Президентът на БФС Борислав Михайлов да си подаде оставката. За това призова премиерът на България Бойко Борисов, разкри министърът на спорта Красен Кралев.
Правителството преустановява всякакви отношения с Българската федерация по футбол. За последно правителството отпусна пари за осветление на стадиона в Кърджали. Припомняме, че Михайлов оглави за пореден път футболната федерация с прийоми от времето на Тодор Живков – делегати под строй, декларация от регионите, а за подкрепата от Кърджали дори обеща пари за резервно игрище, но това така и не стана.
Премиерът поиска оставката на Михайлов след снощното историческо падение – 0:6 от Англия (предишната срамна загуба е от Русия през 1957-ма с 0:4). За отбелязване е, че българската Първа лига е от най-слабите първенства в Европа.
Расистките обиди към английските футболисти по време на мача с България снощи в София, спечелен от "трите лъва" с 6:0, са основна тема в изданията на водещите британски медии, а и в цяла Европа. Крайно неприятното е, че бяхме заклеймени като расисти след случилото се, за което ще се говори още дълго. А и със сигурност ще последва сериозно наказание за БФС и националния ни отбор.
Британската преса реагира с унищожителни коментари на расистките скандирания по трибуните по време на мача.
"Отвратително!", "Неудачници!", "Срам за София”, "Изхвърлете ги!”, „Жалки и окаяни!”. Това са само част от заглавията в изданията на Острова. Британците категорично осъждат проявите на расизъм.
"Би Би Си" отбелязва, че срещата на "Васил Левски" е била спирана два пъти заради расистки прояви, включително нацистки поздрав и обидни скандирания. Британската медия цитира думите на председателя на футболната асоциация Грег Кларк, който заяви, че случилото се видимо е разстроило състезателите на "трите лъва". Той се надява УЕФА да извърши пълно и цялостно разследване на инцидента.
Позицията на Бойко Борисов, изразена във Фейсбук: 
"Призовавам Борислав Михайлов незабавно да си подаде оставката като президент на Българския футболен съюз! След вчерашната позорна загуба на българския национален отбор и предвид лошите резултати на футбола ни, разпоредих на министър Красен Кралев държавата да прекрати всякакви отношения с БФС, включително и финансови, до оттеглянето на Борислав Михайлов от поста. Категорично осъждам и поведението на част от присъстващите на стадиона. Недопустимо е България, която е една от най-толерантните държави в света, и хора от различни етноси и религии живеят в мир, да се свързва с расизъм и ксенофобия".
След няколко часа инатлък, Михайлов подаде оставка.
24rodopi.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

22 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/10/19 10:29

    Най-сетне добра новина за българския футбол!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/10/19 10:31

    Кючекчията на градус от години лъже Кърджали и региона. На всеки конгрес получава гласове, а после забравя за обещаното. Михайлов Михайлов е.ахте мамата на българския футбол с другарчетата си лапачи.

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен15/10/19 10:31

    Ръководството на "Арда" Кърджали подкрепя с декларация Бойко Борисов: Долу Михайлов!!!!!!!!!!!!!!!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/10/19 15:14

      Ти от ръководството ли си уа?

      Изтриване
  4. Анонимен15/10/19 10:47

    Долу гнусния левскар

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен15/10/19 11:45

    Не Борислав Михайлов, а Бойко Борисов трябва да си подаде оставката!!!

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/10/19 12:03

    КРАЙНО ВРЕМЕ Е ПИЯНДЕТАТА ДА СИ ОТИДАТ ОТ ФЕДЕРАЦИИТЕ РАЗНИ, СЪЮЗИТЕ РАЗНИ, КОМИТЕТИТЕ РАЗНИ, КАКТО И ОТ ОБЩИНИТЕ ! РЪКОВОДИТЕЛ ПИЯНДЕ Е СРАМ ЗА НАЦИЯТА !

