Турският президент Реджеб Тайип Ердоган отговори на журналистически въпроси на организирана пресконференция, преди посещението си в Азербайджан. На въпрос на репортер за смекчаващите се позиции на Арабска лига и някои европейски страни спрямо провежданата операция "Извор на мира" в Сирия, Ердоган заяви:
"Реакциите ще продължават да се променят. Защото, знаете, на лъжата краката са къси. Това е истината. И в момента, на фона на случващите се събития, те виждат всичко това. Вчера проведох среща с Меркел. Предишния ден с премиера на Англия Борис Джонсън. Установих, че те не знаят редица истини и са под сериозен дезинформационен натиск. Разясних им тези истини. Казах им: "Ако имате искрено отношение, вие сте в рамките на коалиционните сили, ние - също. В рамките на тези коалиционни сили, вие тук правдата ли търсите, или...?".
Естествено, те се опитват да прикрият нещо наше. Какво е то? Приятели, ние сме страна, която е съюзник на НАТО. Обърнете внимание, всички тези страни са членки на НАТО. Има член 5 в НАТО. Ние сме под натиска на терористична организация и според чл. 5 на чия страна трябва да са? На наша. Вие ще подкрепяте една съюзническа страна, член на НАТО, или ще сте срещу НАТО, която има задължение да воюва с тероризма? Кого ще подкрепяте? Терористите ли?
Естествено, не могат да отговорят. Не е възможно да се разгадае какви са целите на нещата, които правят, какви са причините. Човек понякога си мисли. Сред страните членки на НАТО единствената мюсюлманска страна е Турция. Дали тук се крие разковничето? Нещата се канализират в тази посока".
Ердоган даде информация и за хода на операцията. Към момента броят на пострадалите е 550. От тях 500 мъртви, 26 ранени, 24 предали се. В Кобани и с положителното отношение на Русия, изглежда няма да има проблеми. А в Мумбидж продължаваме да следваме решението си. Както знаете, за Мумбидж имахме взаимно споразумение със САЩ, в рамките на 90 дни терористичните организации щяха да се изтеглят. Но мина година, това не е станало. След като се изтеглят, ние няма да влезнем там, а истинските им собственици-нашите арабски братя".
24rodopi.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

13 comments so far,Add yours

  1. Анонимен14/10/19 17:19

    Лицемерно

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Анонимен15/10/19 09:02

      Кое е лицемерното?Прав си е човека,нямата никкви представа за положението там!Каква е целта на Америка,защо се намира там,от хиляди километри разстояние ставаш и се настаняваш на чужда територия...Защо!!!?Все едно аз,да дойда и да се настаня в твоявтя къща...сигурно много ще се зарадваш!

      Изтриване
  2. Анонимен14/10/19 20:07

    SAMO NAPRED ERDOAN

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен14/10/19 20:40

    Bravo eto tova e lider,dunya lideri sayin baskan ERDOGAN

    ОтговорИзтриване
  4. Много правилно е говорил човека, Турция от 30-40 години се занимава с тези терористи. Разбирасе че има правото даси защитава населението. Преди няколко дена тези терористи убиха 9 месечно бебе.

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен14/10/19 22:05

    Ердоан е на прав път !

    ОтговорИзтриване
  6. Анонимен15/10/19 00:07

    1 Турска лира =
    0,299271924 falitat nablijava zatova prodavat tam i kypyvat tyk

    ОтговорИзтриване
  7. zafer erturk15/10/19 09:02

    NE NU E LESNO NA ERDOGAN, NO STE USPEE. ZAD NEGO SA 200 000 000 TURTSI PLUS PAKISTAN.

    ОтговорИзтриване
  8. Анонимен15/10/19 09:33

    Erdogan e lider za primer.

    ОтговорИзтриване
  9. Анонимен15/10/19 09:48

    AMUDJATA SI E PRAV .DA NYAMA DA GI HRANI TEZI 4 MILIONA BEJANZI .OT PARITE NA DANIKOPLATZITE.GLEDA TSCHAS PO SKORO DA IM OSIRURI.ZONA ZA SIGURNOST KIDETO DA JIVEYAT BEJANZITE.AKO OTVORI GRANIZATA EVROPA STE SE NAPILNI SIS VISOKO KVALIFIZIRANI KADRI.

    ОтговорИзтриване
  10. Анонимен15/10/19 12:49

    Анонимен, 09:48.
    Европа ще се напълни с високо квалифицирани кадри..
    Без коментар, амуджа. Поне да бяше и 1% прости писал, хохо, а ти кво направи, бе, майничка.. Аркада друг казва. По черни, лоши от нашите циган. Чок фена от войната-блъскат ни на чешмата. Вие имате пари.. За това ли думаш Ентелигент, Ва, чоджум

    ОтговорИзтриване
  11. Анонимен16/10/19 07:42

    до12.49 пий си редовно хапчетата манго.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен16/10/19 10:39

    Боже колко неграмотни хора има

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24rodopi.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24rodopi.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24rodopi.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24rodopi.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24rodopi.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24rodopi.com не носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK I 24rodopi - FACEBOOK

Важно: Ползвайте материалите в 24rodopi.com, но ако уважавате труда на репортерите ни, които търсят новините на терен, цитирайте сайта. Ако поставите и линк към 24rodopi.com, нищо няма да загубите.

Администраторите на форума на rodopi24.blogspot.com пък призовават за толерантност и спазване на добрия тон под дописките. Те запазват правото си да ограничават или блокират публикуването на мнения.