Обявената коалиция ДОСТ - НДПС - НПСД се разпадна още преди да е тръгнала официално и да издигне общи кандидати за кметове за предстоящите избори наесен, както бе обявено. Ръководството на Народна партия „Свобода и достойнство“ реши да участва самостоятелно в местните избори, за което 24rodopi.com писа.
От партия ДОСТ разкриват, че ще се коалират с БЗНС за общо явяване с кандидат-кметове и съветнически листи. Хората на Лютви Местан и на земеделския лидер Николай Ненчев, бивш министър на отбраната, ще подкрепят кмета на Хитрино Нуридин Исмаил за нов мандат, а в Гърмен ще издигнат бившия депутат от ДПС Ахмед Башев.
Според колегите от 24shumen.com датата 1 септември щяла бъде сакрална за новата коалиция. Тогава, на мазните борби в село Черна ще стане ясно кои други бивши активисти на ДПС ще подкрепят новото формирование, чиято крайна цел е явяване на парламентарни избори след две години. На събора в Черна щели да присъстват и двамата лидери на коалицията - Лютви Местан и Николай Ненчев, които ще обсъдят подписването на политическо споразумение за дългосрочно сътрудничество.
На този етап се знае, че коалицията ще издигне кандидати за кметове в Кърджали, Кирково, Момчилград, Крумовград и Джебел.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

14 comments so far,Add yours

  1. Анонимен30/8/19 10:27

    Ta kam kimlere durvacasiz baya parti gezdiz

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен30/8/19 11:15

    Вместо да се правят на велики и при провал да се крият ,предлагам лидерите на ДОСТ като Лютви Местан ,Мехмед Ходжа ,Зюлфетин Хаджъоглу ,Танер Алимолла и други да са кандидат общински кметове във техните си общини и при провал да си носят отговорността . И вместо да се крият зад кандидатите ,че те са направили еди коя си грешка .Хайде да ви видим колко сте отговорни лица и дали ставате за лидери .Лидерите по време на войни са били в първите редици а не като вас страхливци

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен30/8/19 11:16

    На ход ще са любовниците ,които сега ще ги издигаме като кандидат съветнички

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен30/8/19 11:16

    Местан е политически номад,дядо МУ още беше голяяям безенесар

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен30/8/19 11:21

    До10;27,...Алооо, дупесар прост,гледай си на вашето сметище,боклук миризлив...

    ОтговорИзтриване
  6. zafer erturk30/8/19 12:10

    Кво остана от ДОСТ.
    Слънце подобния Мехмед Ходжа който с себелюбието си гарнирано с сребролюбие натика партията в септична яма.
    Зюлфетин Хаджаоглу хамелеонът които е дернекчия в Турция, Кардинал в ДОСТ с синчетата си в НС на партията под други имена, човече които след обявяването на победата на ДПС на местните избори през 2015 година в Кържали стоеше пред вратата на изборния щаб и играеше кючек, сега се лутка са жалти стотинки между ДПС, ДОСТ и Търся, прехранва се с прекарването на мастика в Турция и с подаяния на партията.
    Ахмед Юсеин, човек на години иска да помогне ама няма кой да го слуша.
    Това е плачевното положение в ДОСТ, да не говорим че М.Х и неизбраниат председател на ДОСТ Кърджали не можаха на последните избори да изкарат общо 90 гласа от своите села.
    Провалиха както много неща така и подписката, отговорността е лично на З.Х и на М.Х те се ангажираха с успеха, подписката трябваше да е с инициативни комитети както беше запланувано, по настояване на двамата беше направено от името на ДОСТ, резултатът е плачевен.
    В ИМЕТО НА МОРАЛА ГОРЕПОСОЧЕНИТЕ ДА СИ ПОДАДАТ ОСТАВКИТЕ .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен30/8/19 18:23

      Какви оставки ,то е станало ЕООД с няколко фамилии

      Изтриване
    2. Анонимен31/8/19 21:42

      Да не сте братовчеди,много мяса на теб.

      Изтриване
  7. Анонимен30/8/19 13:22

    В Кърджали да се коалират ДПС с АТАКА и да издигнат за кмет някое магаре

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен30/8/19 16:54

    Бахти Ачовете!

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен30/8/19 18:22

    Ако горната статия е вярна тогава ръководителите на Дост не спазват устава на партията си или тя вече е станала ЕООД. Хубаво е да има коалиции с партии ,но първо трябва да има Национален съвет с 50+1 от членовете на НС на това събрание . Ръководителите трябва да го обсъдят на Националния съвет и ако НС упълномощи комисия ,тя трябва да отива на преговори .Някой знае ли кога се е провел НС и да са упълномощили някои .В сайта на ДОСТ няма нищо написано.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен31/8/19 05:51

      Няма нужда от НС, за какво да се събират и да гласуват.
      В националния съвет останаха няколко фамилии плюс ходжата.

      Изтриване
  10. Анонимен30/8/19 20:10

    Благодарение на Дост ,Зюлфетин Хаджиоглу ще си сбъдне детската си мечта .И то е -Да е водач на листа на партия в Кърджали и да става общински съветник и ако може с неговата партия да е балнсьор в общинския съвет и после да става зам кмет .

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. zafer erturk31/8/19 08:18

      ZULFETTININ HAYALINE BASINIZ SA OLSUN DIYEBILIRIZ. TEK BIR BELEDIYE MECLIS UYESI YERI KAZANAMAZLAR. DUMAN KALKTI, GUNES HALKI UYANDIRDI, EMRI VAKI PARTI OLMAZ, HISIM AKRABA PARTISI OLMAZ, OLUNCADA HALK TERK EDER.

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.