„В информация, публикувана днес на сайта на Министерство на отбраната се посочва, че по време на проведената кампания „Бъди войник“ на 12 юни т.г. в Кърджали не са постигнати поставените цели - пред широката общественост в града да бъдат демонстрирани способностите и професионалните умения на военнослужещите от Специалните сили и да бъде дадена възможност на голям брой младежи да се запознаят с военната служба по време на информационната борса. Като основна причина за това се посочва липсата на координация от страна на общинските власти, поради което в централната част на града са проведени две важни мероприятия по едно и също време на много близки места.
В тази връзка община Кърджали уточнява, че традиционната открита сцена на талантите, организирана от Детски и младежки парламент към ОДК -гр. Кърджали е насрочена за 12 юни от 17.30 ч. и е включена в Културния календар на общината, който е изготвен още през месец декември 2018 г. Участници и публика на това мероприятие са основно деца и техни близки, което по никакъв начин не отговаря на написаното за „една и съща аудитория“, се посочва в официалната позиция на Община Кърджали по повод прессъобщение на Министерството на отбраната.
„Кампанията на Министерството на отбраната„Бъди войник“, както става ясно, е насочена към широката общественост в град Кърджали, а откритата сцена на талантите, организирана от Детски и младежки парламент към ОДК- гр. Кърджали и Младежки клуб към ОСНВ – Кърджали събира на едно място деца и ученици от град Кърджали.
Важно е да посочим също така, че писмото от Военното окръжие е входирано в общината на 5 юни 2019 г. и 16.00ч. е посочен за начален час на проявата. Общинска администрация е изпълнила всички искания на МО по отношение на техническото и логистично осигуряване на мероприятието. По предварителна програма кампанията на Министерството на отбраната „Бъди войник“е трябвало да приключи преди старта на откритата сцена на талантите.
Община Кърджали  не може да бъде обвинявана за непостигнатите цели на  кампанията „Бъди войник“, която поради организационни проблеми е стартирала със закъснение  от час и половина  и е съвпаднала като време с началото на откритата сцена на талантите. В израз на уважение, Кметът на общината покани на среща представителите на МО и заедно с тях присъства на демонстрираните способностите и професионалните умения на военнослужещите от Специалните сили. Ръководството на общината винаги до сега е подкрепяло всички усилия на Министерството на отбраната за възпитание на патриотичен дух сред младите хора на България и издигане на престижа на Българската армия. В тази връзка Община Кърджали изразява своята готовност  да съдейства отново за второто  издание на кампанията „Бъди войник“, се посочва в позицията на Общинската администрация.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен17/6/19 20:03

    Мероприятие организирано от министъра със синята каска !Божеееееееееееееее каква АРМИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ...........................УРАААААААААААААААААА

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен17/6/19 21:40

    Aми кои раздаваше поканите ???

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.