Бившият зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов иска да промотира новата си дейност в Кърджали. Новият му проект се казва "Евроатлантически център за сигурност".
Планувало се изнесено заседание на Центъра му в Кърджали, за да се насочи вниманието на медиите към сбирката и конкретно към Цветанов, за когото се внушаваше на обществото, че е голям експерт по етническите проблеми в страната, разкриха за 24rodopi.com бивши съратници на някогашния №2 в ГЕРБ. Местните гербери обаче категорично се възпротивили срещу цветановото появяване в града край Арда след като той „услужливо за ДПС обяви, че ГЕРБ губи подкрепата на турците в България и българомохамеданите“.
„Ако ще се извинява на Кърджали, да го направи от София. Ако ще търси хора за бъдеща партия, да хване пътя през Пловдив, Пампорово и в Златоград. Цветанов вече няма място сред актива на ГЕРБ в Кърджали и региона, да си ходи при „потур аркадашина“. Когато трупаш дивиденти на гърба на хората в този район – някой дава ли си сметка колко е трудно да бъдеш от ГЕРБ в смесен район, говориш едно, а когато вече не си на ясла в ГЕРБ, позицията му става друга. Да търси наивници за нова партия в Златоград“, коментира местен гербер, който бил неотлъчно до Цветанов при обиколките му в Кърджали и Черноочене по време на избори. Относно потурите и Златоград, той визира тамошния кмет Мирослав Янчев и празника на чевервето, на който Цветанов всяка година се появява с потури и калпак. Пременен като началника си е и Мирослав Янчев.
Според кърджалийските гербери Цветанов би получил подкрепа от Янчев, както и от кмета на Баните Милен Белчев. И в двете общини имаше скандали с усвояването на обществени и европейски пари, но заради Цветанов и двамата общински кметове се чувстваха недосегаеми.
Соченият някога за "дясна ръка" на Борисов, а сега наричан от хората около премиера "Лютвиместанът на ГЕРБ", можел да разчита за новия си проект и за бъдещи политически начинания и на кмета на Широка лъка Васил Седянков.
Цветан Цветанов обяснява, че създаденият от него "Евроатлантически център за сигурност" е „независима надпартийна неправителствена организация, целяща засилване и задълбочаване на сътрудничество в сектор сигурност, основаващо се на общи евро-атлантически ценности“.
Припомняме, че в края на септември Цветанов публично прогнозира, че партията на Бойко Борисов ще загуби статута си на „единствена алтернатива в смесените региони“. Вината за това бившият №2 хвърли върху Изпълнителната комисия – оперативния ръководен орган на ГЕРБ. „Днес обаче политическото решение, което се взема от Изпълнителната комисия, е не навсякъде и не на всяка цена в тези места ГЕРБ да има представителство. Това води до леко отдръпване и демотивиране на достойните мюсюлмани и българомохамедани, които припознаха ГЕРБ като единствената алтернатива. ГЕРБ ще направи отстъпление от смесените региони“, пророкува Цветанов.
Да го опровергае преди дни се нае лично председателят на парламента Цвета Караянчева, която е член на Изпълнителната комисия и областен координатор за ГЕРБ в Кърджалийско. „Учудвам се на някои политици, които се опитват да кажат, че едва ли не битката в смесените региони е предизвестена и ДПС е крайният победител. Няма такова нещо. Аз съм от такъв регион и мога да кажа, че работим много сериозно – и в Северна, и в Южна България“, контрира Караянчева, без да спомене поименно Цветанов.
На снимката: Двамата с калпаците са Цветанов и най-верният му човек в Родопите – Мирослав Янчев
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

4 comments so far,Add yours

  1. Анонимен9/10/19 10:12

    Марш от колибата маймуно мръснааа....

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен9/10/19 15:22

    Цветанов е прав защото като гледам ,анализирам услушвам се ,наблюдавам ,все едно в кърджалийските общини и населени места няма кандидзати за кметове от ГЕРБ и не им работят структурите ,нито има наченки на партиен живот или предизборна надпревара все едно са абдикирали от властта и от партията

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10/10/19 09:16

    Няма как да е по иначе.ГЕРБ изгони касърните от местните структури,не оцени авторитета и възможностите на можещите и тръгна да разчита на кадри като Есет Садък.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен10/10/19 09:42

      tochno tova napraviha zashtoto kogato si umen i kaduren si po truden za manipolirane i bezropotno poslushanie na niakvi psevdo avtoriteti slojeni

      Изтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.