Ужас, „търговия“ с деца?! Майка към баща: Дай 5 000 лева и ще ги видиш!

Кърджалиец обвини бившата си съпруга в изнудване. Той трябвало да плаща хиляди левове, за да прекара малко време с двете си деца. Майката на момиченцата определила 5 000 лева за „режим виждане“, които дори мъжът изплащал на вноски.
Шокиращата история разказа кърджалиецът Мариан Ставрев. По-страшното за него обаче е фактът, че бившата му съпруга иска да отведе едно от децата в Англия, противно на волята на детенцето…
Всичко започва през 2016 година, когато родителите на двете момиченца, сега на 9 и 14 години, се развеждат.
„След развода бившата ми съпруга отведе децата по разни други градове. Те ми се обаждаха по малките часове и ме молиха да ги взема, но майка им не позволяваше. Децата ми бяха подлъгани, че ще ходят на разходка в Димитровград, но бяха отведени в Русе, без те да знаят, съответно и аз“, споделя бащата Мариан.
Въпреки разстоянието, той спазва режима на виждане - взима ги в 10.00 часа сутринта в събота и ги връща в 19.00 часа в неделя.
„Помолих бившата ми съпруга да ги взимам след училище, за да прекарваме повече време заедно, но тя ми каза да следвам режима“, посочва бащата. След това се поставят и условия.
„Помолих я няколко пъти, а тя ми постави уславието, че ако й платя 5  000 лв., децата щели да бъдат при мен за една седмица. Тогава бях в Русе, спазвах режима на виждане. Голямата дъщеря ме помоли да платя на майка й исканата сума. Казах на бившата ми, че в момента имам 1 700 лв., мога да й дам 1 000 и другите, на който каже в Кърджали. Тя посочи нейна приятелка. Съответно, прибирайки се в града, аз дадох останалата сума от 4000 лева“, разказва Мариан.
Дава и други примери, като нарича всичко „изнудване с цел предоставяне време с децата“.
През 2017 година, голямото дете – на 14 години, поискало да живее при баща си.
Така й става. Правата върху нея са предоставени на Мариан. „При което помолих бившата ми съпруга да даде и малката, тъй като и каката настояваше. Майката категорично отказа“, казва кърджалиецът.
И така, малкото дете е отведено във Великобритания под предлог, че отива на екскурзия.
„Бившата ми съпруга използва момента, че има декларация за пътуване и отведе малката ми дъщеря в Лондон при настоящия си съпруг“, споделя Мариан. Казва, че бившата му съпруга го уведомила на другия ден, при свършен факт, че детето ще живее с нея във Великобритания.
„Да съм си бил упражнявал режима на виждане там, а това е непосилно за мен. Ние с голямата дъщеря много се разстроихме и започнахме да подаваме жалби. Детето беше пуснато за общонационално издирване. Звънях в българското посолство, от там ми казаха, че са с вързани ръце. Обърнахме се към нашите институции. А те такива тегави…“, разказва бащата. Месеците минават и той се чува рядко с детето си „Имаше периоди, не съм я чувал с месеци. Майката беше счупила единия телефон, купих й друг, той пък се развалил...“, споделя Мариан.
Година по-късно срокът на декларацията, която позволява на детето да напуска страната изтича и отново е нужен подписът на бащата. Той получава sms, че ако не подпише в съда, детето няма да си дойде в България.
На 26 юли тази година момиченцето пристига в страната и бащата най-накрая успява да го види и да упражни правото си на виждане през ваканцията.
Бързо изтича едномесечният срок, в който бащата има право да бъде с дъщеря си. По думите му, момиченцето го моли. „Детето многократно ме е молило, да го закарам в някоя институция, да разкаже тя какво иска. Ходихме в полицията и Закрила на детето“, казва бащата.
Мариан Ставрев твърди, че 9-годишната му дъщеря се страхува да излезе да си играе, за да не бъде отвлечена насила от майката. Тогава идва денят, в който пред очите на множество хора в градинката пред централната църква в Кърджли се разиграва тежка сцена – майката се опитва насила, дърпайки детето да го отведе със себе си.
„10-15 минути я стискаше, майката не чуваше думите на хората. Обадих се на 112 – намесиха се органите на реда. И детето остана с майка ми. По-късно я откарах в болницата, защото детето се оплака, че я болят гушата, гърдите и рамото от дърпането“, разказва Мариан. За целта бащата е извадил съдебномедицинско удостоверение. Обърнал се е и към Закрила на детето в Кърджали, за да вземат отношение.
„Не се касае за големи хора, а за психиката на едно малко дете. В момента получих писмо от ЧСИ, че трябва в 3-4-дневен срок да предам детето на майката. Как да го предам, след като детето не иска“, завършва кърджалиецът, като е категоричен, че ще заведе дело за попечителство…
Бележка: Снимковият материал е свален по молба на бащата
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

