означава, че Стамен Белчев вече е изградил тим, който може да катурне противник от А групата.
Но каквото и да стане днес, голямата кърджалийска дата е 18 май. Тогава на "Арена Арда" гостува "ЦСКА 1948". Кърджалийска победа означава поне едно от двете баражни места да са наши (разбира се, при задължителна победа в последния кръг, когато в Стара Загора играем с посредствения "Ботев"-Гълъбово).
На 19 май (администрацията на българския футбол промени от 18 на 19 май провеждането на кръга) на стадиона в Кърджали не трябва да остане свободно място.
На 26 май може спокойни да се излежавате на плажа в Гърция или да обикаляте из красивите Родопи, но на 19 май дълг на всеки, който поне малко разбира от футбол, е да подкрепи „Сините от Кърджали“ на стадиона (отсъствие на "левскар" пък е непростимо).

Това е битката. Тя е на терена, но ще трябва да се проведе и на трибуните. Защото няма по-стряскащо за един противник от ревящ стадион. Това е битката не само за нашата чест, но и за нашата мечта. Много от футболистите дори и не подозират какво е в сърцата и душите на всеки един фен край Арда. Тогава остава само едно-да излеем душите си на трибуните, стадионът да закипи и да избухне като вулкан след последния съдийски сигнал. Да покажем, че следваме мечтите си!
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

8 comments so far,Add yours

  1. Анонимен1/5/19 09:04

    Мача официално е на 19 май(неделя) от 15,00 часа и ще се излъчва по Диема спорт

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен1/5/19 09:43

    Края на 80-те - и тогава и сега корумпираният БФС нагласи и ще нагласи резултата.Важното е надцакването с финикийски знаци!

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен1/5/19 09:55

    само Арда и аплодисменти за 24родопи!!! 18 май ще стане исторически ден.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен1/5/19 11:11

    Отборът точки прави, ама е слабичък да бие отбор от А група. Хасан Азис и Вълка трябва да пробват и други начини.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен1/5/19 15:24

    Днес Арда ще бие Царско село, защото този път съдия е наш.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен1/5/19 15:30

    Само Ардааааааа. Не знам някой да се интересува от евроизборите, освен партийците. В крайна сметка защо трябва да гласувам за някакъв, който нищо не ми говори, за да получава 13 000 евро заплата. Или за партията, в която има откраднати пари за къщи за гости. Циганите ги разбирам, на тях им дават парички, салам, захар, за да гласуват, ама другите са будали, ако отидат да гласуват. От евродепутатите нищоооооо не зависи. Само заплатите им и как още да откраднат от самолетни билети. Навремето имаше един Владко Панайотов. Питайте него. И жена си писа дори в екипа.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен1/5/19 15:36

    На 19 на стадиона ще има и
    много хора от цялата област.А
    за самите кърджалийци просто е
    задължително да са на мача.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен1/5/19 21:05

    отсъствие на "левскар" пък е непростимо ??? Защо ... защото носят цвета на говедата ? или по-скоро турското синьо ...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.