Изчаква се само автотехническата експертиза за катастрофата

Лютви Местан е единственият обвиняем за смъртта на 6-месечното бебе, което загина при тежката катастрофа край Загорско. Това обявиха за 24rodopi.com от Окръжната прокуратура.
Съдебно-медицинската експертиза по случая е готова, но все още се изчаква изготвянето на автотехническата, допълниха от държавното обвинение.
Припомняме, че инцидентът стана на 14 април на пътя Кърджали-„Маказа”. Автомобилите на Лютви Местан и семейство от Кирковско се сблъскаха, а при произшествието загина 6-месечно бебе. Майката, бащата и другото им дете бяха настанени в болница с различни травми. Политикът бе задържан за 24 часа за причиняване на смърт по непредпазливост. Той бе освободен срещу парична гаранция от 10 000 лева.
След две седмици мълчание по случая, Местан обяви на пресконференция пред медиите, че „няма да поема чужд грях върху себе си”. Според него, вината за катастрофата е на шофьора в другия автомобил-бащата на загиналото дете. Политикът посочи, че е спрял на знак „Стоп”, потеглил е, и тогава е бил връхлетян от лекия автомобил „БМВ” на семейството, който се движил в лявата лента и се блъснал в дясната страна на автомобила, управляван от Местан.
Според адвоката на семейството обаче, политикът не се е убедил, че никой не се движи по пътя.
„Видимостта от знака е около 150-170 метра и не може да не бъде забелязан автомобил”, каза адвокат Николай Димитров. По думите му, колата на клиента му се е движила с около 90 км в час.
Юристът посочи, че очаква прокуратурата да преквалифицира обвинението срещу Лютви Местан в по-тежка форма заради нараняванията на останалите от семейството.

24rodopi.com

24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/5/19 11:44

    Бреее,като минаха изборите ли се разбра че той е единственният обвиняем ..
    Ако беше успял -Пак ли щеше да е е единственният такъв ???
    Смешници шутове и клоуни .Г-н Адвокат ,закона ли познавате или съдията -И какви са изгледите от целият процес който предстои ?
    С у-е Ерджан ..

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/5/19 12:57

    Bashtata e vinoven,sega iskate da machkate Mestan za da machkate DOST nali korumpirani agenti

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/5/19 12:59

    Tumni oblaci vitayat nad glavite na turcite v BG ,iskat da machkat Mestan zaradi podpiskata za tursko malcinstvo, i DPS mafiata e v kombina s prokuraturata

    ОтговорИзтриване
  4. Рашко30/5/19 14:05

    Господина с 4-те дини да ми яде мармалада !

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/5/19 14:46

    Ако видиш кола от 150-170метра и не можеш да се ориентираш дали да спреш или не ,нямам коментар кой му е дал книжката

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен30/5/19 15:00

    До ДПСарите, ДОСТ не е само на Лютви Местан .Не си го мислете като дпс на Доган .Мислите си ,че като Местан го осъдите и Дост ще се разпадне,много ви поздрави .Ние достаджиите сме в правия път и дали ще е с Местан или не ,ние ще продължим напред.Но и няма да ви даваме да го осъдите за грешката на друг.Лютви Местан с подписката за Националните малцинства стана втория Мандела на Балканите след Нури Адалъ

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен31/5/19 08:50

      А знаеш ли че,точно когато това можеше да се случи това, Местан беше най големия противник да се случи.По въпроса за Мандела поне знаеш ли кой е той.Нерде Мандела ,нерде Местан.Това с клетви не става, ръка да ми изсъхне, не знам какво си ако предам.

      Изтриване
  7. Рашко30/5/19 16:10

    Скоро ще стъпиш върху банановата кора, дините ще паднат и ще се разцепят на осем !

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен31/5/19 09:21

    Бащата е най големия виновник,той ако беше карал с малка скорост можеше да спре на време и отгоре на това детето е без предпазния стол и колан.В района всички го знаят,като майстор на високите скорости,но нали трябва да си изчисти греховете си с други.Признай си,че и ти имаш вина за детето си!!! Господ е Велик !

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен5/6/19 13:16

    I za ko ne e v kausha toz ubiec?

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.