На 7 месеца едно бебе започва да прави разлика между действие и последствие. На 7 започва усъвършенстването. Вече използва по-често ръцете си. Знае, че ако натисне копчето на шарената играчка, ще последва звук.
Едно бебе на 7 месеца е едно слънчево създание с едно-две поникнали зъбчета.
На 8 пък се научава да връща играчката на мама. На 8 месеца бебетата започват да пълзят. На 8 месеца пред тях се отваря цял един нов свят…

Малката Еджрин остана завинаги на 6 месеца.
На 14 април баща й Хюсеин Тефик и непознатият чичко Лютви Местан се сблъскаха с колите си край Загорско. Дали таткото е карал с над 110 км/час, или чичкото е отнел предимството му,… има ли значение!? И дали двамата са виновни!?
Тя никога няма да се усмихне, след като натисне копчето на музикалната играчка и започне веселата песничка, защото Еджрин остана завинаги на 6 месеца.
Едно ангелче на 6 месеца.

*
Цели 20 минути говори Лютви Местан в сутрешния блок на една от двете водещи телевизии за адската катастрофа. И не каза нищо ново за случилото се на 14 април, нямаше новина. Повтори нещата, които вече изрече няколко пъти в Кърджали пред репортерите.
Но пък лъсна тактиката му за създаване на новина с продължение, но извън катастрофата. Закачи човешката трагедия на политическото табло, за дълготрайна употреба!
Местан показа стари фишове за нарушения, които прокуратурата приписва на него, и категорично отбеляза, че 14-те нарушения на пътя са били извършени или от бившия организационен секретар на ДПС и настоящ председател на партията Мустафа Карадайъ, или от негов шофьор.
Другият опит за създаване на новина беше разсъждението на Лютви Местан, че спрямо него се води политическа атака. Че тъмните облаци над него се дължат на факта, че евролистата на ДОСТ била по-добра от листата на ДПС.

Карадайъ не се хвана на въдицата, не тръгна да се обяснява, но пък „клъвна“ адвокатът на семейство Тефик, чието дете загина в катастрофата. Защитникът са притеснявал от това, че Местан бил проводник на Турция у нас и едва ли не затова делото можело да бъде спечелено от значимия ответник. Гаф! Нима българската съдебна система е зависима, плашлива и безсилна пред политиците!? И ако съдебната система се окаже с наведена глава, според прогнозите адвокатови, какъв отзвук и поведение да се очаква тогава от избирателите в смесените региони (накъдето бие с думите си Местан).

Не му прави чест на Местан, че използва тази трагедия предизборно. Това мерене на евролисти през гроба на Еджрин беше нечовешко. Падението на политика. Липса на хигиена. Заради някакви сметки…
Да приемем, че в сутрешния блок интервюто на Местан е било гледано от 70-80 до 100 000 зрители. Още толкова, превключвайки от канал на канал, са „закачили“ някои местанови думи. Други 34 000 са видели за едно денонощие преразказаната медийна изява в „24 часа“ (там новината беше от най-четените за деня), но от електронното издание на вестника има още 7-8 по-четени сайтове, а и местановото интервю намери присъствие в десетки други медии.
Сиреч, над 500 000 души в рамките на 2 дни са видели, чули или прочели думите на Местан, че е жертва на политическа атака, защото евролистата на ДОСТ била по-добра от евролистата на ДПС. Грозно!
*
Остави ангелчето Еджрин далеч от тази земя, далеч от пошлата политика, Местан ага!
Ако ти е толкова голям меракът за мерене на евролистите, скочи на Пеевски, да речем. Ако ти стиска, разбира се!
Направи го, ако ти стиска, за да докажеш, че не си политически труп! Защото от телевизионното студио излезе такъв.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

28 comments so far,Add yours

  1. Анонимен10/5/19 09:14

    Написано е много правилно...г-н Местан не трябваше да меси политиката в това което се случи край Загорско, това може да се случи с всеки...но явно политиквата за него е по важно

