Побратимиха се мултикултурният Кърджали и най-мултикултурната община в Брюксел – Сен Жос. В столицата на Европейския съюз Договор за сътрудничество подписаха кметът на Кърджали инж. Хасан Азис и кметът на община Сен Жос тен Ноод - Емир Кър. На церемонията присъстваха посланикът на България в Белгия Мая Добрева и евродепутатът Неджми Али, който има голям принос за побратимяването.
Сътрудничеството със Сен Жос тен Ноод ще даде възможност за обмен на добри практики за успешно партньорство в различни проекти и ще допринесе за разширяване на контактите в различни области на обществено-политическия, икономическия и културен живот между двете общини. Парафираният документ се състои от 14 точки, които полагат основите на партньорство по европроекти, в сферите на общинското управление, икономиката, образованието, социалните услуги, младежките дейности, спорта, туризма, културата, екологията.
Първите контакти между двете общини бяха установени през юли 2018г. Кметът на белгийската община Емир Кър посети Кърджали и остана изключително впечатлен от уникалните природни дадености на Източните Родопи и мирното съжителство на хора от различни етноси и религии в района.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен7/5/19 21:21

    Kva e faydata ot tiya pobratimqvaniq ne razbrah

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/5/19 06:15

    Кмете хората са много напред от нас, ние само може да мечтаем.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/5/19 17:50

    Oy almak için uğraşıyorlar
    Brüksel de ki insanlardan
    Brüksel’de yaşayanlar kolay kolay
    Oy vermezler komunistlere

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.