Новата учебна година за Средно училище „Отец Паисий“ в Кърджали започва с редица проблеми, свързани с новоизградената спортна площадка в двора на училището. Спортният кът с фитнес уредите и детските съоръжения са тотално превзети от външни лица, въпреки поставената на мястото табела. Игрището е единственото място, до което достъпът е ограничен, но там външни лица са открили начин да влизат, като са срязали стоманената мрежа. “Ние го установихме една сутрин, нарушена е целостта на оградата. Опитахме се да я затворим, но на следващата сутрин дупката беше станала още по-голяма“, разказа пред 24rodopi.com заместник-директорът на СУ „Отец Паисий“ – Мариана Василева. Ръководството на училището е подало жалба до полицията.
„Потърсихме съдействие от органите на реда защото въпреки, че разполагаме с жива охрана и видеонаблюдение, както и предупредителна табела, ефект няма“, посочиха от най-старото училище в Кърджали.

Новоизградените съоръженията са част от проекта за обновяване на училището. Самият той все още не е приключил. В тази връзка ръководството на „Отец Паисий“ има намерение да проведе по задълбочена среща с представители на Общината и полицията, за да се вземат сериозни мерки спрямо своеволието и вандалските прояви.
„В крайна сметка хората трябва да разберат, че всичко, което е в двора на училището, е част от неговата инфраструктура и като такова е предназначено за децата, които учат тук“, допълни заместник-директорът.
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

7 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/9/19 09:05

    vandalite sa decata na novite grajdani a i na niakoi ot starite v kushti gi uchat na . .. nishto

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/9/19 09:20

    Аз като съм от съседното училище нямам право да спортувам в двора на Паисий , това ли искате да кажете ! ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/9/19 09:45

      Съседите ви ползват ли банята ви, за да се къпят?!

      Изтриване
    2. Анонимен11/9/19 13:30

      Спортната площадка частна собственост ли е или общинска!? Примера с банята според Вас уместен ли е или не ?

      Изтриване
  3. Анонимен11/9/19 11:30

    Има обществена 9:45 :) моята си е час на, то и на театър да не ходим, защото не пускаме съседа в банята си.Лошо възпитание това е.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/9/19 14:27

    Гледам и се възмущавам! Била съм известно време в Англия.Там във всяко училище има такива площадки и игрища,но двора на училище се заключва след свършване на учебните занятия .Така никой няма достъп до спортните съоръжения в неучебно време.А тук в двора на Паисий всеки може да влезе когато си поиска даже и оградата да прескочи. Жалко за хубавите неща които са направени и много скоро ще се потрошат. Към проекта трябваше да се направи една хубава ,стабилна ограда. В противен случай ще ставаме свидетели на това което е сега и ще гледаме как се превръща в квартална детска площадка.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен12/9/19 16:50

    Ами,сложете камери

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.