Кметът на Бурса да уважи традиционните празненства на Джебел на 19 май, но не в изборната 2019-та година. Това предложение са отправили от неправителствена организация (НПО) до Голяма бурсенска община. С оглед на риска от спекулации, от НПО-то се мотивирали, че по-добрият вариант е Алинур Акташ да дойде в Джебел догодина, а не дни преди Европейски избори`2019.
Както вече 24rodopi.com писа, кметът на Бурса Алинур Акташ е сред поканените да гостува в Джебел на 19 май.
Кандидатът на управляващата Партия на справедливостта и развитието Алинур Акташ спечели изборите на 31 март с 898 292 гласа (49,62 %). След като АКР загуби най-големите градове, Акташ се явява най-важният кмет на партията на Ердоган.
Общинска администрация – Джебел, е подготвила различни прояви за Деня на Джебел – 19 май. Днес и утре ще се проведат спортни състезания.
На 19 май ще има мевлид в джамията. Кметът на общината Бахри Юмер ще открие празника в 11.30 часа.
От 1989 г. насам на 19 май очевидци и участници в събитията си припомнят как погребение се превръща в невиждан протест в Джебел. На този ден по традиция се припомня не само старта на съпротивата срещу насилствената смяна на имената на българските турци, но и този на т.нар. „Голяма екскурзия" към Турция, предшествана от репресии в милиционерските участъци на Кърджалийска област.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен18/5/19 10:32

    Недейте насрочва избори май месец и когато има BAYRAM,за да не са ви виновни все комшиите...

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен18/5/19 11:31

    Кои са тия НПО та ? Ние джебелчаните не искаме бивши feto'та сегашни ислямисти...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен18/5/19 14:09

    Стига с тия гюленисти

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.