52 comments so far,Add yours

  1. Анонимен31/8/19 09:49

    Жестока история. Тази майка, ако по същия начин се държи с детето в Англия, социалните служби идват и го взимат. Завинаги. Тука е България и службите спят и казват ОПРАВЯЙТЕ СЕ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/9/19 08:42

      Това е част от клипа и майката успокоява детето,както се чува,защото на тази малка душичка ежедвевно е говорено срещу майката.

      Изтриване
    2. Анонимен3/9/19 08:21

      Точно затова детето не е взето от социалните в Англия,защото тази майка прекрасно гледа детето си там,до момента в който детето види баща си и той започва да го настройва срещу нея.

      Изтриване
  2. Анонимен31/8/19 09:51

    Тази жена добре си е намислила чрез детето да получава помощи в Англия, ама след Брекзит сметките й ще излязат криви

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/9/19 14:29

      А Вие сте този,който живее в Англия и знаете как се взимат помощи ли? Майката не получава нито лев.

      Изтриване
  3. Анонимен31/8/19 11:12

    Къде е държавата,има ли такава????

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31/8/19 11:41

    Тази "майка" просто прави всичко възможно да рекетира бившия си съпруг, използвайки децата. Мариане, просто й спри кранчето, иначе няма оправяне, ще ти трови живота докато си жив.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/9/19 21:33

      Откъде знаете,че Мариян и дава пари,че да и спре и кранчето.Всеки може да каже куп глупости за да нахрани нараненото си его.

      Изтриване
  5. НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАШ БЕ МАРИЯНЕ ДА ГОВОРИШ ТАКА СЯКАШ НАИСТИНА СИ ПОТЪРПЕВШ. ГОЛЯМ НЕЩАСТНИК СИ. ЗАЩО НЕ НАПРАВИ ЗАПИСА КАК С ТВОЯ БРАТ БИЕТЕ ЖЕНАТА. ЗАЩО ВИ ОТВЕДОХА В ПОЛИЦИЯТА. КОЯ МАЙКА НЕ СЕ БОРИ ЗА ДЕТЕТО СИ. ЗАСРАМИ СЕ.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен31/8/19 12:21

    Трябва да й вземат правата!!!Институциите СПИТЕ ЛИ съсипвате психиката на детето!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/9/19 14:41

      Институции ,СПИТЕ ЛИ?!!!Майка,която въпреки всички мръсотии , лъжи и манипулации от страна на бащата, с цената на всичко води детето в България неколкократно за да може то до прекарва време с баща си, а отсреща имаме " любящ баща",който настройва детето срещу майка му и не позволява на тази майка да види детето си вече седмица и нарушава съдебно решение.

      Изтриване
  7. Анонимен31/8/19 13:11

    Редакцията защо не пускате коментарите?Чували ли сте за свобода на словото?

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен31/8/19 14:06

    Подай жалба и се бори за правата на децата :)

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен31/8/19 14:07

    Какво правят тия чиновнички в Закрила на детето в Кърджали? Къде е директорът на тая служба? Тоя директор няма ли и по-висши началници? Навсякъде се напълни с бездушни и необразовани калинки в тия администрации!

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен31/8/19 14:19

    Успех на таткото!

    ОтговорИзтриване
  11. Боклуци тракийски! Как лъжат само и настройват децата срещу майката!

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен31/8/19 14:27

    Това е мнението на бащата ,а майката дали мисли така?

