„Всеки глас за ГЕРБ в малките населени места в Кърджалийско е глас в подкрепа на национализма. Преди 1989 г. глобяваха по 5 лв., ако кажеш на турски език 55, сега глобяват 2000 лв., ако поздравиш на турски с мерхаба“. Това каза на среща с избиратели в с.Мост председателят на ДПС Мустафа Карадайъ. В Мост беше първото мероприятие, на  което присъства Централният лъч, който в следващите дни е в Кърджалийско.
Пред препълнената зала с привърженици и симпатизанти на ДПС Мустафа Карадайъ подчерта, че ДПС е подкрепило демокрацията в нашата Родина и трябва да я опази, че ДПС е пазител на единството на страната.
„Заедността е това, което ни отличава от другите партии, затова и нашето предизборно мото е „Заедно за Кърджали“, каза кандидатът за кмет на община Кърджали инж.Хасан Азис. „Заедно трябва да продължим по пътя напред като се противопоставим на опитите за разделение, противопоставяне и на национализма“, продължи инж.Азис. Той изброи 3 свои приоритета за малките населени места през следващия мандат като кмет на община Кърджали: подобряване на жизнената среда, привличане на нови инвестиции и откриване на нови работни места, както и активна социална политика.
„До момента сме решили големи инфраструктурни проблеми в селото като водоснабдяване, изградихме нова детска градина, ремонтирахме училището и открихме здравна служба. Защото ДПС е партия с последователна политика, която реално решава проблемите на хората“, каза кметът на с. Мост Лятиф Расим.
Следващата среща на Централния лъч беше в с.Широко поле. И на двете срещи присъстваха евродепутатката Атидже Велиева, депутатите Йордан Цонев, Адлен Шефкет, Ерол Мехмед, кандидати за общински съветници и кметове на села от листата на ДПС.
Кметът на с.Широко поле и кандидат за нов мандат Шукри Исмаил направи своеобразен отчет на мандата –изграден нов стадион, изградено улично осветление, асфалтирани пътни отсечки,
бетонови настилки на пътища, 1200 м подменена канализация, изградена нова детска площадка, стартирало асфалтиране на главната улица и др.
Йордан Цонев подчерта в изказването си, че през 1989 г. комунистическата власт е прокудила над 400 хил. български турци в Турция, а за 10 г. управление на ГЕРБ зад граница са прогонени над 1,5 млн. български граждани. За това време инвестиции няма, а външният дълг е достигнал 26 млрд.лв. „Ние имаме реална програма за това как да се развива икономически България, за да догоним другите държави в ЕС“, каза Цонев.
Мустафа Карадайъ призова за противопоставяне на онези, които целят разделение и откъсване на гласове от ДПС. „С тези гласове ГЕРБ вкара в правителството националистите и реализира политика  „С нашите гласове срещу нас“. Това не трябва да се повтаря на местните избори“, каза той.
Кандидатът за кмет на община Кърджали инж.Хасан Азис призова за подкрепа на №55 в интегралните бюлетини на 27 октомври, за да се продължи разрешаването на проблемите и въпросите, поставени от гражданите.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Share To:

24rodopiavtor

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. Анонимен15/10/19 19:32

    Администраторе спишли пускаи коментарите,в обяд добяваме коментар на другият ден се публикуват,дане живеем във монголските ливади,Трява до 5 минути дасе покаже.

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен15/10/19 21:39

    Стига вече с тоя възродителен процес не сче в 2000 г , а 2019 г Излагане се заминахме за турция и сега се връщаме. Ха ха

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен16/10/19 00:04

    Една част от турците са заинтересовани и мълчат,а другата са неграмотни,хабер си нямат и спят като послушни овце....
    Тези идиоти защо не направиха нищо за официалното им признаване като малцинство?!?

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен16/10/19 00:08

    Павел да каже ко стана с подписката за признаване на турско малцинство?!?Или просто ДС само иска да знае колко има такива които рипат като мене :)))). Нищо чудно и да ме затрият скоро

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/10/19 11:46

    30 години едни и същи глупости повтаряте. Няма даже къде да си паркираме в Кърджали.

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен16/10/19 15:01

    Стига с тия глупости, кой ни забранява да си приказваме на турски

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.