Фондация „Дарби”, съвместно с Църковното настоятелство на храм „Св. Мчца Параскева” в София, с благословията на Негово Светейшество Неофит – Патриарх Български и Митрополит Софийски, с партньорството на Столична община, Софийски университет „Св. Климент Охридски”, отново събра децата на България на 11-я международен детски фестивал за православни църковни песнопения и духовни песни „Осанна във висините!” под мотото „…оставете децата и не им пречете да дойдат при Мене,…” (Мат., 19:14).
В деня, когато честваме паметта на славянобългарските учители и просветители св. Кирил и Методий, паисиевци, заедно с деца от цяла България, се събраха под купола на софийския храм и с „едно сърце и една уста“ прославиха Бога и Неговата майка св. Богородица.
Под ръководството на г-жа Евгения Пейкова детският хор при СУ „Отец Паисий“ представи област Кърджали на Международния фестивал. Благодарим на нашите ученици: Габриела Янкова, Александра Попова, Веселина Стефанова от 4 В клас, Алмира Емин, Андреа Богданова, Мирослава Димитрова, Ясми Мустафа от 5 A клас, Таня Сивкова, Гергана Милева, Мишел Кутлева, Христо Караманолов от 5 В клас, Айча Емин, Анджелика Хаджийска, Никол Милкова, Радост Колева, Теодора Палахутева от 5 Д клас, Виктория Иванова, Дилек Хасан от 6 Г клас, Димитър Стефанов (7 Б), Величка Христова (7 В), Даниела Кичкова и Теодора Димитрова от 9 А клас, Джулия Гардинър (9 В). Със своето участие те демонстрираха и музикални умения, и послания за единство и общо бъдеще на Балканите и Европа, уважение към различните духовни и културни ценности и традиции, посочиха от училището.
24rodopi.com


Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.