    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен31/8/19 14:31

    Съсипа ги тези деца

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен31/8/19 14:59

    Шапка свалям на бащата за самоконтрола който който видях от клипа. Ако аз бях на негово място със сигурност бившата ми съпруга щеше да опота вкуса на тревата и тротоарния пясък, заради поведението си и затова че насилва детето и го държи против волята му.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен31/8/19 15:34

    абе то вече живота се промени насилието и тормоза е от жените !!!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен31/8/19 16:24

    Горкия човечец съчувствам му изкрено

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен31/8/19 17:41

    До 9:49абсолютно сте прав/ а/ служителите в тези институции са хора които чакат само да им дойде датата на заплатата,те не са на ниво подготовка за тази работа!

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен31/8/19 20:30

    sopa ma mu e maikata samo i vsi4ki problemi 6te svar6at trakiec

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен31/8/19 22:13

    Мисля че бяха много хубава двойка, защо така са се получили нещата. Ама най много децата страдат. Дано да се оправят нещата.

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен1/9/19 00:07

    Долни лъжи е цялата статия.Ако майката наранява детето,бащата защо стой и гледа отстрани.Просто защото тя се опитва да я успокой. И за да е тук детето,а не да е взето от Социалните служби в Англия означава,че не са им такива ежедневните взаимоотношения. Детето е оръжие в ръцете на бащата за отмъщение и му трови психиката.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен1/9/19 09:47

    Тази майка не заслужава децата си. Ще стискам палци бащата да получи правата и за малкото дете.Пожелавам му успех и дано събере двете сестрички

    ОтговорИзтриване
  22. Анонимен1/9/19 10:15

    Мариан е прекрасен човек и баща. Справя се много добре с отглеждането на голямата си дъшеря. Познаваме ги добре и виждаме, че детето е щастливо и спокойно.

    ОтговорИзтриване
  23. Анонимен1/9/19 10:32

    Познавам и двамата родители. Бащата от самото начало настройва децата и ги намесва в отношенията на големите.Вече 3г. не може да се пребори със злобата си и желанието за мъст. На всеки е ясно,че децата могат лесно да се маниполират и той го прави постоянно.Този баща дори и да обича децата си, повече държи на ЕГОТО си. Не е човек,а за баща да не говорим.

    ОтговорИзтриване
  24. Анонимен1/9/19 10:49

    Има много егоистични майки,които лъжат и изкривяват истината, манипулират децата си, забраняват им свиждане с бащата, намират си любовници и си живеят живота и само използват децата за да живеят в семейното жилище необезпокоявани. Те винаги измислят проблеми, преструват се за да държат децата емоционално обвързани и дори така ги контролират отдалече.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/9/19 21:55

      Струва ми,че разказвате друга история.Никъде не чух,че майката живее в жилището на бащата необезпокоявана,нито,че лъже майката.

      Изтриване
    2. Анонимен2/9/19 10:21

      Прав сте за майките, аз също познавам една която не се срамува да иска издръжка все повече повече но не дава да се детето да види баща си

      Изтриване
  25. Анонимен1/9/19 10:59

    МАРИАН Е ПРЕКРАСЕН БАЩА!
    Успех! Бори се!

    ОтговорИзтриване
  26. Анонимен1/9/19 14:10

    Stiga veche s prostotii. Tozi bashta da beshe seziral prokuraturta, policiqta, izpalnitel nata slujba, a imenno organite koito imat pravomoshtiq da sankcionirat pri ne izpalnenie na sadebno resheniq. Otdel zakrila na deteto ne pravorazdavatelen organ, nito organ koito moje da sankcionira pri ne izpalnenie na sadebno reshenie

    ОтговорИзтриване
  27. Анонимен1/9/19 15:37

    Този баща защо не сезира прокуратурата, полицията, съдебно изпълнителната служба, а именно органите санкциониращи при неизпълнение на съдебно решение. Отдел закрила на детето няма такива правомощия. Това че законодателя не е предвидил не означава че не си вършат работата

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/9/19 19:08

      Само той е нарушил съдебното споразумение като не връща детето вече 10 дни след срока му.Казва,че е сезирал органите.Просто няма грешка от страна на майката и те нямат работа в неговата игра

      Изтриване
  28. Анонимен1/9/19 16:06

    Не разбирам защо институциите така лесно разрешават децата да се разнасят по чужбина с един родител

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен1/9/19 19:51

      Институциите не разрешават. Бащата е дал съгласие, като е подписал декларация пред нотариус детето да пътува само с майката. За жалост тези декларации не трябва да са безсрочни, след като след години възникват основания за злоупотреба от страна на родителя, който безотговорно и без знанието на другия родител, влачи децата в чужбина и ги въвлича в непредвидими ситуации, където те нито могат да се защитят нито да се върнат сами.

