Румънци и българи вероятно ще подобрят рекорд на граничния пункт между 21 и 23 юли

Проверката продължава секунди, това твърди началникът на ГКПП Милко Мерджанов. Припомняме, че тазгодишният рекорд за дължина на опашката от автомобили, чакащи за преминаване от България в Гърция бе постигнат в събота – близо 4 километра.
Все още обаче още не е достигнат рекорда от 10 000 автомобила през уикенда, твърди пред Нова тв Мерджанов. От излъченото в сутрешния блок видео на 24rodopi.com, заснето с дрон, стана ясно, че в неделя колоната започваше от бензиностанция „Лукойл“, която ще бъде отворена в близките дни. В неделния ден почти всяко трето МПС беше с румънска регистрация.
В Румъния започна лятната ваканция и между 21 и 23 юли се очаква още по-голям трафик, прогнозират пред 24rodopi.com гранични служители.

„Всяко лято на ГКПП „Маказа” се получава струпване на чакащи автомобили и лица. Причините за това са няколко - първо интензивния трафик. Наличната инфраструктура позволява да се работи на общо четири гишета - две на влизане в страната и две на излизане. Предвид посоката на интензивния трафик съвместно с гръцките власти организираме работата на 3 гишета за него, и на 1 - за по-слабия”, твърди началникът Мерджанов.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/6/19 09:37

    А вчера за влизане в България,защо нямаше 3-то?Чакаше се над 2 часа!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/6/19 12:03

    Г-н Чанев минавал ли е скоро по този път?

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен17/6/19 14:04

    По принцип трябва да е така, виждали сме го и миналата година, това с трите гишета. Ама сега нещо не излизат сметките, даже и минута да сложиш на автомобил и на 2 гишета, смятайте.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен18/6/19 07:33

    самото кпп изцяло с гръцкото се намира на територията на България, границата почва от завоя

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.