Кметът на община Момчилград Сунай Хасан подписа договор за строителството на мост над река Върбица, който ще свърже село Птичар с международния път за ГКПП "Маказа". От следващата седмица изпълнителят започва работа по разчистване на трасето на новото съоръжението. Заедно с това геолози ще стартират трасирането, а хидролози вземането на проби от реката. Предстои да започнат съгласувателните процедури с Агенция "Пътна инфраструктура" за връзката с пътя за „Маказа” и с Басейнова дирекция за ползването на воден обект.
„Целта ни е възможно най-
бързо да се започне същинското изграждане на съоръжението и подстъпите към него. Така ние ще изпълним ангажимент, който поехме пред жителите на село Птичар и с който ангажирахме централното ръководство на ДПС и председателя Мустафа Карадайъ. Мостът ще разреши сериозен битов проблем на хората в Птичар. В момента до селото се стига по тесен и стръмен път, а в района има и доста участъци със свлачищни процеси”, заяви Сунай Хасан.

Предвидено е цялата отсечка да бъде с дължина 350 метра, от които 156 метра е мостовото съоръжение. То ще представлява шестотворна стомано-бетонна конструкция с широчина на всеки отвор от 26,10 метра. Широчината на пътното платно на моста ще бъде 6 метра, като са предвидени тротоари по 0,75 метра от двете страни, а също и осветление.
"Средствата за реализирането на проекта бяха осигурени с две постановления на Министерски съвет, но те са недостатъчни за цялостното изпълнение. Въпреки това имаме уверенията на изпълнителя, че ще завърши напълно обекта, а ние ще търсим допълнително финансиране", поясни Сунай Хасан.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/5/19 16:27

    БРАВО Гербаджии от с.Птичар успяхте, сега искаме по вече гласове за ГЕРБ,Кмета на селото
    хич да не се хвали и да не се снима ,понеже той не е направил нищо за моста,само ГЕРБ

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/5/19 23:32

    За кого е този мост и без туй младите няма да се върнат на село. До сега къде са били ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/5/19 17:03

      Ние, птичарските зетьове ще си построим вили там ! Младите да отиват на запад да печелят евро.

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.