      Изтриване
    2. Анонимен1/9/19 21:52

      Къде е тази декларация безсрочна,за която говорите?

      Изтриване
    3. Анонимен1/9/19 21:53

      В неговия случай декларацията е със срок. Това дете два пъти се прибира в България доволно и щастливо и ако бащата не го настройва срещу майката и да го използва за лично отмъщение всичко ще е ОК.

      Изтриване
    4. Анонимен1/9/19 21:57

      Уважаеми администратор,смея да твърдя че пиша културно и възпитано и не разбирам защо не публикувате коментара ми.Моля да си изпълнявате функциите подобаващо!!

      Изтриване
  29. Анонимен1/9/19 18:54

    Както каза и той, сезирал е различни органи, но от страна на майката нещата са в рамките на закона и за това органите не му съдействат. Проблема е, че това не му харесва. И сега прави циркове с децата. Гнусно

    ОтговорИзтриване
  30. Анонимен1/9/19 21:30

    Познавам ги и двамата.Няма как Мариян да сезира някои органи,защото той в момента нарушава всички закони.Държи детето и го манипулира,че ще го отвлече собствената му майка......където детето живее с вея от години.

    ОтговорИзтриване
  31. Анонимен1/9/19 21:49

    И пак глупости не дело за попечителство а за родителски права. Този баща като е толкова загрижен за детето си защо не е завел дело за привременни мерки. Какво очаква отдел закрила на детето да му предостави родителските права ли? То простотия, простотия та нямам думи.

    ОтговорИзтриване
  32. Анонимен1/9/19 21:59

    МАРИЯНЕ,КАК НЕ ТЕ Е СРАМ ДА ГОВОРИШ ПОСТОЯННО НА ДЕЦАТА СИ СРЕЩУ МАЙКА ИМ? НЕ ГО ЛИ ПЛЕГЛЪТНА ТОВА НАРАНЕНО ЕГО? ТАЗИ ЖАЖДА ЗА ОТМЪЩЕНИЕ ЩЕ ТЕ ИЗЯДЕ ОТВЪТРЕ!

    ОтговорИзтриване
  33. Анонимен1/9/19 22:34

    Долни лъжи!Това,което чух е че му е непосилно да си вижда детето,а как е при него?! ЗАЩОТО МАЙКАТА Е ДОБРА И ТЯ ВОДИ ДЕТЕТО ДА СЕ ВИДИ С БАЩА СИ.ДА СИ БАЩА НЕ Е САМО НА ПРИКАЗКИ И ПРЕД ХОРАТА ФАСОНИ.НЕ СИ ТИ ЖЕРТВАТА,А ПРОСТА ОБИКНОВЕН ЛЪЖЕЦ.

    ОтговорИзтриване
  34. Анонимен2/9/19 10:54

    rodopski serial o4akavame prodaljenieto na seriala

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен2/9/19 13:01

      Пожелавам ти главна роля да получиш в подобен сериал

      Изтриване
  35. Анонимен2/9/19 14:08

    Снимките говорят, детето се дърпа за да се освободи от ръцете на майката. А и по-голямото дете само е пожелало да живее при бащата. Не ще да е избягало от хубаво.

    ОтговорИзтриване
  36. Анонимен2/9/19 19:33

    Подла постъпка на "бащата".Не настройвай децата срещу майката,един ден ще си виновен за това!Те са вашите деца!

    ОтговорИзтриване
  37. Анонимен3/9/19 18:16

    Народа полуде!!!

    ОтговорИзтриване
  38. Анонимен4/9/19 12:51

    За да намерим вътрешен мир, трябва да се освободим от егото. Когато държим на него, все едно сме се хванали за бодил и се чудим защо ни боли. Не настройвай децата срещу майката!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.