"Турция е единствената държава в НАТО, която се бори „гърди в гърди“ срещу Ислямска държава и успя да я порази“, заяви Реджеп Тайип Ердоган днес на среща на съюзниците от НАТО в резиденция "Чанкая" в Анкара. Той говори на форум на Северноатлантическия съвет на НАТО с участието на представители на страните участнички в инициативата "Средиземноморски диалог".
„Същността на НАТО е сътрудничество между съюзници. Ние сме държави под общ чадър за сигурност. Дори географски да се намираме в различни континенти и региони, то в заплахите срещу страните ни сме съюзници по съдба. Да се очаква от страна членка на съюза, че ще се справи сама с такива сериозни изпитания на сигурността като тероризма, е против философията на съществуване на НАТО. Турция е заобиколена от кризисни региони и е в центъра на много полюсни заплахи като тероризъм, организирана престъпност и неконтролирана миграция. Докато в международен план тя се бори сама с тези проблеми, от друга страна е принудена да се оправя пак сама с PKK, PYD, YPG, Ислямска държава и извършителя на опита за преврат на 15 юли - ФЕТО", каза турският президент.
Той отбеляза също, че Турция отхвърля твърденията, че споразумението й за покупка на руски ракетни системи С-400 означава, че Анкара търси алтернативи в международните си отношения.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен6/5/19 20:48

    Cok dogru firat kalkaninda suriyede turk askeri 4 bin teroristi temizledi

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен6/5/19 21:41

    Нещо пак си забравил да си пиеш хапчетата ердо.Престани вече с фето и преврата знаеш че този преврат беше твой сценарий. Второ фето от Пенсилвания да тиражира нещата и ти не вярваш нали.С нашата тиква твоя брат все други са ви виновни лъжите и сами си вярвате на лъжите. На тебе фето на тиквата тройната коалиция са ви виновни а вие дваминката ангели невинни

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен6/5/19 21:51

    ОЛИГОФРЕН

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен6/5/19 22:04

    Svetoven lider

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен6/5/19 22:19

    Синовете ти защо не отидоха на казарма, децата ти отиват да родят внуците ти в САЩ иначе си голям родолюбец.Бедния Анадолски народ плаща с живота си за твоите грешки.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен6/5/19 22:21

    Islqmska darjava beshe sazdadena ot Amerika ,po tv pokazaha tsirka v RAKKA kadeto kyurdite ot PYD kak natovariha islqmistite na kamioni i avtobusi i gi izpratiha po jivo i zdravo

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен6/5/19 22:48

    Браво!
    Само един велик потомък на Османската империя може да говори на жалките ДЕМОКРАТИ от ЕU и USA по този начин!
    Браво!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен7/5/19 22:22

      Като някой махленски баитин, нищо друго.

      Изтриване
    2. Анонимен8/5/19 08:01

      Олигофрен

      Изтриване
  8. Анонимен8/5/19 09:24

    Този превръща светска Турция в една Сирия, Иран çok yazık

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.