Скъпи джебелчани,
Преди хилядолетия на това място, на което сега се намира площад „19 май“ е имало бряг на дере. Живели са хора във времена на опасности, но са си осигурявали подслон, храна, вода, огън. Не са ни завещали имената си, но са показали, че тук, на 340 метра надморска височина, винаги е имало хора, оцелели до днешни времена, защото са били единни и сплотени. Пътят бил трасиран – трудно, но достойно!
От тук до най-далечни земи, джебелската искра зареди с енергия млади съзидатели и даде на света урок, че свободата, честта и достойнството не могат да бъдат отнети с лекота. Джебел даде на Родината ни интелектуалци, общественици, творци, даде и успели предприемачи, които днес осигуряват поминък на нашите съграждани, както в родния край, така и в чужбина. Тъкмо поради тази причина площад „19 май“ ни събира всяка година.
Времето, в което се озовахме, е твърде динамично. Съвременните информационни технологии и новите управленски модели се променят с невъобразима скорост. Днешното се оказва остаряло, а утрешното - непознато. Тази скорост на промените е истинското предизвикателство пред всички, но най-вече пред нас - политиците. Дали ще успеем да уловим вълната, която понася човечеството към новите реалности? Ако се окажем неподготвени, общностите, които управляваме, ще се озоват в изолиран и изостанал свят.
Във всяка следващата година, светът се смалява все повече и заприличва на все по-малко населено място. Длъжни сме да оставим на идното поколение по-сигурен и по-подреден свят. Свят без войни и насилие. Свят с модерно образование и здравеопазване. Свят с повече милосърдие.
Като стана въпрос за мира, скъпи гости и земляци, възползвам се от случая, да поднеса искрените си поздравления на нашата съседка Р Турция , по случай националния й празник 19 май - Ден на младежта и спорта и ден за възпоменаване паметта на Мустафа Кемал Ататюрк, който е основоположник на принципа: „Мир в страната! Мир в света!“
Честит празник, скъпи джебелчани !
Неджми Али


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.