Родилното отделение и сектор „Неонатология“ в Многопрофилната болница в Кърджали получиха дарение във вид на техника, предназначено за най-малките пациенти на лечебното заведение. То е на стойност 8 500 лев и е осигурено от Синдикалната федерация на служителите в МВР.
Председателят на синдикалната организация в Кърджали Марин Христозов обяви, че това няма да е последната им благотворителна изява: „Обявявам, че спонтанната ни идея прерасна в ежегодна. С решение на съвета на федерацията, това няма да е последното дарение.“
Техниката представлява монитор за следене на жизнените показатели и реанимационна маса, която ще служи в родилна зала. А по думите на проф. д-р Тодор Черкезов: „Определени наши малки пациенти , новородени граждани се нуждаят от по-специални грижи. В тази връзка дарението, което получаваме е особено важно за нашето лечебно заведение“.
Още повече, че процентът на недоносените бебета спрямо общата бройка на ражданията в Кърджали към момента е между 8 и 10%.
„Имахме нужда от подобна апаратура. С монитора се следят жизнените функции, дишането, сърдечната дейност и кислорода на новороденото. А леглото осигурява една постоянна температура и в същото време е място за реанимация, което прави техниката особено важна за нас“ , допълни д-р Жечка Велева, завеждащ Неонатологичното отделение.

24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Анонимен2/9/19 18:17

    Полицаите ви ходят със стари униформи.На 6 месеца им дайте нови раб.облекла.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен4/9/19 09:46

    Това добре , много добре но къде са парите на болницата.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.