Не е възможно по целия път към „Маказа“ да има постоянно полицейско присъствие. За да се намали пътния травматизъм е необходимо да се повиши културата на шофиране.
Така коментира традиционно засиления летен трафик към и от границата с Гърция и трите смъртни случаи по участъка в последните месеци областният управител Никола Чанев. Той посочи, че тежките пътни инциденти не се дължат на пътната настилка или сигнализацията. Въпреки това са били проведени разговори с новата Агенция за пътна безопасност, като се очакват предложения за намаляване на произшествията. Разговори са водени и с представители на МВР за поставяне на камери за видеонаблюдение.
Припомняме, че от април до този момент трима души, сред които и 6-месечно бебе, загинаха при катастрофи по пътя за границата.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

18 comments so far,Add yours

  1. Анонимен29/8/19 15:08

    Решение :Няколко камери
    1 На изхода на Кърджали 2 На разклона за Момчилград 3 Разклона за Бенковски и 4 На Маказа да са с радар и кой за колко време е изминал пътя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/8/19 08:31

      Наистина,това е решение.Камерите да засичат за колко време е изминат пътя.

      Изтриване
  2. Анонимен29/8/19 17:08

    Местан Агата забравиха голяма експертиза човека идва от банкет не спира на стоп няма никакви проверки на място за алкохол яазък за невинното дете която си отиде от този свят госпот забавя но не забравя

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен29/8/19 20:39

    Има няколко опасни места по този път, дължащи се на лошо проектиране и калпаво изпълнение.
    Разклона на Загорско: там има едно хълмче, което пречи на видимостта на идващите от Кърджали, може би около стотина кубика земна маса. Колко ли ще струва да ги изкопаят?
    Разклона на Подкова: Слаб 2. Така не проектират и първокурсници от строителен техникум.
    Десният завой непосредствено след Романтика: абсурдно проектантско решение и лошо изпълнение.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен31/8/19 00:03

      Много правилно целия път е с малоумно направен в Гръцката част да сте срещали същите проблеми?
      Само неграмотници и крадци.Маркировка знаци също не стават за нищо.

      Изтриване
  4. Анонимен29/8/19 21:52

    Значи днес бях в Гърция и нито едно домашно животно по пътното платно. На връщане след Маказа до Момчилград съм видял 11 крави. Кой трябва да научим на интелегентност- кравите, полицията, кметовете или собствениците им?

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен29/8/19 23:02

    Решението е просто, както колегата е написал с камери и радари... Когато имаш ограничение за извънградско движение с 90км, а се движеш с 190км ПТП е неизбежен... Егейско море няма да избяга никъде за къде бързат тези хора с тези луксозни коли?

    ОтговорИзтриване
  6. Защо не обърнете внимание на осовата линия.Позволено е изпреварването на абсурдни места!Това е един от проблемите някой не е знаел какво прави когато е чертал.Я вижте в Гърция къде има прекъсната линия от маказа да светофара на едно максимум две мета.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/8/19 11:22

      Това милицията не я интересува. Те искат да снимат с камери. това е!

      Изтриване
  7. Никой не обръща внимание на осовата линия.Позволено е изпреварването на абсурдни места! Погледнете в Гърция на тези широки пътища и прави участъци къде можеш да изпревариш,никъде само двойна непрекъсната линия!Ние тука сме майстори и караме само мощни коли и затова може да си изпреварваме навсякъде така ли ?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/8/19 12:03

    Prekisnata osova linia e napravena s tsel ikonomisvane na boya Ganyovska rabota nyamam dumi a znatsi izprevarvaneto razreseno na samite zavoi bez nikakva vidimost

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/8/19 12:07

    Какво е виновен кмета на селото за кравите, бре аратлик? Той жените ви ли да наблюдава и озаптява или кравите ли?

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен30/8/19 12:40

    Какво е виновен кмета на селото за кравите, бре аратлик? Той жените ви ли да наблюдава и озаптява или кравите ли?

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен30/8/19 13:08

    Ще наслагат камери на всякъде а отделно пак полицаите ще се крият зад завоите на безумни места, където ограниченията са 60км/ч а пътят може повече. Те са там, за да пълнят хазната, не да спасяват живот. Ако бяха да спасяват живот, щяха да са преди опасността а не да са скрити след нея. Демек, който оцелее ще бъде сниман, а ако стане произшествие с голяма скорост пак ще бъде сниман, но как се трепи. Толкова са жалки и смешни, че за за затваряне и пращане да копаят чушки.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен30/8/19 14:03

    Виновна е маркировката за изпреварване на абсурдни места Резрешено е изпреварване въпреки чена 10 метра пред тебе може да изкожи фатална кола .Идиоти неграмотни .Къде е кат ,къде са оторизирани органи за ПТП.Народа гние и загива по ненормалните пътища на управляващите

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен30/8/19 20:57

    Камери за средна скорост и по един патрул преди Маказа и един в Кърджали да пишат актовете веднага. За два дни всичко ще е ОК. Припомнете си как румънците се научиха да спират на пешеходна пътека, само за един ден в Букурещ имаше над 3500 акта. И маркировката наистина е безумие, има институт за пътна безопасност, ама кой да пита.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен31/8/19 00:24

    Просто на много "опитни" шофьори трябва да им бъдат отнети книжките. Кво ставаш на 18 купиш си с на вашите парите бе ем ве втора ръка с врътнат километраж пийнеш бира и се вкараш във филма.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен31/8/19 08:18

    А румънците кога ще ги глобяваме и как? Или пак да не обидим съседите....

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.