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен15/10/19 12:03

    КРАЙНО ВРЕМЕ Е ПИЯНДЕТАТА ДА СИ ОТИДАТ ОТ ФЕДЕРАЦИИТЕ РАЗНИ, СЪЮЗИТЕ РАЗНИ, КОМИТЕТИТЕ РАЗНИ, КАКТО И ОТ ОБЩИНИТЕ ! РЪКОВОДИТЕЛ ПИЯНДЕ Е СРАМ ЗА НАЦИЯТА !

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/10/19 12:41

    Омакваме и от Бойко същата стъпка като Боби. Щом е толкова голям мъжкар резултатите са видими от управлението. България е в дъното на всички класации.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/10/19 12:43

    Боко и Боби даси ходят заедно. Това е положението в цялата държава. Расисти в БГ имаше и ще има. Нима сме толерантни? Не не сме.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15/10/19 12:43

    Бойко толерантния да си подаде оставката.

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен15/10/19 12:49

    УЕФА да се самосезира и да забрани на "арийския" БФС да участва в международни прояви за минимум десет години.
    Бай Ганьо си е такъв - злобен, нарцист, шовенист. Да обясняват още колко са били толерантни, вижда се нивото на нацията. На хората с увреждания викат обидно "сакати", "изроди", "инвалиди", "телкове". На турци и мюсюлмани - резаци, фесове, амуджи. Много е нетолерантен Бай Ганьо, в училище пишеха по-високи оценки на българчетата, обиждаха ни постоянно.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен15/10/19 12:51

    За какво е виновен Михайлов,за това че управляващите скапаха интелектуално държавата?


    ОтговорИзтриване
  13. Анонимен15/10/19 12:53

    Каквато ни е държавата такъв е и футбола.По всичко сме на последно място.По доходи, пътищата ни са безобразни,управлението на държавата е никакво.Вътрешното първенство е под всякаква критика.Държавата от горе до долу е корумпирана.За всичко Михайлов ли е виновен?.Задължителна е оставката на цялото правителство.

    ОтговорИзтриване
  14. Анонимен15/10/19 13:23

    Човекът с перуката тури перука на българския футбол, а разни мишки от Кърджали до София и от Иширково до след София му правеха години наред свирки. И сега перуката падна и цяла Европа каза тежки истини за България.
    Срам, голям срам, да си ходи и дебелия министър на спорта.

    ОтговорИзтриване
  15. Анонимен15/10/19 13:32

    Само "Левски"!

    ОтговорИзтриване
  16. Анонимен15/10/19 13:44

    Късно е либе за китка .10 години ББ подкрепяше Борислав Мехайлов във всичките му лозуми неуспехи в българския футбол..За всичко в държавата е виновно правителството ръководено от ГЕРБ

    ОтговорИзтриване
  17. Анонимен15/10/19 14:54

    Държавата няма право да се меси във футбола. Спомняте ли си как изхвърлиха от ФИФА и УЕФА федерациите в които държавата се месеше активно в спорта. Това ли искате!!!
    Друг е въпроса, че подготовката на отборите е сбъркана. Не се ли въведът 3 разови тренировки на ден, две физически и една с топка или тактическа нищо няма да стане. Физически нашите отбори издишат, не могат да бягат с топка, без топка. Зле са и в играта с глава. В тактическо отношение никакво откриване,никакъв замисъл в играта и т.н. Това се учи още в детските години, във футболните школи.
    Изобщо не се ли промени всичко това както направиха след 17.11.1993 г. във Франция ние нищо не ще постигнем.

    ОтговорИзтриване
  18. Анонимен15/10/19 15:14

    Кючекинята Боби Михайлов да напусне веднага такова нещо никога не е било срам и позор за българския футбол само гледат да смучат от някъде готованковци.

    ОтговорИзтриване
  19. Анонимен15/10/19 15:34

    Боби, каза оставка ще подам след извънредните предсрочни избори

    ОтговорИзтриване
  20. Анонимен16/10/19 10:30

    Абе малоумници,какво общо има държавата с футбола.Футболният съюз е самостоятелна единица и всичко се избираше от футболните клубове.Държавата само подпомагаше финансово, за което не беше длъжна.

    ОтговорИзтриване
  21. Анонимен16/10/19 10:31

    На калпав спътник космоса му пречи.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.