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен10/5/19 09:34

    Той никога не е бил достоен човек. Абсолютно лъжец, шпионин подлога на ДС, на Доган, на чужди сили. Роб на парите, а сега е убиец на бебе, което е непростимо.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/5/19 10:04

    Грешните решения и изяви не водят до успешен изход.
    ПТП в което починало едно бебе със или без вина носи само негативи.
    Кой каквото и да каже е безсмислица ,проблемите на ДОСТ и на Лидера не започват с ПТП и няма как да завършат.
    Проблемите са продукт на бързото създаване на партията, ресорните постове са заети от политически трупове и дълготрайни кадри на дпс.
    ДОСТ се дистанцира и изключи от партията неопетнени и можещи кадри.
    Дали може с политически трупове и без авторитетни ще покаже бъдещето.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/5/19 13:04

      До 10:04 с няколко изречения си докоснал доста неща доколкото разбирам си от дост написал си правдиви констатации

      Изтриване
  4. Анонимен10/5/19 10:21

    Na Mestan mu trebvat dve sekundi da premine daze i da e spryal na STOP. Moze li BMW-to da stigne do myastoto na udara za 2 sekundi ot zavoya-NE. Da se proveri dali tova na praktika e vazmozno.
    -Ako shofiram sŭs skorost 110 km / ch, kolko dŭlgo shte se tŭrkalya kolata za dve sekundi – okolo 60 metra. Za da izchislite razstoyanieto, koeto pŭtuvate za opredeleno vreme,
    tryabva da prevŭrnete km / ch v metŭr v sekunda, razdelite go na 3.6: 110 / 3.6 = 30.6 m / s. obshto 60 metra.
    Kolko metra vidimost ima ot STOP kam zavoya-tam e OTGOVORA, vsichko drugo e izmislitsa i simpatii kam ediniya ili drugia. Pita se kade e bila kolata na Mestan sekunda i polovina predi udara ? Pri 110 km/h na B;W-to my tryabva pone 91 metra za da spre(Spirachnoto razstoyanie e 91.06 metra (spirachno razstoyanie e 60.5 metra i razstoyanie na reaktsiyata 30.56 metra).Karaneto s 110.0 kilometra v chas (km / h) sŭotvetstva na 30.56 metra v sekunda (m / s). Izglezda BMW-to e bilo na razstoyanie pomalko ot Spirachnoto razstoyanie e 91.06 metra. Nyakoy ne e precenil che se vklucva v pat s visoka skorost. Ot koya strana e iskal da bade udaren Mestan. Ne e karal 4 godini kola-may e pozabravil kak se spira na STOP i koga se minava.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен10/5/19 10:23

    Къде са коментарите за водкаджията

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен10/5/19 10:25

    Нека експертизата да докаже и да спрат коментарите и обвиненията.

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен10/5/19 10:32

    Ако ти е толкова голям меракът за мерене на евролистите, скочи на Пеевски, да речем. Ако ти стиска, разбира се!
    Местан го направи вече и то публично като подреди листата си против ДПС ей така
    вижте листите им кои са № 2 в листите им
    ДПС №2 Пеевски-ДОСТ №2 Внука на Нури Тургут Адалъ - Юзджан Адалъ
    Хората да преценят за кого да гласуват

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/5/19 14:44

      Аз съм внук на Хасан Бей (османски пълководец)... Защо не съм в листата на ДОСТ?

      Изтриване
    2. Анонимен10/5/19 15:57

      И какво толкова ако е внук на Адалъ

      Изтриване
    3. Анонимен10/5/19 19:19

      Yırtıl be kırtıl,sinekten gecilmiyor.Anlayana.

      Изтриване
  8. Анонимен10/5/19 11:28

    Предайте ,властта и управлението на младите кадри ....Има толкова кадърни да управляват България честно и чисто ......Само така ще сме пълноправни членове на ЕС И Шенген .....
    С у-е Ерджан .............

