64-годишният Исмаил Ахмед, чиято къща бе сред засегнатите от свлачището в село Сипей е ангажиран от една политическа партия за предизборна атака срещу кмета на общината инж. Хасан Азис и ДПС, се посочва в позиция на Общината, изпратена до медиите.
Както първи 24rodopi.com писа, Исмаил Ахмед се появи в центъра на Кърджали като на предизборна проява. 
„От всички потърпевши от свлачището Община Кърджали е помогнала най-много на Исмаил Ахмед, заради заболяването му. Това, обаче, явно не му пречи да обикаля по улиците на Кърджали с предизборни материали.
Непосредствено след активизиране на свлачището в с.Сипей потърпевшите са подпомогнати с парични средства от Община Кърджали. С решение №54/26.02.2015г. ОбС-Кърджали отпуска на 9 лица от Сипей парични помощи по хиляда и 2 хиляди лв., само на Исмаил Ахмед е отпусната сума от 3 хил.лв.
С решение №195/15.07.2019г. са отпуснати 2240 лв. само на Исмаил Ахмед, за да възстанови частично къщата си. Община Кърджали е помогнала на въпросния господин с безплатен проект за възстановяване на къщата му, за което са нужни 20 хил.лв. Поет е и ангажимент да му се помогне  с тухли. Това обаче, което той иска е Общината да поеме изцяло ремонта и да му построи изцяло къщата. Няма законово основание общината да изразходва публични средства за частни лица.
През март 2015 г. Исмаил Ахмед е настанен в центъра на града в къща на ул.“П.К.Яворов“. Ползва близо 80 кв.м площ за 55 лв. месечен наем. Преди да се настани Общината е направила ремонт на жилището, за да помогне на Исмаил, който е на хемодиализа. В жилището се водят и двамата му синове.
През април 2018 г. той напуска къщата по собствено желание. Иска нова къща, показана му е такава в кв.“Прилепци“, но не харесва и нея. Настоява Общината да му построи къща в с.Сипей.
През ноември 2018 г. входира писмо в Общината, в което пише “Моля да възнаградите моето семейство с жилище за спокоен живот“.
Според информация, с която разполагаме, единият от синовете му има свое жилище на бул.“България“ и е на държавна работа-митничар.
Двама от потърпевшите в с.Сипей продължават да обитават общински жилища от резервния фонд, един си е закупил парцел в Сипей и си е построил къща.
През изминалите 5 години всекидневно на Исмаил Ахмед  и съпругата му е осигурявана безплатна храна по услугата Обществена трапезария.
Няма да споменаваме за подпомагането му   лични средства от ръководни фактори в местната власт“, се посочва още в позицията на Общинска администрация.
24rodopi.com






Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

10 comments so far,Add yours

  1. Анонимен11/9/19 15:39

    И какво стана, бай Исмаил се оказа имотен далавераджията!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен11/9/19 16:33

    може ли да се възползваме от подобни придобивки всички които сме с утежнено положение или трябва да чакаме свлачище и т.н.да възнаградите моето семейство с жилище за спокоен живот, ама не на оня свят. Исмаил си е затварял очите като като е ял от паницата, а трябва с вдигнати ръце да се моли, че е жив

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен11/9/19 19:34

      Ako Asan mojesh ako si Ivan prez kriv makaron

      Изтриване
  3. Анонимен11/9/19 17:03

    Obsinata za 5 kursa cakil plati 50 000 lv. Ama za bay ismail nqma pari. Kolko struva kurs cakil ne uspqha da upravqt 200 m pit. No sigurno asvalta strse da struva desotorno

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен11/9/19 17:48

    Pomaganeto ne triabva da ima politicheska nasoka

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен11/9/19 22:29

    Eeee tiq depesari ne go opraviha tva selo sipei

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен12/9/19 00:23

    В статията има много важна новина..Исмаил Ахмед е ползвал някаква къща за коята месечно е плащал наем.... то колко са потърпевшите в този район,че една община не може месечно да помогне на едно семйство с 50лв.Не става въпрос само за потърпевшите от свлачището.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен12/9/19 08:34

      mn vajni novini ima ti samo tova li vidia tozi e jivial na hranilka ot obshtinata barabar s cialoto semeistvo ei tova e DPS az za takiva uslovia dom pari da mu davat drug dom ne sum chuval obiknoven chovek v tozi grad da se e polzval

      Изтриване
  7. Анонимен12/9/19 09:40

    Срам нямат тези депесари и се оправдават вместо да помагат на човека дано на тези избори да се отървем от тези кърлежи

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен12/9/19 11:18

    samo sopa za ismail ot gerb go karat da govori taka i sa mu obe6tali 4e 6te opravat ka6tata mu ako plyue po kmeta

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.