Над 67,8 млн. лв. ще бъдат вложени във водната инфраструктура на Кърджали. Това е размерът на инвестицията, като Оперативна програма „Околна среда 2014-2020“ (ОПОС) осигурява безвъзмездна финансова помощ в размер на над 49,8 млн. лв.
Министърът на околната среда и водите Нено Димов и инж. Славчо Славков, управител на „ВиК“ ООД – Кърджали, подписаха договор за доизграждане и реконструкция на водоснабдителната система и канализационни мрежи.
С изпълнението на проекта ще се отстранят основните недостатъци и констатирани проблеми на водоснабдителната система в територията, обслужвана от ВиК дружеството. Дейностите включват реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за питейна вода – с. Енчец, реконструкция на магистрален водопровод на водоснабдителна система „Боровица“. Предвижда се доизграждане и реконструкция на канализационната мрежа  в кварталите „Гледка“, „Горна Гледка“, „Прилепци“ и в с. Резбарци.
C ycпeшнoтo изпълнeниe нa дeйнocтитe пo пpoeĸтa, над 63 000 житeли щe имaт дocтъп дo пoдoбpeнo вoдocнaбдявaнe. Oчaĸвa ce зaгyбитe нa вoдa във водопроводната мрежа на обособената територия дa нaмaлeят c над 7%.
Срокът за изпълнение на проекта е 49 месеца.
24rodopi.com

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен8/10/19 16:14

    Задалете малко и за нас бедняците от селата Китна и Могиляне за смяната на 50 годишните етернитови тръби по които тече водата която ползваме за пиене.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен8/10/19 16:25

    Браво Славчо,N:1 си...

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен8/10/19 17:44

    Хайде пак започна се.

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен8/10/19 23:49

    Сега остава да видим кой ще изпълни проекта.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен9/10/19 15:05

    Няма ли да приемате нови служители/членове на ГЕРБ/ във ВиК Кирково,че тези,които ги назначихте са малко.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен9/10/19 19:21

    има кой и се знае

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.