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен10/5/19 11:29

    Bizim içimizde nekadar çok düşmanı varmışta haberimiz yokmuş hani bir ata sözümüz var ya. TENÇERENİN DİBİ KARA SENİNKİ BENDEN KARA. Burakın şü algı operasyonu yapmayıda da millet kadar versin ki gerçek ortaya çıkaçak er veya geç bğn türkü gençleri göreçektir Bulgaristan türkü NURİ ADALIYA minnet borcunu odemek zorunda ki mezarında rahat ettsin.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен10/5/19 12:04

    Е и, никога няма да гласувам за Делян Пеевски, но няма да гласувам и за Юзджан Тургут, защото и той е парашутист, учи в Турция с пари на ДПС не успя да завърши, от дълги години е в Германия не стъпва в България. Ами и той като другите просто е решил да цоца пари.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен10/5/19 12:24

    Спокойно приятелчета, идва видов ден - на 26 май вечерта ще разберем кой какво е посял.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен10/5/19 12:53

    Бог да прости детето.Едно лице ако е виновно, веднага ще иска да е в листата на ДОСТ ,а в случая Местан не е в листтата на ДОСТ.Това говори ,че не е виновен .

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен10/5/19 15:04

    А ба лютфи шабан местан ага, за кво ти трябваше да ходиш на язавира там да ядеш риби.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен10/5/19 18:17

    Поставянето на Юзджан Адалъ не е скачане срещу Пеевски.Против ДПС ще реди листа естествено.Нали ДПС го изхвърлиха като парцал...........И пак е жестоко да се възползва от трагедията на хората,за да си прави предизборна реклама.Само човек без сърце може така да постъпва.Чудя се дали и тези,които го следват не са като лидера си,щом дори и сега го защитават?

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен10/5/19 19:28

    Prazni stranizi li popilvate .Alo redakziyata.Kakvoto bilo,bilo.Ima sid .KOy vinoven,Koy ne.Sidit ste reschi .A ne horata.

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен11/5/19 00:06

    Mnogo me draznqt negovite hora, koito go zashtitavat tuk. Chudq se tezi zashtitnici tuk s kakvo lice shte iskat glasa mi na izborite?

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен11/5/19 08:24

    Много хубава статия. Местан или в затвора или в Турция.Без право да посещава България. И така за всички антибългари-печалбари.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен11/5/19 09:50

    Прав е адвоката,защото Турция не би се отказала от един "троянски кон" в България,какъвто е Местан.Едно обаждане на висш турски политик до когото трябва,и българския съд и прокуратура отиват на кино!

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен11/5/19 20:18

    Адвокатът на семейството Николай Димитров е симпатизант на Вмро. Срам и позор на това турско семейство че се ползва от услугите на един туркомразец

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен12/5/19 23:09

    Срам и позор за турцити си ти, Местане....от такива като теб, българите си правят заключенията за турците

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен13/5/19 11:55

    A be edno krasthtoviste nemoze da mine bez problem-tragnal partia da vodi, edno e da "peesh" drugo e da si
    Karadayi-trebva da si roden zatova.

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен14/5/19 09:05

    Стига сте коментирали глупости

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен14/5/19 09:33

    Всички коментирате с омраза към Местан катастрофа може да се случи със всекиго и той явно нее искал да да се случи но вината нее едностранно всички сме шофьори всеки допуска някаква грешка но да не се обвинява само Местан бъдете реалисти наскоро също беше станало някаква катастрофа загинаха четирима невинни души от с Брегово кирковско защо не ги коментирате защо кмета шинаси не покани медията в общината да насъска близките на загиналите както направи със близките на починалото бебе значи всичко е политика всеки гледа своя интерес

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен14/5/19 10:20

    Ами пускайте коментаритеми родопи

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.